Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Serwer - Jak wgrać mody na wersję 1.5.2

KosmoTost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spis Treści :

1. Wstęp,

2. Jak wgrać Forge na Serwer,

3. Jak wgrywać mody na Serwer,

Wstęp :

Za pewne wiele osób gra w Minecraft na modach i chcieli by oni spróbować gry z kolegami. Pewnie głowią się i ciągle zastanawiają, czy istnieje taka możliwość ? Odpowiedź jest prosta - Tak ! Teraz pierwsze co pomyślicie - pewnie to trudne i nie wiem czy mi się uda. Odpowiedź na to pytanie jest równie prosta co na poprzednie - Uda się ! Tylko od razu mówię - Jeżeli macie słaby komputer tzn. Średnia Karta, 1,5 GB Ramu, Dual Core 2 Ghz to możecie mieć ogromne lagi ! To znaczy możliwe, że wam się uda grać bez lagów, ale nie np. w 4 osoby. Myślę, że to by było na tyle, więc czas przejść do praktyki !

Jak wgrać Forge'a na serwer :

1. Pobierz Minecraft_Server.jar stąd : https://minecraft.net/download

2. Otwórz Minecraft_Server.jar za pomocą WinRar'a

3. Ściągnij Forge'a stąd : http://files.minecraftforge.net/

4. Usuń Metainf w Minecraft_Server

5. Skopiuj wszystkie pliki z Forge'a i przenieś je do Minecraft_Server

6. Uruchom Serwer

7. Gotowe !

Jak wgrać mody na serwer :

1. Znajdź mod, najlepiej z Minecraft Forums

2. Pobierz Mod ( jeżeli jakieś pliki są potrzebne do tego moda to też pobierz )

3. Zainstaluj go zgodnie z instrukcjami tak jak na singleplayer, tzn jeżeli pisze, że rar wrzucamy do folderu mods to wrzucamy go do folderu mods w naszym serwerze. 75 % Modów instaluje się poprzez wrzucenie pliku rar do folderu mods.

4. Graj !

Jeżeli będą problemy to mogę przygotować gotową paczkę z modami przygodowymi, typu Mo'Creatures, Ruins, WandCraft, Balkon's Weapon Mod itp...

Ciekawe Modyfikacje :

Mo' Creatures - Modyfikacja dodaje do gry około 30 nowych mobów, o ile nie więcej. Co za tym idzie dodane zostanie również mnóstwo nowych przedmiotów. Będziecie mogli polować na dziki, walczyć z Ogrami, Zjawami i Wilkołakami, albo oswoić Konia lub Pegaza i ujeżdzać go. Modyfikacja zapewnia wspaniałą zabawę, zwłaszcza w trybie Multiplayer. Modyfikację można ściągnąć stąd : http://www.minecraftforum.net/topic/81771-152-mo-creatures-v522-with-raccoons-ants-mini-golems-silver-skeletons-and-more-fish/

Aby ją zainstalować należy Gui.jar wrzucić do folderu coremods w folderze z serwerem, a Custom Mobs Spawn i Mo' Creatures wrzucić do Folderu mods i gotowe !

Goblins - Modyfikacja dodaje do gry gobliny oraz ich wioski. W świecie Minecraft będą się generowały małe, albo duże wioski goblinów, które można splądrować, a naprawdę warto ! Modyfikacja dodaje dużo nowych mobów, tzn wiele odmian goblinów, jak : Goblin Wojownik, czy Łucznik. Modyfikacja nie jest jeszcze działająca na Multiplayer, ale wkrótce będzie.

Ruins - Jest to modyfikacja, która urozmaici nam świat. Otóż na świecie zaczną się losowo generować struktury, a dokładnie ruiny. Ruiny mogą być po prostu ruinami, puapką, albo dungeonem, którego można zwiedzić. Pobrać można tutaj : http://adf.ly/OHF3U

Ehter - Modyfikacja jest na prawdę ciekawa, zwłaszcza do gry ze znajomymi. Dodaje ona do gry nowy świat - Niebo ! Podrużuje się tam po licznych wyspach i wysepkach. Możemy tam spotkać nowe Moby, zobaczyć nowe bloki, albo walczyć z Bossami. Modyfikacja jest na prawdę genialna i bardzo ją polecam ! Pobrać można tutaj : http://www.minecraftforum.net/topic/1687351-152the-ether-new-adventure-in-the-sky-updated-to-152/

Gotowa Paczka : http://www.mpcforum.pl/topic/956061-dl-modpack-czas-przygody-czyli-modpack-przygodowy-do-mc-152-dzialajacy-na-multiplayer/#entry7550454

Opublikowano

Dzięki, tego szukałem bo na yt mi jakieś pierdolamento wyszukiwało :D

"W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, galaktyczny Real Madird który kocham ponad życie"

Opublikowano

@otik23

Cieszę się, że pomogłem. Właśnie wiem, że na YT są jakieś bochomazy, a nie ma wielu jasnych poradników.

