Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] [Frakcje+Magia] [Do wygrania giftcode] Bonecraft!

TheMineOfMine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R
E
K
L
A
M
A

9k845hp.png

Coś o ekipie - wszyscy administratorzy posiadają staż minimum od alphy minecrafta. Sam pamiętam czasy, w których serwery opierały się na zaufaniu administracji do graczy. Nie było pluginu, który odpowiadał za logowanie, nie było LWC ani cuboidów. Co tu dużo pisać - właścicielem jestem ja (kordian998), a head administratorem zibimucha.

Pluginy, co i jak - serwer zakładaliśmy z założeniem "wilkołaki i wampiry - frakcje", jednakże nie udało nam się to. Dlaczego? Dlatego, że pluginy na owe 'rasy' nie pozwalały na walki wilkołak vs wilkołak i wampir vs wampir. Kilka godzin zastanawialiśmy się co możemy wybrać zamiast tego, nie chcieliśmy stworzyć pseudo-serwera, który niczym się nie wyróżnia. Padło na magię, wybraliśmy plugin i kilka czarów, które nadają się dla graczy - typowo bojowe i zabawowe czary. Według nas mocno urozmaici to walki, ponieważ czarodziej kontra normalny walczący z mieczem oznacza przegraną osoby, która nie potrafi wywołać np. uderzenia. Najlepszą kontrą na magika będzie z pewnością łucznik, ponieważ zaklęcia maga mają określony zasięg - im dalej, tym słabszy efekt. Z początku czarodziej może wydawać się za silny, ale posiadając odpowiednia strategię nie dajemy mu możliwości na wygraną. Walki powinny odbywać się w grupach, żeby szanse były zrównoważone. Dodaliśmy też plugin odpowiadający za zaczarowane przedmioty, czyli będziemy tworzyć np. specjalne różdżki, miecze czy też zbroje, które będzie można wygrać podczas eventów. Działamy na podstawie plików BR3ND-a, ze względu na to, że są spolszczone - bardzo mu za nie dziękujemy!

Coś więcej o magii - no tak, pewnie dręczy Was to jakiego pluginu używamy i jak bardzo ograniczamy możliwości graczy. Odpowiedź jest prosta - ten plugin to nic innego jak Magic Wand. Dzięki permissions ograniczyliśmy graczom czary, więc nikt nie użyje od tak czaru "comet" i nie zniszczy całej gildii. Może opiszę działanie - każdy gracz może wpisać sobie komendę /mw wand, co nada mu jego własną różdżkę, z której nikt inny nie będzie mógł korzystać. Następnie może ustawić na niej czary (lista dostepnych niżej) używając komendy /bind, PPM odpowiada z zmienianie czaru, a LPM za wywoływanie go.
Lista czarów dla gracza:

-Levitate (Wyrzuca Ciebie, lub przeciwnika wysoko w powietrze)
-Spark (Zadaje obrazenia, wybuch odśrodkowy)
-Confuse (Oślepia i nadaje nudności)
-Jump (Daleki skok - łatwo zginąć)
-Push (Odepchnięcie)
-Force-field (Przywołuje ściany piasku na około - ochrona)
-Firework (Wywołuje fajerwerki)
-Firestick (Podpala cel)

-Lightning (Uderza piorunem)
RPG items - jest to plugin, który mocno unormuje walki pomiędzy czarodziejami i normalnymi walczącymi, lub nada czarodziejom dużo większą moc. O co mi chodzi? Już tłumaczę - przykładem może być czar levitate połączony z butami, które przedłużają skok - lecisz bardzo wysoko i daleko. Jak to może pomóc wojownikowi? Nie dostanie on obrażeń, kiedy zostanie zaatakowany czarem tego pokroju. Takie przedmioty będzie można wygrać podczas eventów, które mamy zamiar organizować głównie w weekendy.

Konto premium i premium gold - wiadomo, robimy serwer i inwestujemy w niego jakieś pieniążki, więc chcemy, aby one się nam zwróciły. Oba konta nie będą dawać jakiejś cholernie dużej przewagi, jednakże nie będzie to też bezużyteczne "gówno". Poza dodatkowymi komendami pokroju /repair, /workbench czy też /hat mamy zamiar zaoferować normalnemu kontu premium jeden RPG item z jednym dodatkiem, a kontu GOLD jeden przedmiot RPG z dwoma dodatkami. Będzie to idealne rozwiązanie, ponieważ zachęci to potencjalnego gracza do kupna owego konta i nie zaważy zbyt dużo na całej grze, ponieważ taki item można wygrać także podczas eventu.

Dwa konkursy na dobry początek - chcielibyśmy nakłonić Was do siebie, więc jeżeli posiadacie plugin, który nadaje się na taki serwer i nie zrobi z kogoś najpotężniejszej osoby na serwerze opiszcie go tutaj. Przewidziane nagrody? Tak! Trzy konta premium gold na miesiąc dla 3 osób, które podadzą minimum jeden plugin, którego użyjemy. Co do drugiego konkursu - można wygrać giftcode, wystarczy napisać opinię na temat zapowiedzi. Część społeczności nam nie uwierzy, ale losowanie się odbędzie i niedowiarkom będę mógł podrzucić screen, który to ukazuje.

