Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem

sonniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż, posiadam internet 6mb ( najszybszy jaki w tej dziurze można mieć -.- ) na speed teście pisze, że mój ping to 46 a ja podczas grania mam 100+. Może nie cały czas 100+, ale nie schodzi poniżej 80. Da się kupić jakąś... sam nie wiem, coś co pozwalałoby na lepsze łapanie zasięgu ? Gdyż z tego co wiem, wysoki ping u nas jest od tego, że mieszkamy za daleko od odbiornika ( coś koło 4-5 KM ).

Macie jakieś sposoby na poprawienie pingu ?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Korzystasz z rutera ? Tzn czy ktoś w domu korzysta jeszcze z tego internetu podczas gdy ty grasz ?

Rada na początek - wyłącz wszystkie programy, które korzystają z internetu : przeglądarke, gg, skype itp.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Wszystko powyłączane.

Z moim internetem jest tak, że wujek ma router, kablem leci do mojego pokoju gdzie jest switch ze switcha leci do wifi i mojego brata. WiFi jest włączone ale nikt z niego nie korzysta, czasami tata. Brat ciągle coś robi na internecie, tj gra w minecrafta ( prawdopodobnie na multi ) i tyle. Nawet gdy on nie gra a ja włączam CoD'a ping jest ciagle 80+ ...

Opublikowano

Dzwoniłeś do dostawcy ? Wcześniej też tak miałeś ?

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Mam tak od zawsze. Zadałem pytanie, czy jest możliwość kupienie jakies antentki albo uj wie czego, żeby tylko poprawić sygnał, abym miał mniejszy ping.

Tak trudno odpowiedzieć ? -.-"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...