Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 zestawy

CheaTOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zamierzam kupić sobie jakiś składany komputer, poszedłem do sklepu komputerowego, który znajduje się blisko mnie i złożyli coś takiego :

Procesor - Intel Core I5 3330 3.0GHz LGA1155 BOX 803zł

Płyta główna - Gigabyte GA-Z77-DS3H Intel Z77 LGA 1155 406 zł

Ram - Kingston HyperX KHX 1600C9D3X2K2/8GX 315 zł

Karta graficzna - Gigabyte GF GTX 550Ti 1024MB DDR5/182b D/H PCI-E 414zł

Dysk twardy - HDD Seagate 1TB ST1000DM003 Sata III 64MB 302zł

Napęd optyczny DVD - DVD-REC LG GH22NS50 SATA OEM 99zł

Zasilacz - BeCOOL 620W Tracer 185zł

Obudowa - Aerocool templarius Ferrum z USB 3.0 199zł

Monitor - LCD E2242T 490zł

Razem 3590zł.

Napisałem o tym na forum komputerowym na którym również prosiłem o stworzenie jakiegoś zestawu i o to co powstało :

Intel I5 3350P
MSIB75MA-P45
Seagate 1 TB 7200 RPM
Crucial 8 GB 1333 MHz CL9 Spectek
LG GH24NS95
SilentiumPC Gladius M23 PureBlack
SilentiumPC Deus G1 500W 80+ Bronze
Sapphire HD 7870 Tahiti XT
Windows 8 OEM 64 bit
Benq GW2260M
Razem 3512 zł

Komputer bez podkręcania i innych takich rzeczy.. Zwykły komputer do gierania i codziennej pracy..

Co byście zmienili? Który zestaw wzięli? Znajomy "informatyk" powiedział że karta graficzna w obydwóch zestawach jest do dupy, a ludzie z forum napisali że zestaw ze sklepu internetowy jest do bani ^^ Co o tym sądzicie? Każdy sensowny post = like ;)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Zestaw2 duuuzo lepszy. Jednek ja bym wyrzucił windowsa i pozmienial kilka rzeczy. Budzet masz 3.5k?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

weź ten zestaw drugi co ci na 4um składali bo ten ze sklepu to totalny shit... Karta słaba procesor w ogolę nie warty swojej ceny. W drugim jedynie zmienil bym obudowę na gladiusa m40

Opublikowano

wyrzuć win. bo szkoda kasy i lepiej dorzucić do prockra / grafy .

ewt obudowa na gladiusa m40

btw. to niech informatyk albo niech j*bnie sie w czoło albo sprecyzuje co u niego znaczy " do dupy "

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Tak, ale to z monitorem i systemem.. Czemu windowsa wyrzucił? Wiem.. 8, ale podobno nie jest taka zła, a w końcu przyjdzie kiedyś czas że nikt o 7 nie będzie pamiętał i bd liczyć się tylko 8 ^^ Dla tego system niech zostanie :)

Drugą sprawą jest fakt że znajomy przyczepił się do karty graficznej.. Widzisz coś nie tak w niej w tym zestawie?

Tak jak pisałem komputer ma służyć codziennej pracy/rozrywce, a nie bawieniu się w podkręcanie procka itd... Zwykły komputer dla zwykłego kolesia nieznającego się na kompach ^^

@Edit. Inaczej - nie karta graficzna jest do dupy, ale do tego zestawu nie pasuje ^^ Dodam że system będzie oryginał, nie chcę piratów ... Teraz mam pirata i od roku nie mogę mieć cholernej tapety bo zachciało im się sprawdzać czy mój system to pirat czy nie..

Zbieram like ;x

Opublikowano

Tak, ale to z monitorem i systemem.. Czemu windowsa wyrzucił? Wiem.. 8, ale podobno nie jest taka zła, a w końcu przyjdzie kiedyś czas że nikt o 7 nie będzie pamiętał i bd liczyć się tylko 8 ^^ Dla tego system niech zostanie :)

Drugą sprawą jest fakt że znajomy przyczepił się do karty graficznej.. Widzisz coś nie tak w niej w tym zestawie?

Tak jak pisałem komputer ma służyć codziennej pracy/rozrywce, a nie bawieniu się w podkręcanie procka itd... Zwykły komputer dla zwykłego kolesia nieznającego się na kompach ^^

@Edit. Inaczej - nie karta graficzna jest do dupy, ale do tego zestawu nie pasuje ^^

Chcesz dawać jescze bardziej wzbogacić się najbogatszemu człowiekowi świata ?

Na pewno nie zbiednieje jak nie kupisz orginalnego systemu :) a dołożysz do podzespołów

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Wiesz, wszystko jest fajnie, ale jak już kupuje komputer to już wolał bym oryginał ^^ Dobrze wiem że ma kupę kasy itd. No ale nie był by najbogatszym człowiekiem na świecie gdyby każdy myślał jak ty ^^ Albo inaczej, jak bardzo poprawił by się ten zestaw bez systemu? To raptem jakieś 400 zł..

Zbieram like ;x

Opublikowano

Za tą różnicę można wbić albo HD7950, albo procesor z odblokowanym mnożnikiem (np. 2500k) i płytę do tego (np. P67 Pro3 B3)

Opublikowano

Za te 400 zł dostał byś lepszy sprzęt :) rób co chcesz nie będę Cię namawiał żeby nie było ze zaraz warn poleci za popieranie piractwa ;x

Czym jest ten odblokowany mnożnik? :P

czyli możliwości oc tzw. "podkręcenie" procesora na wyższe takty. Tylko musiał byś dokupić cooler ( chłodziwo )

Opublikowano

Tak jak pisałem wyżej. Nie zamierzam nić podkręcać i wiem że mogę sporo stracić... System wolę jednak oryginalny nawet jeśli stracę te 400 zł - mówi się trudno i chociaż często piracę to chciałbym mieć chociaż system oryginalny :P Czasem nie jest tak że jakieś gry już wykrywają pirata lub jakieś dopiero będą?

Zbieram like ;x

Opublikowano

Jak do normalnego użytkowania to bym wziął 4-6gb, 500gb dysk(chyba że potrzebny Ci 1tb) i win'a z neta, zaoszczędzisz i kupisz np lepszy procek, wykręcisz i będzie jeszcze lepiej.

malpasyg.png

Opublikowano

autorze przemysl dobrze sprawę systemu bo mozna za 400zł zyskac lepsza wydajnośc a system za 50zł zainstaluje ci byle jaki informatyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...