@Mleko40k

Postaram się zrobić na jutro. Wyślij mi na PW jaką chcesz paczkę, tzn czy chcesz bardziej przygodowe mody, dekoracyjne, RPG, czy co. Bo bardzo dobrze znam przygodowe i trochę na dekorację, ale nie gwarantuję, że zrobię dobrą paczkę RPG.

Opublikowano

MAm wszystko wrzucone . ale gdzie mam wkleić rar mody? do pliku na mody czy gdzieś sie zrobi folder na mody na serverze?

Zamontowałem twoją paczkę ale niestety na serverze nie dzaiałją mody, powinno być mnustwo zwierząt itd itp a tu nic

---- Minecraft Crash Report ----
// I blame Dinnerbone.

Time: 31.05.13 22:39
Description: Exception in server tick loop

cpw.mods.fml.common.MissingModsException
at cpw.mods.fml.common.Loader.sortModList(Loader.java:232)
at cpw.mods.fml.common.Loader.loadMods(Loader.java:485)
at cpw.mods.fml.server.FMLServerHandler.beginServerLoading(FMLServerHandler.java:85)
at cpw.mods.fml.common.FMLCommonHandler.onServerStart(FMLCommonHandler.java:350)
at net.minecraft.server.dedicated.DedicatedServer.func_71197_b(DedicatedServer.java:69)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:430)
at net.minecraft.server.ThreadMinecraftServer.run(SourceFile:573)

A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.5.2
Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
Java Version: 1.7.0_21, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot Client VM (mixed mode, sharing), Oracle Corporation
Memory: 28443520 bytes (27 MB) / 57339904 bytes (54 MB) up to 259522560 bytes (247 MB)
JVM Flags: 0 total;
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: FML and Forge are installed
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
FML: MCP v7.51 FML v5.2.12.710 Minecraft Forge 7.8.0.710 19 mods loaded, 19 mods active
mcp{7.44} [Minecraft Coder Pack] (minecraft.jar) Unloaded
FML{5.2.12.710} [Forge Mod Loader] (coremods) Unloaded
Forge{7.8.0.710} [Minecraft Forge] (coremods) Unloaded
TreeCapitator{Forge 1.5.2.r01} [TreeCapitator] ([1.5.2]TreeCapitator.Forge.1.5.2.r01.Uni.CoreMod.jar) Unloaded
Backpack{1.8.11} [backpack] (Backpack.zip) Unloaded
BiblioCraft{1.2.3} [biblioCraft] (Biblio Craft.zip) Unloaded
chococraft{2.8.3} [Torojima's ChocoCraft] (Chococraft.zip) Unloaded
CustomSpawner{2.2.1} [DrZhark's CustomSpawner] (CustomMobSpawner.zip) Unloaded
DamageIndicatorsMod{2.7.0} [Damage Indicators] (Damage Indicators.zip) Unloaded
MoCreatures{5.2.2} [DrZhark's Mo'Creatures Mod] (DrZharks MoCreatures Mod v5.2.2.zip) Unloaded
InfernalMobs{1.3.0} [infernal Mobs] (Infernal Mobs.zip) Unloaded
LotsOfFood{1.5.2} [Lots of Food] (Lots of Food.zip) Unloaded
AS_Ruins{10.2} [Ruins Spawning System] (Ruins.zip) Unloaded
SimpleOres{1.5.2_1} [simpleOres] (SimpleOres.zip) Unloaded
Thaumcraft{3.0.5c} [Thaumcraft] (Thaumcraft3.0.5c.zip) Unloaded
LOTR{Beta v5.1 for Minecraft 1.5.2} [The Lord of the Rings Mod] (The Lord of the Rings.zip) Unloaded
AS_UpdateCheck{1.0.8} [AtomicStryker Update Check Mod] (UpdateCheckerMod.zip) Unloaded
Wandcraft{v1.0.0} [Wandcraft Mod] (Wandcraft.zip) Unloaded
weaponmod{1.5.2 v1.11.3} [balkon's WeaponMod] (WeaponMod.zip) Unloaded
Profiler Position: N/A (disabled)
Is Modded: Definitely; Server brand changed to 'fml,forge'
Type: Dedicated Server (map_server.txt)

i to mi wyskakuje

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Eh... Pomyślcie :D Tak, mody działają na bukkit, tylko zamiast wgrywać Forge'a do minecraft_server.jar zróbcie to z plikiem jar bukkita :D

Opublikowano

No paczuszka Super Tylko Jak tu Napisał na "Wooden Pc" będzie wam lagować.

Polecam Jeszcze sobie wgrać NEI na serwer jak i na client ;)

76561198007681516.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...