Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego wy wszyscy nie zaczniecie działać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Po dyskusjach w pogaduszkach i odpowiedziach na nie widać, ze na tym forum jest zaskakująco wiele osób o wyksztaltowanych, dobrych i bardzo mądrych poglądach. Niektóre dyskusje wcale nie pasują do zapalnych graczy i informatyków, jacy tutaj w większości przesiadują.

I ja mam takie głupawe pytanie... Czemu wy, z taka wiedza i w ogóle nic nie robicie? Czemu nasz kraj nie jest zasypany strajkami, buntami, czemu tacy ludzie nie piszą felietonów czy coś?

Zauważyłem, ze ludziom chce sie ruszyć dupy tylko wtedy, kiedy chodzi o ostateczność. W dzisiejszych czasach kstatecznoscia, ostateczna ucieczka jest internet. No i dlaczego wszyscy milczą na kolejne reformy Tuska czy Rostowskiego, a przed ACTA cała Polskę zasypany gigantyczne strajki, pochody i burdy?

Dlaczego tak jest? Jakby ludzie zbuntowali sie i zamiast narzekać ruszyli dupy sprzed komputera (przez ACTA komputera by nie mieli, więc sie ruszyli) i zrobić buntu? Paraliż, hack kilku stron, strajki i nie ma Tuska.

Dlaczego tak jest?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

A co dadzą felietony? Nie rozumiem.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Kolego, a znasz historię Polski? :) Przypomnij sobie całą i wszystkie wydarzenia związane z naszym krajem począwszy od średniowiecza. Polacy to naród z góry jednocześnie leniwy i pracowity. Leniwy przede wszystkim pod względem zmian. My ich nie lubimy, chociaż ich chcemy. Masło maślane? No tak to wygląda :) Słusznie zauważyłeś,że działamy dopiero w ostateczności. Najczęściej,gdy już jest po fakcie, wtedy cały naród w końcu się jednoczy i zaczynamy działać. Nagle okazuje się to możliwe, a potem gdy wszystko wróci do normy zaczyna się to samo. Tak było z rozbiorem Polski, tak było 1920 i tak samo w 1939 i 1989.

Opublikowano

Bo nie obchodzi mnie, jak się mają inni ludzie. Mnie obchodzi tylko, żeby samemu być szczęśliwym, w poważaniu mam\ jakiś naród lub kraj...

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Brak patriotyzmu i poczucia przynależności do narodu to też jest obecnie problem tego dlaczego nic nie robimy. Ludzie się obudzą gdy znowu niepodległość stracimy, a "bratanek" ze wschodu zamorduje kilka milionów Polaków.

Opublikowano

a skąd wiesz że jakiś człowiek który siedzi na forum nie robi czegoś ciekawego? A po drugie w czym mamy działać bo nie rozumiem. Walczyć bez powodu? szkoda nerwów. W wielu krajach przez takie rewolucje do wojen domowych więc po co :P

Opublikowano

I tak nigdzie indziej nie jest lepiej niż w Polsce, ale mnie z kolei za przeproszeniem...

G obchodzi co się dzieje w jakiś tam Stanach Zjednoczonych czy Niemczech. Zresztą co ja gadam... Mnie nawet już przestało obchodzić, co się dzieje w Polsce. Bo co? Pójdę na wybory, zagłosuje na jakiegoś kandydata, i głos nie będzie miał znaczenia, bo te techno barany z PO lub PIS'u dostaną najwięcej głosów. Gdzie tu logika? Kto chce, niech zmienia ten kraj mnie już nic do tego.

Opublikowano

Zycie zdazylo mnie juz sprowadzic do parteru i ostudzic wielkie ambicje. Nie marzy mi sie juz wielka polityka, jak to bylo kilka lat temu. Teraz jedynie (albo i az) skupiam sie na mojej wyspecjalizowanej dziedzinie. Chcialabym przyczynic sie do zmiany polskiego wymiaru sprawiedliwosci. Nie mow, ze nic Uzytkownicy nie dzialaja i tylko marudza. Osob aktywnych moze byc tu sporo, tylko po prostu o tym nie wiesz (/nie wiemy) :) Tego rodzaju aktywnosc nie ujawni sie na forum o grach.

