Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NAGŁY SPADEK FPS W MC! Pomocy !

bekonxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam problem z nagłymi spadkami FPS w MC.
Starałem się reinstalować Minecrafta, instalować nowsze sterowniki do karty graficznej i czyścić rejestr. I nic nie pomaga.

Ni cholery nie wiem co może być powodem ( BF3 na Ultra mi śmiga bez problemu jak i wiele podbnych gier)

Mój Sprzęt:

System: Win 7 64bit

Procesor : Intel Core I5-3570 CPU | 3.40GHz

Ram : 8gb

Karta Graficzna : GeForce GTX 660 Ti

Proszę o Pomoc . Z Góry Dziękuję :)

Opublikowano

Polecam aktualizację LWJGL, która poprawia znacznie fpsy, dodatkowo możesz pisać polskie znaki.

Proponuję też zainstalowanie Game Booster 3/Razer Game Booster.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Do gry bez lagów w MC trzeba komputer z NASA - sad true.

Spróbuj GameBooster i przypisz więcej RAM'u

Używam Gameboostera i niby pomaga... ale tylko na chwile. Po chwili znowu mi ścina .

Opublikowano

Używam Razor Game Booster, Zainstalowałem LWJGL ,Ustawiłem MC jako priorytet i dalej nic nie pomaga...

Opublikowano

zmniejsz render na mniejszy

| 50 | 75 |  100  | 125 | 150  | 175 | 200 | 225 | 250 | więcej nawet nie licze xD |

Opublikowano

Eh sprobuj pobrac Revo Unstaller , przeskanuj i usun to co nie potrzebne , powinno pomoc ... Powinno

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Dodaj więcej ramu przez MagicLauncher, zmiejsz ustawienia graficzne. Ja nie podam was mojego kompa bo byście się popłakali. Ale na tiny wyciągam te 30 FPS więc wszystko jest możliwe.

bhchdskg5bji.png

Opublikowano

Duża temperatura laptopa widzę, to może być przyczyną spadków FPS.

heh, ale jakiego podzespołu jest to temperatura?

To nie jest duża temperatura. Powiedziałbym że całkiem stabilna

Opublikowano

ja kłamałem to nie jest my problem ja se napisalem 48"C a wy na powage :D

Sprzedam Serwer Dedyk .160slot , 8 GB ramu wykupiony na 7 mies Wiecej na gg:47630444

Opublikowano

Prawdopodobnie masz wlaczone "synchronizacje pionowa" osobiscie polecam wylaczyc nastepna zecza jest sprawdzic zasilacz poniewaz jezeli masz za slaby to co ci daje taki sprzet ? :D Lecim dalej patrzac na kometarze wyzej nie ma sensu instalowac przy takim sprzecie GameBoostera powinno to smigac bez tego bez problemu a moze problem w cale nie tkwi w zasilaczu zobacz sobie takze ile masz miejsca na dysku systemowym zrob defragmentacje :) Kiedy sprzet byl czyszczony ? Jak jest syf polecam kompresor i jazda :) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...