Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Virtualbox i instalacja mysql 5.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym postawić serwer hamachi na swoim komputerze no i wszystko robię według tego poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-tut-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

Kiedyś tworzyłem owy serwer na VirtualPC ale teraz nie da się bo mi wywala error. Tak więc postanowiłem zrobić wedle poradnika na virtualbox. W instalacji mysql w kroku 3 i 4:

3. Options for MySQL-Server 5.5.xx
Zaznaczamy obydwie opcje, a później strzałka w prawo, w lewo i ENTER.

4. Options for MySQL-Client 5.5.xx
Zaznaczamy obydwie opcje, a później strzałka w prawo, w lewo i ENTER.

Mam zaznaczoną 1 opcję znaczkiem X a ja muszę zaznaczyć jeszcze drugą i dopiero dać INSTALL ale nie mogę zaznaczyć tej 2 opcji X pod żadnym pozorem, próbowałem już rużnymi sposobami ale albo mi się od razu instaluje bez 2 opcji albo wciska cancel. Wiecie może jak to naprawić albo macie jakiś inny programik niż virtualbox i virtualpc do freebsd 8.2?

Opublikowano

Po co się męczysz ;D ? Pobierz jakieś gotowe skonfigurowane FreeBSD, np. od badara. Usuń jego pliki i wstaw to co chcesz :P

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...