Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podejście do Ryze

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Ostatnimi czasy słyszałem że łatwo można carrować gry Ryze'm.

Postanowiłem nim lepiej się nauczyć grać.

1.Czy warto nim grać i ustawić sobie jako maina?

2.Czy w late jest dobry?

3.Czy taki build jak robie jest ok?:

- Sorcerer's Shoes

- Archangel's Staff

- Frozen Heart

- Void Staff

- Banshee's veil

- Rod Of Ages

4. Czy można jakis item na HP kupić na ryze?

Opublikowano

zamiast archangela kup muramana.

Szybko zmień build na muramane, bo kasha Cie zabije.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Build taki sobie, void staff nie jest zawsze konieczny wolę zamiast niego Wot'e albo rabadona,

W late nie jest najgorszy zależy jak grałeś przez większość gry.

Jako main moim zdaniem powinna być postać którą lubisz grać i podoba ci się gra tą postacią. Jak zagrasz ryzem jakieś 50+ gier to powiedz xD

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

1. Tak

2. Tak

3. Moze byc, tylko brakuje muramany, która jest obecnie core na Ryze, mozesz wywalic np. Voida i w jego miejsce dac mura. A i jeszcze kolejnosc do poprawki, RoA szybciej, ewentualny Void nieco pozniej.

4. Sam RoA i ew. banshee z hp powininny wystarczyc, poza tymi itemkami nic wiecej z hp nie kupujemy.

Opublikowano

Ryze jest strasznie OP na midzie kontruje Talona i wszystkich bruiserów, Topa nie da się nim przegrać. RoA to core item, składasz to jako pierwsze zawsze, potem Banshee lub Frozen Heartha. Strasznie łatwo nim carrować.

Opublikowano

kryszatł niebieski + 2 czerwone potki -> jak najszybciej łezka, jak tylko masz kase wracaj do bazy i kupuj -> catalysy -> jak wygrywasz i jest luz to kupujesz RoA, jak masz problem kupujesz banishe -> Frozen heart -> Banishe jeśli zacząłeś z RoA, jeśli z Banishe to kupujesz Serafina -> dalej sytuacyjnie, można Wote, rzadziej rabadon, voida, warmoga, coś pod m resa tu już sytuacyjnie się budujesz.

Combo długie, lae największy DMG QEQWQRQEQWQ. Na start bierzesz klatkę (ja nie biorę zadnego skilla do póki nie potrzebuję, więc jak widzę, że przeciwnicy robią invide to biorę W, jak nie robią to idę na linię i biorę Q, dla lepszej farmy), masterki 21/0/9, albo 9/0/21, jak kto woli, ja preferuję to drugie.

Opublikowano

Przed chwilą grałem Ryze'm.

Jak oceniacie moja grę i build?:

aa9mg9.jpg

Jak myślicie zamiast czego mogę zamienić na muramane i dlaczego muramane jest taka dobra dla ryz'a?

Opublikowano

aa9mg9.jpg

Jak myślicie zamiast czego mogę zamienić na muramane i dlaczego muramane jest taka dobra dla ryz'a?

beznadziejny build.. serafina zamień na muramanę, frozen jest ok, czemu roa tak późno?? to ma być 1 item, zamiast rabadona void staffa, ewentualnie Abyssal, btw. po ilości zabójstw i asyst przypuszczam że była to dość długa gra a ty nie masz jeszcze home guardów?

Opublikowano

Teraz będę budował Ryze:

- Sorcerki

- RoA

- Muramane

- Frozen Heart

- Void Staff

- Banshee

Będzie ok?

Opublikowano

Wycarrowałem sie z Brązu Ryzem w tydzień, więc jestem OP Pro, słuchaj tylko mnie

1. Itemy startowe - Mana Crystal i 2 potki na mane lub HP
2. Potem lecisz łezke i składasz Rod of Ages. To pierdolony core na Ryzie, ZAWSZE składasz to jako pierwszy item, bo daje ci kupe HP i jeszcze więcej DMG
3. Potem składasz Banshee/Frozen Hearth w kolejności jakiej chcesz, ja zawsze składam Serce, bo daje 20% CD, więcej many i stosunek Armora do MS z Banshee jest lepszy
4. Potem Manaruna, jeżeli nie ogarniasz odpalania aktywów to możesz na upartego kupić Serafina, ale będziesz miał mniejszy DMG
5. Ostatni item to albo jakis tankowy item, albo WoT'a która daje całkiem zajebista aurę, ale nie kupuj tego gdy ktoś już to ma.

