Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa era serwerów pvp?

Patatajam2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym przedstawić pomysł zrobienia serwera na który wpadłem parę godzin temu zakładam temat teraz bo trochę jeszcze ten pomysł dopracowałem.

Nie wiem czy w Polsce taki serwer istnieje prawdopodobnie nie jednak jeżeli ktoś ma już taki serwer to przepraszam i proszę o linka do niego chętnie bym zagrał na takim czymś :)

Serwer miałby polegać na pvp, jednak nie z eq na start lub eq do kupienia przez vipa itp...

Na świecie byłyby poukrywane skrzynki (bez cave'ów) z itemami.

Tym trudniej znaleźć tym lepsze itemy (diaxowe + enchantowane na końcach mapki w ukrytych przejściach itp.) przy wyjściu ze spawna dwie skrzynki przykładowo z kilkoma potionami na speed i siłę + miecz jakiś żelazny.

Na spawnie enderchesty do których można by chować eq zdobyte podczas wypraw (po wylogowaniu niech itemy zostają w enderchestach spotkałem się z takim czymś).

Dodatkowo żadnych klas ani kitów... ewentualnie vip który pozwala na latanie i np. pisanie na kolorowo + prefiks przy nicku na chacie i zapewnione miejsce rezerwowe (latanie zabronione podczas pvp kara do ustalenia).

Eq żeby wylatywało z ludzi bo wiem że kilka serwerów pvp ma takie coś że po zabiciu kogokolwiek nic nie wylatuje (a jeżeli zabijemy silniejszą osobę to chyba należy nam się eq :) )

Możecie dodawać swoje pomysły a ja będę aktualizował temat niech ludzie którzy nie mają pomysłu na serwer zobaczą coś nowego :)

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

No to bez latania vipów.

Wolisz pvp przejedzone już na wielu serwerach jest to samo wklikujesz "/kit xxx" i zapierdylasz na arenę... ewentualnie kupisz vipa to masz /kitvip xxx.

Nabijanie killi i ranking oczyiście też może być na takim serwerze, dlaczego nie?

na takim serwerze można pobawić się w poszukiwacza i cieszyć z każdej zdobytej rzeczy a nie wpisujesz komendę i masz full eq :) o to w takim serwerze by chodziło, szukanie a potem zabijanie.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Pomysł podobne trochę do Hungergames, ogólnie może być ciekawie.

Powiem szczerze nie pomyślałem o hungergames gdy to ulepszałem ale jakby nie patrzeć to nawet jest podobne :) też eq w skrzyniach... tylko że na hunger masz strefę pvp wszędzie a na takim serwerze na spawnie byłoby nonpvp tylko poza budynkiem spawnu byłoby pvp żeby uniknąć tracenia eq przez camperów stojących za plecami i walących w każdego kto się teleportuje/spawnuje tam.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Mnie też się zbytnio nie podoba. Wolę klasyczny styl.

Chociaż możesz spróbować, może wypali.

Każdy może mieć swoje zdanie, nie wszystkim się to będzie oczywiście podobać, ale tak już jest :P Ogólnie chodziło mi o to, żeby spróbować czy w ogóle ktoś będzie grał a potem pomyśleć nad jakimś większym projektem (chociaż ja nie znam się ani trochę na stawianiu serwerów w mc).

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...