Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego wy wszyscy nie zaczniecie działać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego , my nie jesteśmy w stanie nic zrobić jeżeli chodzi o ten kraj. Fakt , mieszkam w Holandii ale codziennie oglądam np. TVN24 i widzę co się dzieje w Polsce. Kolega który wyżej wypowiadał się na temat dawnej Polski tzn Polski od średniowiecza do teraz miał 100% racji. Polska jest jedynym w swoim rodzaju krajem w którym nie da się nic zrobić. Hmm popatrzmy np. ma Stany Zjednoczone. Tam ludzie męczą się od środka bo nic się nie dzieje ale jak już jest coś na rzeczy , dajmy na to atak w Bostonie to ludzie się budzą i cieszą się bo "coś się wydarzyło". W Polsce to leci w o wiele szybszym tempie , za szybszym. Nie chodzi tu o jakieś ataki czy zamachy. Bardziej mam tutaj na myśli politykę. 75% polityków jest z naboru znajomych .. -chcesz być bogaty ? Chodź do polityki! U nas nie ma takiego czegoś jak -cholera , ludzie nie mają pracy ... wykształceni ludzie po studiach nie mają pracy odpowiedniej dla ich hmm profesji. Nie ma tego. Liczy się tylko kasa , kasa i jeszcze raz kasa. Nie wiem czy pamiętacie z wiadomości Polaka który chciał podłożyć bombę pod sejmem w czasie obrad. Pomyślcie sobie co by było gdyby mu się to udało i trafiłby do więzienia. Fakt może i byłby tam na dożywociu ale żyłby jak bohater , jak ktoś kto dokonał niemożliwego. Moim zdaniem czas starszyzny powinien się już dawno skończyć i dopuścić młodsze pokolenia Polaków którzy mają naprawdę poukładane w głowach , rozumieją potrzeby innych i staraliby się do tych potrzeb dojść. Ale coś mi podpowiada że takich czasów możemy się nie doczekać tak szybko bo gatunek który teraz panuje w polityce nie jest jeszcze na wymarciu. Moim zdaniem , możecie mnie hejtować , zwyzywać obrażać i grozić ale moim zdaniem w Polsce potrzebna by była dyktatura. Przeżyliśmy już demokrację i raczej nam to nic nie pomogło a gdyby była jedna osoba która wiedziałaby jak stworzyć kraj który hmm może nie dorównywałby USA czy np. Holandii ale Polska by była wtedy krajem który mógłby walczyć o wyższe miejsce w rankingu z innymi czołowymi krajami. Zobaczcie co się teraz dzieje. O ile się nie mylę to w zeszłym roku 15% Polaków uciekło zagranicę (co było rekordem) a 2% z nich wróciło do Polski. Niedługo wszyscy młodzi wyjadą i nie będzie nikogo kto byłby w stanie pracować w kraju. Zwiększą czas pracy do 75 roku życia ,polityka wykończy starszych ludzi którzy chcieliby w spokoju dożyć ostatnich lat a wtedy zostaną tylko winowajcy całej klęski. Może i nie znam się na polityce , i za mało wiosen przeżyłem bo 19 lat to nie jest wiek w którym mógłbym miliardy argumentów podać "dlaczego" ale myślę na swój sposób i mówię to rozum mi podpowiada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...