Ahh tak, no i butki te na MS'a i będzie git.

Opublikowano

Każdy mówi żebyś składał Maramune dla Ryze, ja tam wolę Serafina, jak dla mnie ma dużo lepszy aktyw (OP Tarcza), mamy więcej AP, i nie dostajemy niepotrzebnego AD. Ale rób jak chcesz, nie gram zbyt dużo Ryżem.

Opublikowano

rod-of-ages.pnghorizontal-connect.pngmuramana.pnghorizontal-connect.pngfrozen-heart.pnghorizontal-connect.pngabyssal-scepter.pngsorcerers-shoes.pngwarmogs-armor.png lub guardian-angel.png lub rylais-crystal-scepter.png no i oczywiście elixir-of-brilliance.pnghorizontal-connect.pngelixir-of-fortitude.png

Takim buildem polecam grać na ryza. Ale jeżeli chcesz praktyczny to napisz do osoby grającej ryzem długo - Kasha.LoL

91775970139172315947.gif

Opublikowano

Słuchajcie, jak mowa o Ryżu. Warto kupować na niego Rabadona? I czy dobrym wyjściem jest Muramana i Seraph w jednym buildzie?

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Ponawiam pytanie, po co Ryzowi AP? Rabadon to useless item na nim, równie dobrze możesz złożyć Phantom Dancera, ten sam sens.

Opublikowano

Teraz będę budował Ryze:

- Sorcerki

- RoA

- Muramane

- Frozen Heart

- Void Staff

- Banshee

Będzie ok?

Tak, będzie jak najbardziej w porządku.

@Lon333ly

Co do rabadona to się kompletnie nie opłaca, a co do Muramany i Serapha, to możesz kupić te obydwa itemy jak nie potrzebujesz więcej mr/armor.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Build taki sobie, void staff nie jest zawsze konieczny wolę zamiast niego Wot'e albo rabadona,

W late nie jest najgorszy zależy jak grałeś przez większość gry.

Jako main moim zdaniem powinna być postać którą lubisz grać i podoba ci się gra tą postacią. Jak zagrasz ryzem jakieś 50+ gier to powiedz xD

aa9mg9.jpg

Słuchajcie, jak mowa o Ryżu. Warto kupować na niego Rabadona? I czy dobrym wyjściem jest Muramana i Seraph w jednym buildzie?

Ten kto buduje rabadona na ryzie niech sie zakopie lub usunie gre. Nie rozumiecie że jego sie buduje pod mane i defa? Jak zbudujesz go pod ap to w ogóle nie masz defa

Co do builda to ten jest w miare ok, tylko bez ryali, ga też średnie lepsza wota/warmog

rod-of-ages.pnghorizontal-connect.pngmuramana.pnghorizontal-connect.pngfrozen-heart.pnghorizontal-connect.pngabyssal-scepter.pngsorcerers-shoes.pngwarmogs-armor.png lub guardian-angel.png lub rylais-crystal-scepter.png no i oczywiście elixir-of-brilliance.pnghorizontal-connect.pngelixir-of-fortitude.png

Takim buildem polecam grać na ryza. Ale jeżeli chcesz praktyczny to napisz do osoby grającej ryzem długo - Kasha.LoL

Jeszcze dodam że w late jest b. dobry (składa adc/apc na combo, imo najlepszy brust z gry)

xxx

Opublikowano

Co za geniusz wymyślił ,że muramana jest lepsza od serafina LOOLZ

Kasha i jakiś athene

imo też jest muramana lepsza bo daje większego brusta.

xxx

Opublikowano

Przed chwilą wyccarowałem:

3xhm40.jpg

Jednak ten build z Muramane pomógł.

Wszystko zarąbiście się stackuje.

Grałem na smurfie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...