Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składam PC

Zoombie78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc ostatnio postanowiłem ulepszyć mój zajebisty komputerem...

Wybrałem procesor - Intel Core i5-3570K i karte graficzną - Radeon HD 7950

Teraz pytanie do was jaki zasilacz będzie mi potrzebny ???

Jaka płyta główna do tego ???

Jaka karta dźwiękowa by do tego pasowała ??? (nie zależy mi na dobrej)

No i co z chłodzeniem ???

Jakieś dodatkowe uwagi ? :D

Opublikowano

Kolego, pomyliłeś procesory. AMD nie do gier. :)

W najnowsze gry typu Crysis 3 pograsz bez problemu na np. HD7950 + I5 2500K (o/c) + MSI Z77a g43/ASrock P67 + 8 giga RAMu

Zasilacz polecam wziąć z zapasem mocy na przyszłość. Ja z trochu lepszym zestawem niż powyżej mam be quiet! L8 CM 630W, mimo że starczyło by mi z 500.

//Niekompetencja ~~Anoizm

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Zasilacz polecam ; http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/silentiumpc-deus-g1-600w,34764.html

Dobra konstrukcja, stabilne napięcia, niska cena.

Ogólnie tak jak pisali wyżej lepiej było by to na intelu zbudować, ale jeżeli już kupiłeś to nic nie zrobisz.

Chłodzenie : http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-fortis-he1225,11798.html

W tej cenie lepszego nie ma, ciche i wydajne.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Sprzęt jest cały do wymiany, budżet - sam nie wiem, wybrałem kartę graficzną i procek, teraz jaka mi jest do tego potrzebna płyta główna ? i czy ten zasilacz podany wyżej będzie ok ? Reszte już sam sobię dobiorę.

Opublikowano

Wszyscy tak mówią, a potem jak się okazuje, że procek w kilku grach nie domaga, to robią to OC...

Ja kupiłem zestaw nadający się świetnie do OC, bo za 2 latka przy Crysisie 4 będzie mógł mieć problemy.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Dysku akurat nie potrzebuje

Właściwie to sam nie wiem jak z tym OC kiedyś sobię procka podkręcałem, więc może dobra, niech będzie pod OC. Jak kiedyś będzie trzeba to skorzystam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...