Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] DMG mobków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie... Jakie dmg można by dać:

- mobom walczącym w zwarciu (np. wojownik setaou)

- mobom walczącym na dystans (np. łucznik setaou, magistrat setaou)

PS. Podałem przykładowe moby, ale chodzi o to, że robię swoje i nie wiem jakie dać im "damage_min" i "damage_max" żeby można było expić nie za trudno i nie za łatwo... ;D

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Ziom. Ustaw sobie dmg np. 1000 i zobacz potem na Dam_Multiply czy jakoś tak i ustaw tam wartość '2', ponieważ ona znacznie podnosi dmg potworów. Jest taka tabelka w mob_proto. Potem wpisuj /reload p w grze i sprawdź na jakim eq i czy taki DMG Ci odpowiada. Nikt za Ciebie tego nie zrobi musisz to zrobić sam. Oczywiście po zapisanych zmianach musisz przywołać tego potwora, ponieważ zrespiony ma nadane poprzednie dan.

tumblrmg54dr4jlx1qfspoc.jpg

Opublikowano

@up,

kpisz, czy o drogę pytasz? Pytam jakie są standardowe dmg mobków na spotach, a nie jak odbugować ich dmg, żeby nie zadawały hitów po 1-2-3-4-5 hp... OMG... Powinni Ci jebnąć warna z 20% żebyś zaczął czytać ze zrozumieniem... ;/ (bez obrazy, ale wkurwia mnie takie coś)..

1377019234-U697852.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...