Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję spalić brzuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam 15 lat 170cm wzrostu ważę około 52kg i chciałbym troche spalić brzuch bo mi się nie podoba . Każdy z rodziny mówi 'sama skóra i kośći ' ale tak naprawde nie jest ;p . Jak leżę brzuch wygląda ok ale gdy stoję lub siedzę już tak nie jest . Chciałbym spalić brzuch bo tak to ręce i nogi są ok lecz brzuch już nie za bardzo . Co mogę robić by spalić brzuch ? Dodam że przez 6 lat nie ćwiczyłem na wf-ie i w domu ponieważ byłem dość poważnie chory i miałem powiększoną śledzionę przez którą miałem zwolnienie z wychowania fizycznego oraz z jakich kolwiek form wysiłku . Teraz wyzdrowiałem i postanowiłem się za siebie wziąść , jak narazie robie pompki , podciągnięcia , brzuszki , przysiady . Chodzę na piłkę nożną już od 2 miesięcy więc tam też dochodzą biegi oraz wysiłek . Możecie mi podać porady oraz napisać co mogę oprócz tego jeszcze robić ? Za jakiś czas naprawię rower i będę także na nim jeździł więc tu już jedna rzecz dojdzie . Jeśli chodzi o diety to na żadnej nie jestem , jem normalnie co drugi dzień jakieś jajka itp . Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Weź zapalniczke i jaraj brzucha!

A tak na serio, to masz jakieś kompleksy, bo troche tłuszczu na brzuchu masZ? Nie dziwie się, że na cb mówią, że jesteś sama skóra i kości, bo to raczej prawda.

Polecam brzuszki, a6w

Opublikowano

No mam :D chciałbym mieć płaski brzuch a nie leciutki boiler, brzuszki robie a z tego co wiem to a6w na mięsnie chyba jest ;p A mi chodzi o spalenie tkanek tłuszczowych

Opublikowano

Polknij z 0.02l środka przeczyszczajacego i zagryz ogurkiem i jak najbliżej łazienki zacznij robić brzuszki po 2 min zgodni cię do wc i bd tam siedzieć i sie męczyć przez jakies 1h i spalisz dość dużo rób to Max 2 razy dziennie

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

brzuszki rób biegaj codziennie i zimowa oponka zejdzie na dobre. Ja osobiscie polecam brzuszki

Brzuszki robię codziennie .

Masz niedowagę, lepiej zjedz sobie coś.

Jem sobie ale niedowaga ? BMI kłamie , bym miał niedowage to by mi żebra było widać jak stoje a tak nie mam ;p

Polknij z 0.02l środka przeczyszczajacego i zagryz ogurkiem i jak najbliżej łazienki zacznij robić brzuszki po 2 min zgodni cię do wc i bd tam siedzieć i sie męczyć przez jakies 1h i spalisz dość dużo rób to Max 2 razy dziennie

Pier***nij sie w łeb słownikiem ortograficznym zanim coś napiszesz .

Opublikowano

HAHAAH żeś dojebał, żeber ci nie widać wiec nie masz niedowagi, super wyznacznik. Taki to byś mógł w Auschwitz stosować. Masz niedowagę, pogódź się z tym. A żeby nie było że offtop - tkanki tłuszczowej nie spala się z 1 miejsca na ciele, brzuszki nie sprawią że spalisz tłuszcz tylko rozbudujesz mięśnie. Aby spalić tłuszcz trzeba biegać, pływać, jeździć rowerem itp.

Opublikowano

52 na 170cm?

Lepiej się za nic nie bierz, bo się połamiesz.

Pierw miej te 60-70kg, wtedy możesz wziąć się np. za a6w.

Nie masz czego spalać.

Opublikowano

Nie da się spalić tłuszczu z jednego miejsca (chyba, że palnikiem :P)

biegaj, brzuszki, podciągnięcia z nachwytem, dieta

wpierdalaj na śniadanie 30% całości całego dnia, zjedz płatki zbożowe (nie żadne jakieś nesquiki, bo może są dobre, ale nie mają tego co zwykłe płatki zbożowe, które nie smakują najlepiej), jajka, mleko i coś mniejszego, dorzuć jakąś sałate czy coś takiego i ci wystarczy do południa.

Opublikowano

Nie da się spalić tłuszczu z jednego miejsca (chyba, że palnikiem :P)

biegaj, brzuszki, podciągnięcia z nachwytem, dieta

wpierdalaj na śniadanie 30% całości całego dnia, zjedz płatki zbożowe (nie żadne jakieś nesquiki, bo może są dobre, ale nie mają tego co zwykłe płatki zbożowe, które nie smakują najlepiej), jajka, mleko i coś mniejszego, dorzuć jakąś sałate czy coś takiego i ci wystarczy do południa.

Ale on jest naprawde chudy jak na jego wzrost on musi sam brzuszek miec ladny

Mam ten sam problem (178cm i 56 kg), i jak narazie to nie znalazlem zadnego rozwiazania .. chyba trzeba przytyc troszke i dopiero sie wziac za cwiczenia

Opublikowano

Ale on jest naprawde chudy jak na jego wzrost on musi sam brzuszek miec ladny

Mam ten sam problem (178cm i 56 kg), i jak narazie to nie znalazlem zadnego rozwiazania .. chyba trzeba przytyc troszke i dopiero sie wziac za cwiczenia

nie da się spalać tłuszczu miejscowo, jeśli zacznie biegać to zrzuci brzuch (do tego brzuszki, a6w lub inne ćwiczenia), a przy okazji będzie miał kondycję

Opublikowano

Kuźwa, nieźle zrytą banie masz jak tak robisz...

Co do tematu. W okresie dorastania człowiek się zmienia. Najpierw rośniesz w szerz, potem wzdłuż. Wzrost jest asymetryczny. Raz możesz mieć 150cm i 60kg, a potem 170cm i 55kg... Dojrzewanie. Musisz jeść dużo bo po prostu rośniesz. Organizm musi mieć dostarczane wszelakie wartości odżywcze (białko, minerały itp). Proponuję zacząć ćwiczyć. Teraz (o ile możesz) pobiegaj trochę, po tym zrób ćwiczenia rozciągające i brzuszki np. 2 x 15, potem (2 tygodnie) 2 x 30 itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...