Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MORELE

Blackface

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

osobiście składać PC to nie składałem, nie znam się na tym. pcta składam na morele net i chciałbym również wziąć tam u nich montaż i tutaj pytanie, bo dużo jest opinii że nie dopięte, że uszkodzone że to i tamto, miał już ktoś z tym doczynienia? warto tam zamówić usługę montażu? bo jak oni mi coś zepsują to raczej nie udowodnie im że to nie moja wina tylko ich.

Opiekun produktu - Mateusz Zembala

BOOST

CSGO

Opublikowano

Ja bym nigdy nie dał tknąć moich części. Najlepiej zamówić nie złożony, a potem w domowym zaciszu poskręcać i mieć pewność, że wszystko jest dokręcone, zrobiony cable managment. Akurat to oferta składania komputera nie uwzględnia ważnej rzeczy, jak poukładanie kabli. Zazwyczaj pęk kabli wisi obok coolerów zasłaniając swobodny przepływ powietrza.

Opublikowano

no tak, ale nie wiem czy dam radę to poskładac, nigdy tego nie robiłem.

na moim złomie nie przećwicze bo to gotowiec kupowany z 6lat temu

BOOST

CSGO

Opublikowano

Wiem, oglądałem. Ale nie wiem jak to będzie, jak już dostane te częśći itd. łatwo coś zepsuć? czy raczej łatwo to wszystko ogarnąć

BOOST

CSGO

Opublikowano

Ja kupie obudowe brutus jakąś tam, obudowa spora, pisze że do zestawu 3k pln, więc mi starczy, w tym dziale z tą obudowa mi składali więc powinno być git.

Bardziej boje się że uszkodzę coś z płytą główną, wiem że trzeba płyte główną przy montowaniu tam podzespołów położyć na coś miekkiego np folia bąbelkowa i trochę strach przed podłączaniem wszystkich kabli itd, sporo tego

BOOST

CSGO

Opublikowano

Składaj sam nie korzystaj z ich serwisu montażu najtańsza pasta termo uszkodzić ci mogą nóżki od procka ( jeżeli jesteś inteligentny to nie da sie tego zjebac ) ja na twoim miejscu bym sam składał szybko sie nauzysz i uważaj tylko na podłączenie panelu oraz wyłożenia procesora oraz nałożenie pasty + dobrze sopasowany cooler

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

@up.

gorzej jak będzie coś z podzespołem po prostu zepsute, wtedy nic nie zrobię.

Jak coś będzie zepsute to wtedy masz gwarancję. Jak się nie znasz to lepiej sam nic nie rób. Możesz coś ułamać, potem jeszcze Ci tego nie wymienią bo powiedzą, że z twojej winy.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

A jak udowodnie im że było coś zepsute? jak wyśle do gwarancji powiedzą że sam uszkodziłem i tyle z mojej gwarancji xD

zobacze, może ktoś ze znajomych się na tym zna i złoży to przy mnie, lepsze to chyba niżeli ktoś obcy z jakiegoś serwisu i to przez neta.

BOOST

CSGO

Opublikowano

Z czego patrzyłem to tam co, któryś komentarz na nie, a szczególnie monterzy z Krakowa. Jak wysyłają Ci przez nich złożonego kompa to muszą sprawdzić czy wszystko jest dobrze. Zawsze możesz rozebrać komputer przy kurierze czy tam w netpunkcie to najwyżej poprawią coś.

@ostatni komentarz z 2k12 roku, więc do tej pory mogli się dużo zmienić.

Z tego roku też są. Wszystko zależy gdzie Ci go złożą.

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...