Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dlaczego malzahar jest tak malo uzywany

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.Ostatnio zaciekawil mnie fakt,ze moja ulubiona postac(Malzahar) jest bardzo rzadko uzywana.Ludzie nie graja nim prawie wogole(Lepiej dla mnie bo nie ogarniaja jakie mam skille i w jednym momencie sa zestunowani i ****)ale do rzeczy.Dlaczego malzahar jest tak malo uzywany?Wg mnie to b. Dobry champ.Czekam na odpowiedzi

Opublikowano

dlatego że bardzo łatwo go skontrować a jego ult w tf jest całkowicie bezużyteczny, nawet jak podejdziesz i zultujesz przeciwnego ad/ap to zostanie on przerwany lub zostaniesz zburstowany w 1 sek (chyba że jesteś na brązie lub silverze), poza tym QSS i tyle z malzy.

Opublikowano

ciezki jest poniewaz podczas ulti nie mozna ruszac myszka bo ci sie przerwie ult poza tym ciezko jest celowac skillami kazdy umie je latwo uniknac

Opublikowano

@up Nie przesadzajmy.Ja ogarniam malzahara(przynajmiej tak mysle ;) i w 98 procentach trafiam wszystkimi skillami

Wg mnie malzahar jest nie doceniany,tak jak to napisal kolega w poscie 4xUp

P.s Wiem,brak escape.

Opublikowano

@up

Jego ulti jest bezużyteczne? Chyba nie wiesz, co Malzahar może zrobić swoim ulti w TF'ie.

@t

Jak dla mnie Malzahar jest bardzo mocnym, nie docenianym championem. Ludzie nim nie grają, bo wydaje się dość trudny.

Wystarczy, że użyje ulti na enemy APC/ADC a TF jest przewaznie wygrany. Do tego bardzo mocne W, które bije % do HP, AOE silence.

Czego tu więcej chcieć, jedynie brakuje mu escape.

279981407253602336505.png
Opublikowano

dlatego że bardzo łatwo go skontrować a jego ult w tf jest całkowicie bezużyteczny, nawet jak podejdziesz i zultujesz przeciwnego ad/ap to zostanie on przerwany lub zostaniesz zburstowany w 1 sek (chyba że jesteś na brązie lub silverze), poza tym QSS i tyle z malzy.

A gówno prawda, QSS nie działa na jego ult. Sam to sprawdzałem, nie wprowadzaj go w błąd.

Ponieważ Malza jest albo SUPER PRO ELO KOKSEM WTF albo niczym, na srebrze widziałem pare malz... ich styl gry był żałosny. Dlatego polecam go 4fun na normale, a jak wybijesz się wyżej jak gold IV to możesz próbować :D

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

jest dobry lecz trudny ,a wrecz prosty

ludzie nie umieja nim comba robic ,ta postac ich przeraza

Malhazar nie ma combo, zabijanie polega na użyciu skilli gdy enemy ma low hp

Ludzie go poprostu nie doceniaja ;) .

Po co mają go doceniać jak jest masa lepszych picków?

@up

Jego ulti jest bezużyteczne? Chyba nie wiesz, co Malzahar może zrobić swoim ulti w TF'ie.

@t

Jak dla mnie Malzahar jest bardzo mocnym, nie docenianym championem. Ludzie nim nie grają, bo wydaje się dość trudny.

Wystarczy, że użyje ulti na enemy APC/ADC a TF jest przewaznie wygrany. Do tego bardzo mocne W, które bije % do HP, AOE silence.

Kidmod dojebał że jego ulti dużo w tf robi japierdole :D. Tak dużo robi że aż cały tf jest rozjebany na dwie części :D. Co do malzy to powiem że jest dobry tylko w fazach laningu a w tfach kompletny useless. Ulti snearuje tylko 1 przeciwnika, z w tylko może coś zrobić. Dosyć mały zasięg, mało mobilny. W jugli jest dobry ale gangi ma średnie, slow nie jest mocny i łatwo go ominąć.

xxx

Opublikowano

Zgadzan sie z kolega pare x up ze jest postacia ciezka do ogarniecia,ale jak juz go ogarniesz to...

