Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie Komputera

sula008

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym złożyć sobie sam komputer (te gotowce z allegro/sklepów mi nie odpowiadają) i mam pytanie czy te produkty które starannie wybrałem z pomocą kumpla są dobre do gier typy BF3 i innych wymagających gierek.

procesor - Intel Core i5 3570K 3,40 GHz BOX Intel HD Graphics
płyta głowna - Płyta główna Gigabyte GA-Z77-D3H s.1155
karta graficzna - GIGABYTE GEFORCE GTX 650 2GB DDR5
RAM - Corsair Vengeance 2x4GB (8GB)
zasilacz - Corsair TX650 V2 80 PLUS Bronze, ATX 650W
dysk twardy - Seagate 1 TB Barracuda (64MB, SATA/600, SATA3)
I oczywiście chciałbym się zmieścić w cenie 3000-3500zł
Opublikowano

hmm nagrywarka mi tak szczerze jest nie potrzebna xD

i co do ceny to w nią wchodzi również monitor który zapomniałem dopisać.

mam na oku LG 21.5' Led IPS 22EA53VQ-p Full HD.

A co do dysku to bym potrzebował 1 TB - dużą ilość filmów ściągam oraz gier ( przeważnie szwagier coś chce) a do tego mam trochę dużą ilość bardzo ważnych danych. I ogółem jakiegoś "kombajna" (jak to mawia kumpel) nie chce mieć tylko w miarę przyzwoity komputerek do gier :-)

Opublikowano

monitor weź benq gw2250 najlepszy i tani, fhd i dosc duży. dysk weź wd blue 1tb i zmienic trzeba karte na 7870, oraz chyba procesor bo niewiem czy sie wyrobisz.

Opublikowano

Po poprawkach : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=54407&s=77274&s=74690&s=72453&s=73500&s=61601&s=74684&s=67018&s=58719

Opisywać za bardzo nie ma co, dałem dysk 1tb jak chciałeś, monitor FHD, mocna karta graficzna pozwoli na grę w wysokich / ultra detalach. Procesor pod OC.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Dzięki za pomoc, teraz mniej więcej będę miał porównanie:-)

A jeszcze jedno pytanie żeby nie zakładać nowego tematu.

Ile mniej więcej trzeba wydać za lapka który byłby przeciętny do gier i jakiej firmy najlepiej kupować ? Pytam bo kuzyn chce sobie kupić lapka do gier lecz mu to odradzam bo wiadomo PC jest lepszy mocniejszy i tańszy do gier chyba że się mylę ;p

Opublikowano

to jednak dobrze mówiłem że w tej cenie ma lepszego PC niż lapka ;p

można zamknąć i dziękuje wszystkim za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...