Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Urwane pci-express

blackuGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś po wyciąganiu karty graficznej, zauważyłem że coś niezbyt mogę, także włożyłem mocno palca (pod kartę graf.) i kliknąłem zatrzask by puścił kartę, ale okazało się że wyrwałem całe wejście PCI-E ... niestety po uruchomieniu kompa coś strzeliło na tym wejściu (niebieska iskra i dym) i kompa szybko awaryjnie wyłączyłem, wszystko działa bez zarzutu (te wejście nie było mi nawet potrzebne) ale jest właśnie to "ale..." nie działa chyba tylko wejście audio... i bd musiał raczej zakupić kartę dźwiękową?

Oczywiście nie działa mi głośnik ani słuchawki jak i mikrofon... a sterownik od audio jest zainstalowany!

czy przez te urwane PCI-E mogło się to stać?!

Opublikowano

Ja pierdziele... płyta główna za 600 zł (SABERTOOTH FX 990) i takie gó*no ... :/ karty dźwiękowej nigdzie nie wsadzę bo grafa zasłania wszystkie sloty... na dodatkowe rozszerzenia ... co mam teraz zrobić?

edti//

Płyta nie posiada gwarancji...

Opublikowano

i zabuli więcej za wymianę chipsetu niż za kupno nowej plyty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dokładnie, aczkolwiek nasz sklep "informatyczny" nie umie naprawiać płyt głównych tylko je wymieniać... także zapłacę za tę samą albo gorszą a mi jest potrzebna pod OC.

Opublikowano

Sprawdź układ na płycie pod nazwa u823ic idącego do i3082hk sprawdź piny z tymi układami i wylam je jak bd spalone a wylamana PCe jest poważne poniewaz mozesz nawet zagrażać swojemu życiu ale tez spalenie cpu itd

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

nie czytaj nawet tych bzdur, 12 V na płycie nigdy nie zagraża życiu.

uszkodzona jest część układów zawarta w chipsecie albo tylko sam dźwiękowy na płycie którego nie opłaca się naprawiać . taniej dokupić ci kartę dźwiękową dowolną

wcześniej sprawdź czy działa OC na płycie i wyłącz dźwiękówkę w biosie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Życiu ? w t f... zamawiam nową >.<

Tak poniewaz podczas skoku napięcia moze wywołać sie mocny strzał na płycie ( w moim przypadku ) miałem odsloniana obudowe jak strzelilo to obudowe wykrzywiło ;( i wszystko sie zjarana jak zioło w błecie . Ja na twoim miejscu bym zamówił właśnie nowa a stara sprzedał lub oddał do komuś/oddać do serwisu za free

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Tak poniewaz podczas skoku napięcia moze wywołać sie mocny strzał na płycie ( w moim przypadku ) miałem odsloniana obudowe jak strzelilo to obudowe wykrzywiło ;( i wszystko sie zjarana jak zioło w błecie . Ja na twoim miejscu bym zamówił właśnie nowa a stara sprzedał lub oddał do komuś/oddać do serwisu za free

Stary, płyta główna rozsadziła ci obudowę? pewnie coś brałeś :D albo zostawiłeś tam ruskiego granata i przez przypadek go odbezpieczyłeś, poza tym moja płyta ma zabezpieczenia przed takimi skokami jak i zasilacz który redukuje nadmiar prądu :)

Opublikowano

Nie rozsadzila ma obudowy lecz wygila ;/ psu wybuchł i chyba dlatego

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Co do tego "oddać do serwisu za free" płyta jest w 100% sprawna, tylko trzeba dokupić osobną kartę dźwięk, co oznacza że płyta główna to jakieś 510zł

Opublikowano

Co do tego "oddać do serwisu za free" płyta jest w 100% sprawna, tylko trzeba dokupić osobną kartę dźwięk, co oznacza że płyta główna to jakieś 510zł

Kto Ci weźmie tą płytę z urwanym pci-e ?

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...