WYSTARTOWALIŚMY - http://www.mpcforum.pl/topic/961683-wystartowalismy-frakcjemagia-wyniki-konkursu-bonecraft/

82949578565395015480.jpeg

By Me.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prezentacja jest bardzo ładnie zrobiona nazwa serwera pasuje do prezentacji , a z mojej strony to bym dodał jedynie trochę więcej animacji inaczej mówiąc rzeczy cieszące oko . Również dobrze zrobione pod względem pisemnym .

Opublikowano

Będzie super.

To będziesz miał numerek 2 w losowaniu! :)

Prezentacja jest bardzo ładnie zrobiona nazwa serwera pasuje do prezentacji , a z mojej strony to bym dodał jedynie trochę więcej animacji inaczej mówiąc rzeczy cieszące oko . Również dobrze zrobione pod względem pisemnym .

Numer 3! Dziękuję za opinię.

Bardzo podoba mi sie pomysł myśle ,że dacie rade na zrealizowanie tego dość trudnego projektu,trzymam kciuki

Numer 4. Zostało mi ładnie skonfigurować RPG items, zbudować spawn, dopracować szczegóły i kupić serwer. Do weekendu się wyrobie.

By Me.

Opublikowano

Szczerze powiem Piekna Reklama

Wlasnie takie Uwielbiam wrecz :DDD

No ladnie sie zapowiada ;3

Tak czytalem i nie widze kiedy start? :D

Opublikowano

Szczerze powiem Piekna Reklama

Wlasnie takie Uwielbiam wrecz :DDD

No ladnie sie zapowiada ;3

Tak czytalem i nie widze kiedy start? :D

Numer 5! Co do startu - przewiduję, że na weekend już wszystko będzie. :)

By Me.

Opublikowano

Serwer może być zarąbisty tylko pytanie mam bo nie do czytałem czy trzeba coś ściągnąć oraz jeśli trzeba ściągnąć to czy administracja na gg lub na pw mpcforum mi wytłumaczy co i jak?

Z góry dziekuje ;).

A i jeszcze jedno kiedy kończy się 1 oraz 2 konkurs? ; dd

Mam nr 6 jupi :D

Opublikowano

Serwer może być zarąbisty tylko pytanie mam bo nie do czytałem czy trzeba coś ściągnąć oraz jeśli trzeba ściągnąć to czy administracja na gg lub na pw mpcforum mi wytłumaczy co i jak?

Z góry dziekuje ;).

A i jeszcze jedno kiedy kończy się 1 oraz 2 konkurs? ; dd

Numer 6! Co do końca konkursu - obydwa kończą się wraz ze startem serwera. Nie - nie będzie trzeba NIC ściągać.

By Me.

Opublikowano

Ciekawe jakie mam szanse na wygranie gift coda ;) ? A tak w ogóle to myślicie nad dodaniem jakiegoś moda na serwer ?

Szanse prosto obliczyć - ile osób bierze udział w konkursie. Przykład? 4 osoby biorą udział, szansa na wygraną to 1/4. Co do moda - raczej nie.

By Me.

Opublikowano

Bardzo fajna zapowiedź :D

A wracając do konkursu 1:

RPGItems

MagicSpells

Factions

@edit

@up

mogę pomóc

Factions przecież jest, tak samo RPG Items. MagicSpells nie dodam, ponieważ doszukałem się w tym pluginie zbyt wiele błędów.

Numer 7.

By Me.

Opublikowano

@up

Ku**a xD Przeczytałem że jeżeli podamy pluginy, które są na serwerze xD

To ja polecam "Blothera Archer", dodaje 4 nowe typy strzał

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@up

Ku**a xD Przeczytałem że jeżeli podamy pluginy, które są na serwerze xD

To ja polecam "Blothera Archer", dodaje 4 nowe typy strzał

W takim razie - pierwszy gold oddany! Plugin się z pewnością przyda.

napewno bedzie fajnie :)

Dziękuję! Numer 8.

By Me.

Opublikowano

Ja polecam AlcheMine MOD i More Bows mod, ten mod będzie dodatkiem do Blothera Archer mod Animated Player mod animacje graczy uprzyjemnią grę na serwie Damage Indicators pokaże ile komu życia zostało na pewno uprzyjemni grę Teleportation Mod doda teleportujące różdżki Jmmy Furniture meble w minecraf'cie co pomoże wypełnić puste domy :) Tyle chyba wystarczy licze na gift coda :P

Opublikowano

Ja polecam AlcheMine MOD i More Bows mod, ten mod będzie dodatkiem do Blothera Archer mod Animated Player mod animacje graczy uprzyjemnią grę na serwie Damage Indicators pokaże ile komu życia zostało na pewno uprzyjemni grę Teleportation Mod doda teleportujące różdżki Jmmy Furniture meble w minecraf'cie co pomoże wypełnić puste domy :) Tyle chyba wystarczy licze na gift coda :P

Kiedy dostanę się do komputera na sto procent spojrzę na te pluginy(o ile to pluginy), jednakże z góry skreślam MODY.

@edit

Dodam More Bows, więc dostajesz golda na serwerze! Zostało ostatnie konto premium gold!

By Me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...