Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przegrzewanie się laptopa

miszy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru miesięcy dostrzegłem niepokojące przegrzewania się laptopa. Wystarczy 15minut gry w lola, a laptop się nagrzewa z lewej strony tak bardzo, ze ledwie da się dotknąc. Podczas grania np w lola wykorzystanie procka wzrasta od 80% do nawet 100%, a będąc na pulpicie i nic nie robiąc15% około. Defragmwntowałem dysk, ccleanera uzywałem, teraz zastanawiam się czy aby wiatrak działał poprawnie...

Karta graficzna i3, 3gb ram. Lapek czyszczony od wewnątrz był rok temu. Co poradzicie?

Opublikowano

Podaj dokladnie model laptopa, ale ja bym się nie przejmowal. Laptopy tak się grzeją. Jeśli sam się nie wylącza to jest dobrze.

Mozesz kupic podstawkę chlodzącą.

Opublikowano

Przenoszę do działu komputery, tam szybciej znajdziesz pomoc ;)

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

model lapka: samsung R580. Mam podkładkę chłodzącą ale taką z niskiej połki. Ale ja się martwię dlatego, bo w trakcie gry z przegrzania pojawia się scina lapka na 6sek. Nigdy wczesniej tak się nie nagrzewał, nawet przy grze w bf3 czy renderingu. Format by pomogł? Jak nie to chyba przeczyszcze ponownie od srodka.

Opublikowano

Ile by kosztowało w serwisie przeczyszczenie lapka? Kiedys sam probowałem, ale nie dało się dokładnie wyczyscic ze względu na łączenie. Przepraszam za double post, ale w moblinej wersji nie ma opcji edycji

Opublikowano

Ile by kosztowało w serwisie przeczyszczenie lapka? Kiedys sam probowałem, ale nie dało się dokładnie wyczyscic ze względu na łączenie. Przepraszam za double post, ale w moblinej wersji nie ma opcji edycji

Ja raz zapłaciłem 30zł.

Opublikowano

Jeśli masz możliwość zainkasowania paru zł to polecam podkładkę chłodzącą.

Moim rodziców laptop nagrzewa się bardzo szybko ( nie był wgl czyszczony ) jak zacząłem na nim grać w cs'a to nie dało się dotknąć bo aż parzył..

Dałem pod niego moją lipną za 20 zł podkładkę z ledem ( 1 mały wiatraczek + led niebieski ^^ ) i od razu inaczej.

Na oko temp. w cs'ie przed podłożeniem podkładki wynosiła około 90 stopni, po podłożeniu około 50-60.

Marne pare zł a jak uratowały lapka przed spaleniem.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...