Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ethana.eu podmiana mobów na psy na nowych mapach

JAROOOO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem podmienić moby na nowych mapach ponieważ nie dam rady tam expić nawet bo straszne lagi mam wiec postanowiłem zamienić moby np na psy ale nie wiem jak mam to uczynić chciałbym to zrobić na oryginalnym client ethany nie na camer modzie prosiłbym o pomoc

Opublikowano

rozpakuj ich root i znajdz plik "npclist" potem znajdz id psa: 101 skopiuj linijke bez id tzn dog czy jak to tam

potem znajdz id mobow z tych map i zmien ich wpis na ten od psa.

sygna1.png

Opublikowano

dzięki za pomoc ale poradziłem sobie :) tak jak mówisz trzeba rozpakować plik root i znaleźć npclist ale na psa nie można podmienić ponieważ pies znajduje się w pliku monster a mocniejsze moby są w monster2 i nie widać mobów więc podmieniłem je za moby z av2. Jeżeli jest jakiś sposób aby podmienić je za psy prosiłyby o napisanie w jaki sposób trzeba to zrobić

Opublikowano

Działa jednak ta podmiana folderu z monster do monster2, lecz aby działało trzeba podczas pakowania dodać kilka ścieżek do tych plików ponieważ jeżeli nie dodamy to nam tego folderu nie doda do monster2

Opublikowano

pomoze ktos ? jak podmieniam potwory w root to jak wchodze na mapke to ich nie widze ;/ widze tylko jak np ktos je ubije to widze ciala na ziemi a tak to nie widze a jak uzyje pelerynki to mnie moby bija

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...