Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Profesjonalne sciągi? zna ktoś?

vRs.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim.

Piszę ten temat, ponieważ zbliża się ( a nawet już jest ) okres popraw sprawdzianów. Yey. Można powiedzieć że mam parę do zaliczenia. Macie jakieś "domowe" sposoby jak sprytnie zrobić sciągę? Nie chodzi mi na kartce i do kieszeni... czy na ręcę, ponieważ już na to patrzą u mnie w szkole. Bardziej mi chodzi o coś profesjonalnego : ) Jeżeli ktoś zna jakiś sposób to proszę o podanie.

Ps. patrzałem na google. Słabe są...

@edit

Sciąga na bucie i pod koszulką też sprawdzają : <

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

jak masz zatyczke od długopisa to tam sobie ją wrzuć . Były takie długopisy ze sciągami co w nich takie kartki się otwieralo i tam można było pisać .

?????

Opublikowano

jak masz zatyczke od długopisa to tam sobie ją wrzuć . Były takie długopisy ze sciągami co w nich takie kartki się otwieralo i tam można było pisać .

No coś kojarze. Wiesz ile może takie coś kosztować?

Na nodze albo na spodniach xD

Sprawdzają.

by Valky

Opublikowano

Kiedyś się brało (szczególnie na maturach itp., kiedy było dużo do wkucia) długi, wąski pasek papieru, na nim ściągę, a potem po bokach przyklejało się zapałki / wykałaczki. Potem zwijasz z obu stron wokół nich, i w razie potrzeby przesuwasz sobie ściągę (z jednej strony zwijasz, z drugiej odwijasz). W ten sposób ściąga jest niewielka, a można zmieścić mnóstwo informacji.

Sam nigdy nie umiałem i nie musiałem ściągać, ale słyszałem od niektórych z rodziny.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No coś kojarze. Wiesz ile może takie coś kosztować?

Sprawdzają.

To się nazywa 'długopis nie ściąga' kosztuje na allegro 4zł/sztk, polecam sprawdzone :P

Opublikowano

ja nagrywam sobie coś na dyktafon na ipodzie, słuchawkę przeprowadzam pod bluzą przez rękaw i siedzę sobie podparty na ręce i wszystko zawsze umiem :D

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

@up

Za bardzo ryzykowane : P

Dziękuje za odpowiedźi : ) Spróbuje zakupić ten długopis tak samo zrealizować pomysł Kicaka. Jutro będą lajki, wyczerpałem limit ;_;

by Valky

Opublikowano

Ja mam swój sposób (jak narazie działa bezbłędnie) Nagrywam sobie wszystkie definicje (w formie dyktowania) i później odtwarzam na komórce przez słuchawki. Mam długie włosy do ramion więc nauczyciele nic nie widzą, ale mój kolega prawie łysy i też mu się udało.

graphic.png

Opublikowano

tako, nagrywasz wszystko, potem bierzesz sluchawke przez bluze z długim rękawem, potem puszczach aby leciało w kułko, a potem udajesz zmeczone podpierasz głowę ręką :D (zabezpieczenie, drugą słuchawką przypnij gdzieś agrafkkężeby w sytuacji kryzyowej słuchawkę schować :)

Opublikowano

2x up, napisaliście to samo co ja ;D

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Słyszałem o tym, że bierzesz butelke Coca-Cola (zwykła, nawet 0,5). Zdejmujesz etykietę i skanujesz :) Paintem zamazujesz np. skład i tam robisz ściąge :) Potem drukujesz, składasz i dajesz tam napój :) Testowane i działa :D Napój gdzieś stawiasz i tyle :P A i jeszcze przypomniała mi się "Przeźroczysta ściąga" drukowało się ściągę, naklejało w przodu taśmą klejącą i pod wodą tarło stronę bez taśmy i taza faza :D Kleiło się np. na ławkę i gitara

Może też połóż ściągę pod sprawdzianem? Kiedyś na pewno będą specjalne soczewki na oko i tam będzie ściąga ;)

Opublikowano

Napisz sobie w okolicach przyrodzenia. Nauczyciele nie będą zaglądać Ci pod bokserki (raczej), a zawsze możesz powiedzieć, że Cię coś swędzi ;)

Opublikowano

są specjalne zegarki ale są one drogie 250zł chyba ale masz 2 letnią gwarancje. Zegarek polega na tym że podłączasz go kablem do komputera wybierasz zdjęcie lub zaznaczasz tekst jaki ma się pojawić na zegarku i go zgrywasz , zdjęć / tekstu może być wiele. 1 guzikiem przełączasz ze ściągi na godzinę a guzik ten możesz schować pod ręką. Można jeszcze zmniejszać jasność ekranu tak żeby nikt na wokoło nie widział. Bardzo przydatna rzecz ale dosyć droga :P

Opublikowano

Ja ostatnio robię tak że robię notatkę na telefonie lub zdjęcie i telefon kładę między nogi

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ja ostatnio robię tak że robię notatkę na telefonie lub zdjęcie i telefon kładę między nogi

W mojej szkole niektórzy nauczyciele każą wstać :)

Opublikowano

ehhh znam dobry sprawdzony sposob . a mianowicie piszesz sciage tak zeby miescila sie w rece i w czasie sprawdzianu trzymiesz tą sciąge w ręce w ktorej masz dlugopis. Gwarantuje ze nikt nic nie zobaczy bo gdy chcesz popatrzec na sciage nachylasz sie nad kartka i obracasz delikatnie rece w strone oczu tak zebys widzial kartke .

Opublikowano

Ja mam niewykrywalny, pro sposob. Nigdy nie testowany, ale zapewniam ze swietny. Jest taka gowniana zabaweczka dolaczana czasami do gazet dla dzieci albo do kupienia w chinskich sklepach- znikopis. Piszesz, i tylko pod wbudowanym w skuwke swiatelku UV widac. No i piszesz takim znikopisem sciage na nadgarstku. Potem zamieniasz skuwki na dlugopisie - dlugopis zwykly, a skuwka z lampka. A na sprawdzianie wiadomo- pani nie patrzy, to swiecisz na reke i widzisz sciage. Wodzisz ze zauwazyla i podchodzi- slina na palec, rozcierasz miejsce gdzie napisales i juz. Nie ma sciagi!

Genialne, nie? Ale nie probwalem, bo znikopisu nie moge zdobyc..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Może robiłeś już takie ściągi ;>?

Wow. Pierwszy raz widzę coś takiego :O Jak niby literki zostają... chyba jakiś cud xD zaraz to sprawdzę.

Co to dokładnie za szkoła, że sprawdzają was pod koszulkami, spodniami, butami itp. ?

Ja bym się nie dał na takie obszukiwanie przez nauczyciela

Parę idiotów z klasy się wkopało ( 1 gim ), sciągi pod bluzką, na butach i w słuchawkach. Potem w 2 zerżnęli wszystko na próbny egzamin. Testy leżały na biurku, nauczyciel na chwilę wyszedł... zgadnij co się stało. Niestety nasza klasa od 2 klasy jest "przeszukiwana". Po prostu zwracają na nas większa uwagę podczas sprawdzianów. Nie miałem na myśli że zdejmują nam koszulki :D tylko patrzą na to gdy piszemy. Na buty też : P

by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...