Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Neostrada TP

Maximus™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie, gdzie mogę sprawdzić jakie mam hasło do WI-FI ?, ponieważ mam modem neostrady TP i mogę się połączyć z netem przez telefon ale nie mam hasła i chce sprawdzić jakie mam.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Możesz dokładniej ? gdzie mam zrobić ponieważ 1 raz używam wi-fi ;).

1373415594-U477327.png

Opublikowano

W7:

Panel Sterowania > Sieć i internet > Centrum sieci i udostępniania > skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć > nowa sieć > dalej chyba wiesz..

Tak było w moim przypadku i mam wi-fi w całej chacie :3

1377774857-U369478.png

Opublikowano

W7:

Panel Sterowania > Sieć i internet > Centrum sieci i udostępniania > skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć > nowa sieć > dalej chyba wiesz..

Tak było w moim przypadku i mam wi-fi w całej chacie :3

A jak jest w Windows XP ? tak samo też ?

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Na modemie/routerze praktycznie zawsze jest gdzieś karteczka z hasłem do wi-fi obejrzyj dokładnie swój modem.

Możesz jeszcze w przeglądarce wpisać 192.168.1.1 i jak się zapyta o login i hasło to wypisujesz w obu polach admin. No i szperasz w ustawieniach żeby znaleźć ew. zmienić to hasło.

Opublikowano

Na modemie/routerze praktycznie zawsze jest gdzieś karteczka z hasłem do wi-fi obejrzyj dokładnie swój modem.

Możesz jeszcze w przeglądarce wpisać 192.168.1.1 i jak się zapyta o login i hasło to wypisujesz w obu polach admin. No i szperasz w ustawieniach żeby znaleźć ew. zmienić to hasło.

Wszedłem w Dostęp do Internetu>>Sieć bezprzewodowa>>konfiguracja WEP>>i tu jest taki długi klucz ale to chyba nie to ?.

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Wszedłem w Dostęp do Internetu>>Sieć bezprzewodowa>>konfiguracja WEP>>i tu jest taki długi klucz ale to chyba nie to ?.

podaj model routera , jesli masz z neostrady na 100% masz nalewke z kluczem

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

podaj model routera , jesli masz z neostrady na 100% masz nalewke z kluczem

Mam nalepke POD modemem ale nie ma tam hasła do wifi tylko jest jakiś długi klucz.

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Jak masz rodzaj zabezpieczenia WEP to to jest to. Ja mam WPA/WPA 2 PSK, ale qmpel ma WEP i to jest praktycznie to samo (długi ciąg liter i cyfer). Spróbuj to wklepać co znalazłeś w ustawieniach.

@Kasumi93

Nie konieczne 8 cyfrowy. U mnie jak wcześniej wspomniałem jest to dłuuugi ciąg liter i cyfer.

Opublikowano

8 cyfrowy pin

Ja mam 9 cyfer i gdy wbijam pisze "rozłączono"

1373415594-U477327.png

Opublikowano

zacznij od czytania instrukcji obsługi tam pisze wszystko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

zacznij od czytania instrukcji obsługi tam pisze wszystko

Czytałem i nic nie znalazłem.

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Restart routera (maly ukryty guzik albo na wierzchu gdzies). Pozniej na pc tworzysz nowa siec wifi wpisujesz haslo KTORE ZAPAMIETUJESZ i jak stworzysz to to jest twoje haslo do wifi..

A jak stworzyć nową sieć wifi ?

1373415594-U477327.png

Opublikowano

jeśli chodzi ci o głowne hasło któe przy łaczeniu do WIFI musisz wpisać to

wchodzisz na 192.168.1.1

Login : admin

Haslo : admin

Od razu po zalogowaniu powinno ci wyskoczyć na ktorym kanale jesteś + nazwe + klucz do Wifi....

Oczwiście jeśli nie zmieniałeś.... a jesli zmieniałeś to też powinno tam być..

pytanko. Jaki posiadasz modem? Taki jak Pół otwarta książka czy z ścietym rogiem?

ps. musisz mieć taki długi klucz! to jest twoje hasło jesli się łaczysz z innego urządzenia pod twój router to musisz go wpisać.... Na modemie tak samo masz kartkę z tym kluczem!

xxx

Opublikowano

jeśli chodzi ci o głowne hasło któe przy łaczeniu do WIFI musisz wpisać to

wchodzisz na 192.168.1.1

Login : admin

Haslo : admin

Od razu po zalogowaniu powinno ci wyskoczyć na ktorym kanale jesteś + nazwe + klucz do Wifi....

Oczwiście jeśli nie zmieniałeś.... a jesli zmieniałeś to też powinno tam być..

pytanko. Jaki posiadasz modem? Taki jak Pół otwarta książka czy z ścietym rogiem?

ps. musisz mieć taki długi klucz! to jest twoje hasło jesli się łaczysz z innego urządzenia pod twój router to musisz go wpisać.... Na modemie tak samo masz kartkę z tym kluczem!

Gdy wchodzę mam takie coś

http://scr.hu/1181/b2zaf

a modem mam taki :

http://www.komputerswiat.pl/media/2011/136/1880298/livebox.jpg

1373415594-U477327.png

Opublikowano

TO jak wchodzisz w te ip i wpisujesz admin:admin poszukaj gdzieś informacje o modemie albo ustawienia.. poszperaj tam i musisz widzieć taki dlugi klucz

Co do modemu obróć go do góry "dupą" i powinieneś z lewej albo z prawej naklejke od nich ;) nazwe modemu i tam coś jeszcze + klucz WEP z tego co pamiętam.. taki długi klucz.. i to jest głownyt klucz do połaczenia się z twoim modemem aby mieć internet

xxx

Opublikowano

TO jak wchodzisz w te ip i wpisujesz admin:admin poszukaj gdzieś informacje o modemie albo ustawienia.. poszperaj tam i musisz widzieć taki dlugi klucz

Co do modemu obróć go do góry "dupą" i powinieneś z lewej albo z prawej naklejke od nich ;) nazwe modemu i tam coś jeszcze + klucz WEP z tego co pamiętam.. taki długi klucz.. i to jest głownyt klucz do połaczenia się z twoim modemem aby mieć internet

Tylko gdy wpisuje ten klucz pisze mi na telefonie jakiś błąd bez spacji i ze spacją błąd jest.

1373415594-U477327.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...