Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Taktyka Suicide Singed.

Imbalanced

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak, taktyka działa tak że na 1lvl lecisz między 2 towery przeciwnika. Próbujemy sfarmić 1 falę, zaraz przychodzi na nas top i jungler, próbujemy uciec, jeśli nas zabiją to nawet lepiej dla nas. Robimy tak ze 2-3 razy i nagle za nas leci po 50golda, jungler&top+możliwe mid campią nas bo chcą zdobyć killa więc bot/mid jest praktycznie bez pomocy junglera, możesz normalnie robić objectivy typu dragon gdyż jungler i top ciągle próbują zabić. Singed sobie farmi gdyż jego Q ściąga całą falę minionów, ciągle pushuje więc bot/mid mogą robić praktycznie co chcą, on i tak się sfarmi i pushnie towery.

Co o tym sądzicie? Dzisiaj miałem takiego singeda w teamie, co z tego że miał 0/13 skoro miał 300 farmy w 20min, dodatkowo jungler ciągle go kampił więc ja wygrałem bota i mida, 40 minutowa gra zakończyłą się winem.

Wiem że napisane niestarranie, później może poprawię.

//Link do reddita, gracza który opisał jak grać tą taktyką :

652601399840421198520.png

Opublikowano

Trochę dziwna ta taktyka ,pierwszy raz o niej słysze. Niby jak się ma 0:5+ to potem za śmierci mało przeciwnik dostaje ale te pierwsze dedy wystarczą ,żeby nafeedować przeciwnika ]

@edit

Własnie grałem przeciwko takiemu singedowi 2:14 staty a i tak przegraliśmy -_- przeciwnicy zrobili wszystkie smoki i ukradli nam 2 barony bo mielismy tak genialnego amumu.

Opublikowano

Trochę dziwna ta taktyka ,pierwszy raz o niej słysze. Niby jak się ma 0:5+ to potem za śmierci mało przeciwnik dostaje ale te pierwsze dedy wystarczą ,żeby nafeedować przeciwnika

To tylko 1k golda przewagi mniej więcej, i tak jako singed będziesz miał więcej farmy.

Opublikowano

Tak jak 2xUP. Pierwsze 5 killi wystarczy żeby sfeedować a jak nasi teammate'si to idioci to wtedy przegrają przez te 5 dedów Singeda. To taktyka raczej dla 5x5 teamów ze zgraniem.

Na soloQ zmieszają cię z gównem i pójdą afk albo zaczną trollować.

No właśnie to jest w tym najgorsze, jednak ja i moi teammates woleli grać dalej :)

Opublikowano

Ryzykowna taktyka.

Ja bym na solo/duo nie próbował bo w 8/10 grach nasi sojusznicy by się wkurwiali i tracili chęć do gry jak by zobaczyli ,że na tobie free kille ktoś daję.

Może na diament< by się sprawdziło bo tam robią takie triki z afryki ale niżej lipa

Masz jakiś filmik gdzie druiddroid tak gra? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda

Opublikowano

Ryzykowna taktyka.

Ja bym na solo/duo nie próbował bo w 8/10 grach nasi sojusznicy by się wkurwiali i tracili chęć do gry jak by zobaczyli ,że na tobie free kille ktoś daję.

Może na diament< by się sprawdziło bo tam robią takie triki z afryki ale niżej lipa

Masz jakiś filmik gdzie druiddroid tak gra? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda

http://www.twitch.tv/druiddroid/b/410429041

Opublikowano

Dobra taktyka, ale lepiej to robic na wyzszym poziomie gry, gdzie team rozumie i wie jak to wykorzystac.

Ostatnio voyboy mial mecz o challengera, byc albo nie byc, singed na lane z wlasnie ta taktyka, latal przy nexusie z 0/10 i tylko farmil, co wygralo gre

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Wtedy gra robi się 3vs4 bo co najmniej 2 enemy na Ciebie cały czas kampią. Mądre ale bardzo ryzykowne ^^

Opublikowano

powiem ci że taktyka interesująca lecz tylko dla ogarniętych graczy o jak grasz z kolegami a nie soloQ

x

Opublikowano

Dokladnie.. Na soloq nie warto tego probowac bo zostaniesz zmieszany z blotem i tyle i jeszcze pojda afk/trollowac.

