Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gold--Platyna

Battlelet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja od S1 do G1 jechałem tylko i wyłącznie Jaxem i Olafem, tym gównem łatwo carryujesz gry, topa wygrywasz zazwyczaj z łatwością (Teraz tak samo jest z Jaycem, którym też się miło carryuje), potem schodzisz i wspierasz team. Jeżeli nie masz debili w teamie, to zazwyczaj wygrywasz. Enemy bez bruisera/tanka z topa = shit.

Opublikowano

Dla mnie tymi postaciami latwo wyjsc do platyny:

Jungle: Heca,J4,Seju,Voli,Vi.

Top: Renekton,Jayce

Mid: Ahri,Swain,Diana

ADC:Ezreal,Miss,Draven

Supp:Leona,Tresh.

Kazde z tych postaci ciezko skontrowac na lini i ciezko tez wygrac, dodatkowo maja potezny dmg w late wiec mozna nimi naprawde latwo wykierowac gre.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ja od S1 do G1 jechałem tylko i wyłącznie Jaxem i Olafem, tym gównem łatwo carryujesz gry, topa wygrywasz zazwyczaj z łatwością (Teraz tak samo jest z Jaycem, którym też się miło carryuje), potem schodzisz i wspierasz team. Jeżeli nie masz debili w teamie, to zazwyczaj wygrywasz. Enemy bez bruisera/tanka z topa = shit.

Olaf overnerfed :(

@Top

Irelia, MF, Cait, Ahri, Kha, Zed.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja jak grałem sam to grałem tarickiem, do teraz mam 42 wygrane mecze, 17 przegranych.

A jak duo, to kayle + katarina na skype, kayle rzuca ulta, ja wbijam katą = gg.

Opublikowano

Na adc Varus - niszczy linię lub Tristana - na soloQ może się sama bronić, carruje late

Na mida Swain/Ahri

No i supportami się starsznie lekko gry carruje. Tylko nie jakimś Tarikiem. Sona/Janna/Lulu

Na topie się nie wygrywa. W jungli też ciężko coś wycarrować.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na adc Varus - niszczy linię lub Tristana - na soloQ może się sama bronić, carruje late

Na mida Swain/Ahri

No i supportami się starsznie lekko gry carruje. Tylko nie jakimś Tarikiem. Sona/Janna/Lulu

Właśnie na jungli się wygrywa.. Dobry jungler bd pomagał słabszym linią na tyle ile to jest możliwe, oddawał kille i gg.

Polecam:

adc - Cait, Draven, Miss.

Mid-Diana, Kassadin, Ahri,

Top - Riven, Rene.

Jugnle - Hecarim, Vi, J4

Opublikowano

Support zyra only. Tak sie zdaje ,ze jak support to musi być wycarowany ale Zyrą to tfy można ustawiać i dodatkowo robić potężny jak na suppa dmg.

Opublikowano

top xin, mid lux moje mainy ew ez adc. gram innymi ale tymi najczesciej ;)

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Czym wychodziliście na platyne? I pytam tylko osoby które już wyszły na platyne albo ew. są już Gold2/Gold1.

Tylko nie Ryze, nie mam pod niego run ani nie umiem tym gównem grać...

xin j4 vi vayne ez

Support zyra only. Tak sie zdaje ,ze jak support to musi być wycarowany ale Zyrą to tfy można ustawiać i dodatkowo robić potężny jak na suppa dmg.

prawda, gralem z bigmilkiem czasami duo to dali mnie na supporta zyre i mam chyba 3/0, czy cos w tym stylu.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Spłoniesz w piekle za te słowa ... ryze i akali więcej opcji nie ma ^^

ostrywariat.png

Opublikowano

Na mida Swain/Ahri

Sorry ale napisales wielkie bzdury.

Jungle to najlepszy pick jezeli chodzi o kierowanie z golda do platyny. Na topa renekton czy jayce i tez wioo do platyny.

A supportami takimi jak sona nie da sie wykierowac, teraz nadszedl czas na tresha/leone.

sstwc.jpg

Opublikowano

w 10 minut gunblade i rylai, spoko, musisz być jakimś challengerem chyba. Swainem da sie wyjść, mam typa w znajomych (nie znam go w sumie) z golda do plat I wyszedł Swainem. (Fanderman nick)

Imo ezreal ubercarry, ten gówniany niebieski build robi tons of dmg, łatwo się wygrywa. Jak nie to kayle top/mid/jungle. Kayle to win na 80%.

Jest jeszcze lee sin, ale top tylko, bo w jungli nie zrobisz buildu 400+ ad, a inny jest w late useless.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Mid ryze, swain, kha, ahri, lux, kassa,

Top riven, renek, jax, diana, rumble, elise

Jugle heca, j4, diana, fiddlesticks

supp elise, leona, tresh,

Ryze to świetny champ, bez feeda i tak każdego w late składa na combo, do tego jest dobry 1v1 a ulti sprawia że przez kilka sec ma tzw. god mode :D . Swain, fkin op 5hit w late kosa, dobre cc. Ogólnie w s3 jest moda na champy z mocnymi cc. Co do lux, swaina i ryze to jeszcze powiem że ich sneary są op, o wiele dłuższe od stunów, łatwiej się je nakłada i do tego bardzo pomocne w teamie.

w 10 minut gunblade i rylai, spoko, musisz być jakimś challengerem chyba. Swainem da sie wyjść, mam typa w znajomych (nie znam go w sumie) z golda do plat I wyszedł Swainem. (Fanderman nick)

Imo ezreal ubercarry, ten gówniany niebieski build robi tons of dmg, łatwo się wygrywa. Jak nie to kayle top/mid/jungle. Kayle to win na 80%.

Jest jeszcze lee sin, ale top tylko, bo w jungli nie zrobisz buildu 400+ ad, a inny jest w late useless.

Lee sin 400 dmg o_0 ? weź człowieku spłoń albo sie gdzieś zakop żebym cie kurwa więcej nie zobaczył. Lee sin to tylko pod full tanka (czasami możne kupić fm/lw czy bt ale bez przesady)

xxx

Opublikowano

Battlelet, dnia 30 Maj 2013 - 11:19, napisał:snapback.png

Czym wychodziliście na platyne? I pytam tylko osoby które już wyszły na platyne albo ew. są już Gold2/Gold1.

z11706086Q,facepalm.jpg

Nie napisałem że Ryze to gówno, tylko że nim nie umiem ni cholery grać...
Próbowałem Jaxem jak ktoś mówił i się nie udało :F mimo feeda w early w late i tak wszyscy ssali...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...