Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód czy motocykl?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie. Lepiej zrobić prawko na samochód czy na motocykl? Wy jakim pojazdem się poruszacie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście że auto, bo ten kto jeździ motorem to wie że na dwóch kółkach jest trudniej (jeśli chcesz dobrze jeździć), po za tym autem można jeździć bez względu na warunki atmosferyczne (śnieg, deszcz itd.), no i w czasie wypadku przynajmniej masz jakąś klatkę z blachy, a na motorze nic.

Ja się poruszam autem i pseudo motorem tj. "skuter made in china" (tak po za tym czasem WSK 125).

e: Zapomniałem dodać, motor to zajebista sprawa ale trzeba mieć łeb na karku bardziej niż w aucie.

Opublikowano

Jeżeli kręcą się motocykle to się nie zastanawiaj. :)

Tylko warto zrobić małe podsumowanie wad i zalet motocyklu.

Motocyklem nie pojeździsz w zimę, w deszcz, raczej nie pojedziesz z rodziną w trasę.

Samochodem pojedziesz w dłuższą trasę - jest wygodniejszy, oczywiście pakowniejszy no i oczywiście zabierzesz rodzinę/kumpli/koleżanki ze sobą. Jednak musisz też męczyć się w korkach w mieście. Plusem jest to, że autem dojedziesz wszędzie nie zależnie od warunków pogodowych/pory roku.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Dzięki matheoo za radę. Rodzice mówią, że jak będę miał 18 (już niedługo :D) to oni zapłacą mi za prawko. Kazali mi wybrać miedzy moto a samochodem. Oni są za samochodem, więc wybiorę samochód.

Pozdrawiam i szerokości :)

Opublikowano

Jeśli interesuje Cię jeszcze moje zdanie. To ja bym wybrał motocykl. Sytuacja np. w mieście, duże korki wszyscy stoją, czekają. A Ty motocyklem myk i jesteś na przodzie. Wszystko ma swoje + i -. Motocyklem raczej w zimę nie pojeździsz, ale za to szybciej się przemieścisz w ciepłe dni.

Opublikowano

Najlepiej mieć to i to. Na początku zrób prawko na auto, łatwiej, wszędzie dojedziesz. Po paru latach uzbieraj na prawko na motor. Wtedy będziesz sb jeździł rekreacyjnie ;)

skpUo.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że motor bardziej dla pasjonatów i tych przy kasie... Przy wyborze pierwszego pojazdu
myślę , że wybór jest jednoznaczny... Dodatkowo jak nie masz garażu to z motorem kiepsko bo po miesiącu zostaną Ci tylko wkrętki na wentyle.... (złodzieje są wszędzie)
Motorem dalej nie pojedziesz bo nie jest to zbyt komfortowe i dodatkowo bardzoo niebezpieczne...

1329848632-U118767.png

by vilax

Opublikowano

Wydaje mi się, że motor bardziej dla pasjonatów i tych przy kasie

Dlaczego tych przy kasie?

W motocyklu nie masz tyle opłat i wydatków np. na części eksploatacyjne co w samochodzie.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...