Jedynie na teamowych lub wlasnie na jakims wyzszym poziomie typu Diamond

Opublikowano

Taktyka nowa , a zarazem ciekawa. Ale jak już to ktoś pisał lepiej tego używać jak są bardziej ogarnięci gracze bo strasznie dużo jest osób , można powiedzieć noobów którzy płaczą i proszą o reporty jak będzie inna meta niż 2 top 1 mid 2 bot . Ale to są naprawdę błazny bo są tacy co płaczą o jungle , a co dopiero o taką mete podaną w opisie. Mi osobiście się ta taktyka podoba ;).

bez gif

Opublikowano

Dokladnie.. Na soloq nie warto tego probowac bo zostaniesz zmieszany z blotem i tyle i jeszcze pojda afk/trollowac.

Jedynie na teamowych lub wlasnie na jakims wyzszym poziomie typu Diamond

Chuj prawda.

Latają tak na silverze i nikt im nic nie mówi. przynajmniej na rosji.

CO do samej taktyki to jest ok, gorzej jak taki singed odda killa jakiemuś OP late typu ryze albo vayne z bota swapnie z topem to wtedy nie będzie za ciekawie.

Opublikowano

Potwierdzam, dziala zajebiscie, na topie na volibeara do 7 lvl-a szlo ciezko, ale potem tylko uciekalem i sie z nich smialem na chacie prowokujac ich, ogolnie pod koniec wszyscy mysleli ze jestem totalnie pierdolnięty ale wyjasnilem im ze to taktyka i... mam nadzieje ze uwierzyli ;p Ogolnie bardzo smieszna fajna taktyka;] Obowiazkowo butki 3+15 speed upgrade, z odpalonym ultem i ghostem masz jakies 600 movmenta i dogonienie cie granicy z cudem;]

Opublikowano

Żeby taką taktyką rankedy jechać to przynajmniej 30 normali singdem trzeba zagrać tą taktyką żeby ją ogarnąć. Jak się uda to carrujesz ale jak nie ogarniasz tego w 100% to ci jakaś fala zwieje i lipa.

Opublikowano

Dziwna ta taktyka, masz te 0:4+ i to juz wystarczy zeby nafeedowac przeciwnika, bo on potem też będzie farmil i latal po liniach.

Przecież ty farmisz między 2 towerami (1-2) więc on tej linii nie ma jak pushnąć) jak zacznie roamować to ty bierzesz inhiba.

Opublikowano

Z tą taktyką mid nie ma cs'ów.

Powiem wam ze ja też bym latał za killami :D

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Kiedyś oglądałem tych prosów z głównej to widziałem takiego singeda, chogath z topa musiał odpushowywać minionki z topa a singed wchodził pomiędzy turrety i też pushował, ale jak przeszedł jugler to wiadomo..

xxx

Opublikowano

Kiedyś oglądałem tych prosów z głównej to widziałem takiego singeda, chogath z topa musiał odpushowywać minionki z topa a singed wchodził pomiędzy turrety i też pushował, ale jak przeszedł jugler to wiadomo..

W tej taktyce właśnie o to chodzi by jungler na ciebie campił, ty i tak sfarmisz całą falę, jungler ciebie będzie campił na topie więc twój team może robić objectivy, a za ciebie po 5 zgonie będzie leciało po ~50golda, po prostu strata czasu junglera.

Opublikowano

Wystarczy ze jungler i top Cie klepna 2-3x i potem oleja... ani Ty nie pushniesz topa ani oni - z tym, że będą pareset golda na +. Poza tym tak około 15 minuty ( jak timer przy smierci sie wydłuża) bez problemu przepushuja Ci towera.

Jungler zacznie szybciej gankować z lepszymi itemkami i macie po grze.

Tylko jungler musi mieć mózg a nie kampic na "feedera singeda".

Możesz zawsze wziąć dodatkowe quinty na golda to w late różnica w goldzie się wyrówna, ale zanim to nastąpi ogarnięty team już dawno zakończy gre :D

Opublikowano

Niemożliwe jest posiadanie 300 farmy w 20 minucie :)

Taktyka wątpie, że będzie działać na high elo.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...