#don't care

Opublikowano

Ludzie są leniwi, myślę, że strajki to teraz rzadkość i indywidualizm w sensie jeśli czegoś ktoś chce to będzie o to walczył, jeśli mu to obojętne to ma to gdzieś. Społeczeństwo nie ma już tak wiele ambicji. Co raz częściej widzi się jak ludzie olewają wszelkie prośby, petycje i tym podobne. Ostatnio zbierałyśmy z koleżanką petycje około 650 podpisów radny, powiedział, że nie ma opcji na wybudowanie boiska do siatkówki a na zebraniu powiedział stanowcze ''nie''. Dziwne, że komuś przeszkadza taka działalność zwłaszcza, że fundusze są, ale lepiej wydać je na nowy samochód dla ''urzędu''. Śmieszne co teraz się wyprawia. Władza zaślepia ludzi. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

No jak jesteś taki napalony na zmiany, to zapierdalaj zbierać ludzi i robić różne petycje... ah, zapomniałem, jesteś tylko gimbusem który pyta na forum jak zarwać do dziewczyny...

Opublikowano

No jak jesteś taki napalony na zmiany, to zapierdalaj zbierać ludzi i robić różne petycje... ah, zapomniałem, jesteś tylko gimbusem który pyta na forum jak zarwać do dziewczyny...

Jak mnie to wkurza. Nie można już być gimnazjalistą, niezależnie od IQ i pomocności i tak jest się GIMBUSEM!!!

Rok temu tak nie było, były "dzieci neo" oraz "normalni userzy" i soo good.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Gimbuska to Ciebie zrobiła i po niej to masz , co ty myślisz że jeden coś sam narobi ?

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Niby wszyscy marudzą, niby wszyscy chcą aby odwołali Tuska itd ale nikomu się nie chce nic robić. Taka prawda...

Nasz kraj w większości jest szaleńczo leniwy, a podnoszą się jak nastaje pewne zagrożenie.

Przyznam się szczerze, mi też nic się nie chce robić. Te polskie lenistwo jest chyba zaraźliwe...

"Paraliż, hack kilku stron, strajki i nie ma Tuska."

Nie robią strajków bo nie chce im się ruszyć i tracić bezcenny czas w którym by mogli coś zarobić.

Każdy myśli że nie opłaca się tego robić bo nikt mu nie pomoże.

POLSKA

Kraj w którym wszyscy są pesymistami.

Kraj smutkiem płynący.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Ale gościu co niby dadzą masowe strajki? Parę dni będzie ostro, ale w końcu przyjedzie policja, zrobi porządek i po zabawie. Ludzie mogą być uparci, ale w końcu i tak się znudzą i wrócą do domów. Jedyny efekt to straty gospodarcze, którymi obciąży nas rząd. Bo jak braknie kasy w budżecie, rząd nam oznajmi, że są zmuszeni podwyższyć VAT, czy tam inne podatki i tyle. Felietony, blogi? To już ludzie robią i co? Świadomość ludzi w sumie wrasta ale co z tego? Jak na wyborach masz do wyboru między większa kupą a mniejszą. Niedługo PO odejdzie od władzy i co się zmieni? Powrót PIS-u, czyli pieprzenie o Smoleńsku 24 h na dobę, 365 dni w roku. I co? Po 10 latach ludzie stwierdzą że jednak PO nie było takie złe i co? Powrót PO do władzy? I tak w koło? Powiem Ci że jeden z moich wykładowców (nazwiska nie będę podawał, bo może by tego sobie nie życzył), człowiek inteligenty, uznany, który tworzył uczelnię w moim mieście, który wykładał w USA, Niemczech, i wielu innych krajach, przyznał że od 30 lat nie głosował. A w ogóle to stwierdził, że w Polsce mamy może z 2-3 polityków, którzy cokolwiek wiedzą o ekonomii. A polityków polskich zna dość dobrze, niektórzy zresztą byli jego studentami :D

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Mam takie małe pytanka. Czy od dyskutowania na temat problemów kraju zmienimy coś np. zrobimy temat o strajkach nie wiem np. pielęgniarek i zrobimy ankietę:

1. Za podwyżką dla pielęgniarek.

2. Przeciw podwyżką dla pielęgniarek (niech im starczy tyle ile im dają).

I co premier zobaczy, że więcej głosów było na tak i nakaże każdym szpitalom podwyższyć pensję, bo nie wiem. Nie wiem czy jako JA mogę coś zmienić w kraju, bo raczej nie będę 100 km jechał do Warszawy na strajk. Z resztą nie mnie się dotyczą te wszystkie strajki i sytuację państwa, więc to wszystko za przeproszeniem mam w dupie. Póki mamy takiego premiera to nic w kraju się nie zmieni, bo Tusk tak samo jak ja ma wszystkie strajki i inne manifestacje w dupie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...