@Up Maly zasieg?To czemu roz*ebuje ludzi przy turrecie z samego q?Albo Rzucam q przed nich i w niego wchodza?Chyba ze chodzi ci o e to sie zgodze, zasieg moglby byc lepszy.A o co ci chodzi z tym malo mobilnym?

Opublikowano

Z Malzaharem będzie tak samo jak z Volibearem,niedoceniany,a początek S3 i wysyp na jungle imho malza ma taki burst że ... ;>

Ten ktoś co tam pisał ulti malzy gówno w tf.Sam jesteś gówno,pograj tą postacią potem płacz pro gejmerze ;)

Da plays :> zqrkgj10

Opublikowano

@up

@t

człowieku czytam twój każdy post i zastanawiam się jak to jest możliwe że ty masz kidmoda :D

Jak ty chcesz żeby on użył ulta na ADC/APC skoro oni wiedzą co to jest pozycjonowanie w tf? Zanim by do nich doszedł już zostałby zburstowany, a nawet jak podejdzie i już wycastuje te ulti to albo zostanie ono przerwane albo zostanie dobity bo będzie już na low. Wyjdź stąd.

@up4 QSS działa na ult malzy.

Opublikowano

Malza ma bardzo dobre early/mid zwłaszcza 1v1, ale w teamfightach słabnie. Żeby tym coś ugrać w teamfighcie trzeba zachować ult na ten moment, kiedy wroga odciągniesz od reszty, albo musisz mieć team, który cię dobrze protectuje. Jednak pomijając teamfighty, uważam że ta postać jest bardzo mocna.

Opublikowano

@up

@t

wejdzie w srodek teamfightu jak tank, zabije adc na combo i wyjdzie na full hp. TO NIE TA BAJKA. co robi malzahar w teamfighcie? ultuje pierwszą lepszą osobe która podchodzi do naszego adc. taka jest jego rola i nie ma co się spierać, nie ma szans wyprowadzenia combo na apc stojącego 2000 jednostek przed tobą albo adc którego ochrania taric/lulu...

QSS skutecznie kontruje jego ulti, a bez niego nie zabije nikogo ogarniętego.

Opublikowano

Dla mnie to bardzo przyjemna postać, fajnie mi się nim gra, jak wbijesz w kogos 1. i zrobisz combo to nie ma szans zeby przezyl :D

Mało osób nim gra, bardzo malo, ale co prawda to prawda nie jest to najlatwiejsza postać ;)

700. POST!

meme%20csi.png

1377440917-U253647.png

Opublikowano

@up

Bronze V? Jeżeli malza odpali ulta w TF'ie to zalicza automatyczny zgon, dlatego jest useless, typowy champ pokroju syndry który zdominuje linie, ale laseczke zrobi w late gamie, nawet ze sporym feedem.

Opublikowano

nie rozumiem was ciągle tylko ulti usless w tf'ie, odpowiednio użyte wygrywa tf'a a do tego jeszecze aoe silence i potężny w late aoe % dmg.

Opublikowano

@up Nie przesadzajmy.Ja ogarniam malzahara(przynajmiej tak mysle ;) i w 98 procentach trafiam wszystkimi skillami

Wg mnie malzahar jest nie doceniany,tak jak to napisal kolega w poscie 4xUp

P.s Wiem,brak escape.

Po pierwsze Brak escape.

po drugie nie ma dużych zasięgów.

żeby walnąc ulta musisz bardzo podejsc.

Na bronzie może uda Ci się skerować jeżei przeciwny ap/AD carry to drewno i podejdzie na zasięg twojego ulta.

Na silverze+ - Malza ult=malza pada w 1 sekunde od focusu.]'