Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w pokoju

Oberu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Iż zmieniłem pokój nie mam neta właśnie w tym pokoju ! Nawet na ipadzie ! Mam modem zyxel p-2812hnu(l) i wcześniej wszędzie miałem zasięg (nie przebywalem w nowym pokoju) pomyślałem ze kupię sobie Homeplug i tu jest pytanie czy gdy zakupie sobie taki homeplug to nie ucierpie na prędkości neta ? Mam 30mb/s na wifi blisko modemu pokazuje mi 14mb/s a na kablu normalnie 30mb i nie wiem czy np osiąge te 20mb/s używając tego homepluga czy to wogule sie nie opłaca ? Nie pociągne tyle kabla bo w domu są małe dzieci i jak bym miał przy ścianach ciągnąć to by mi wyszło blisko 30m ! Czy taki sposób pozwoli mi na granie w fps np bf3 z niskim pingiem i dość wyskokiej szybkości neta

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

połączenia wewnątrz sieci WIFI czy też na homeplug będą zawsze lepsze niż tren gówniany co masz na świat

np na homeplugu max to ok 14 mbps

jak widać o połączeniach wifi czy homeplug też nie masz kompletnie pojęcia i nie wiesz że działają DYNAMICZNIE , czy pokazuje 2, 4 czy 52 Mb to zawsze jest takie samo połączenie doistosowane do aktualnego transferu

czyli co nie zrobisz będzie sie nadawało

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

połączenia wewnątrz sieci WIFI czy też na homeplug będą zawsze lepsze niż tren gówniany co masz na świat

np na homeplugu max to ok 14 mbps

jak widać o połączeniach wifi czy homeplug też nie masz kompletnie pojęcia i nie wiesz że działają DYNAMICZNIE , czy pokazuje 2, 4 czy 52 Mb to zawsze jest takie samo połączenie doistosowane do aktualnego transferu

czyli co nie zrobisz będzie sie nadawało

Zrozumiałem tylko kawałek tego co powiedziałeś ale Oke xD ale bd mógł normalnie sobie pograć w np bf3 multi bez lagow ? Normalnie na wifi blisko modemu gram i tylko od czasu do czasu malutki lag

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

to samo będzie jak podepniesz kompa bezpośrednio do routera kablem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...