Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ustawienie postaci po wejściu na mepę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem: Ustawiam Town.txt na kordy, tp się na mapę za pomocą warpów... I daje mnie w kordach 0 , 0

Próbowałem z TABEM i ze SPACJĄ... Town z dużej...

Jak edytuje Setings.txt Pod swoje warpy to owszem jestem na respie, ale jak sie pporuszam po mapce to mnie loga.. ;c mapy to : Te z Bety nowe...Ymira

Prosze o szybką odpowiedz.. Kazdy post lajknę ..

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/766999-tut-popularne-zagadnienia/

3. Town.txt

Widzę wiele tematów tego typu, że zrobiłem nowa mapę, ale jak się na nią przenoszę to teleportuje mnie na kordy 0, 0 mimo ze podałem w town 100, 100. Z czego to wynika? Jest to błąd logiczny. Town działa w ten sposób że jeżeli znajdziemy się na kordach które wg server_attr są nieprzejezdne, automatycznie przeniesie nas na kordy z town. Ale kiedy mamy np s_attr czyste, tzn całe przejezdne, nie będzie nas przenosiło. Ot cała tajemnica.

Rozwiązanie - daj w queście warpy z uwzględnieniem wpółrzędnych x i y fragmentu mapy, na którym chcesz się znaleść lub zmień server_attr na takie, które współrzędne 0,0 będzie miał nieprzejezdne.

sygnatura2.png

Opublikowano

wiem, przed chwilką miałem... ale nie bardzo umiem obsługiwać ten program ;c mógłbyś dać jakis kontakt lub opisać mi co mam jak zrobić? Może jakiś TuT na MPC... Szukałem Ale nie widziałem ;/

Opublikowano

Załaduj mapę i wtedy wygeneruj s_attr, bez przesady, za 'rączkę' cię nie będę prowadził :P

no ,no w mapkach jestem Troszkę cienki xD a muszę dodać 2 na Serwa...

Edit: new problem: Jak loguje sie to ustawia mnie na mapkę... ( nowe s_attr) Ustawia na respie z Town bo S_attr nieedytowane... ale zanim mnie ustawi to jest czarny ekran i musze sie poruszyć żeby mapka sie pokazała.. ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...