Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] kupić czy poczekać?

Lenartowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, planuje kupno xboxa (nowego/na gwarancji) i teraz mam dylemat, za około 2 tygodnie będę w stanie już zakupić konsole. No i teraz mnie nurtuje czy poczekać może na Xbox One, czy może jeszcze opłacalne jest kupno 360.
​Co rozumiem pod pojęciem opłacalne - oczywiście wydawanie gier na 360.

jeśli już polecicie brać 360, to ile zapłacić, żeby nie przepłacić? (nie chce jakiegoś upośledzonego kinetyna)

No i takie pytanko poboczne. Da się przerobić 360 aby na piratach dało sie grac w multi (ofc, z opłaconym xbox live)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Pewnie że się opłaca.Nowy Xbox bez kinecta z padem to wydatek ok 800-1000 zł zależy co w zestawie i jaki dysk .Z Kinectem ok 300-400 zł drożej.

Żeby grać na piracie i mieć Multi musisz mieć przeróbkę LT 3.0 jeżeli bez mutli najlepsze rozwiązanie to RGH

Tylko przed kupnem najlepiej sprawdzić z którego jest roku , jaki napęd i wersję oprogramowania ma żeby nie było problemu z przeróbką bo nie każdego da się chyba przerobić.

Xbox One jak wyjdzie będzie miało cenę pewnie ok +/- 2.5 tysiąca no i przez pewien czas mało gier.Na Xbox360 nadal będą i wychodzą fajne gry więc jest w co grać

Kinect nie jest ,aż taki upośledzony.Raz na jakiś czas można trochę pograć oczywiście z kimś bo samemu to lipa :P

Opublikowano

Moim zdaniem się opłaca. Sam wczoraj kupiłem PS3 SUPER SLIM 500 GB i jestem mega zadowolonyy :)

Czekać to troche długo. A poza tym będzie droga konsolka jak i gry. A na PS3 wszystko potanieje i na klocka :)

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

to czy gry potanieja czy tez nie, nie bedzie mialo znaczenia po przerobieniu konsoli.
xbox live i tak bedzie kosztowal tyle samo, wiec...
Wiesz, czekac niby dlugo, ale potem grac z grafa piekna jak na maksymalnych, to tez komfort :)

A co do uposledzenia kinecta, to dobrze podsumowali w reklamie Play Station.
"Chcesz precyzyjny kontroler ruchu a nie zabaweczke do skakania?"
:D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

to czy gry potanieja czy tez nie, nie bedzie mialo znaczenia po przerobieniu konsoli.

xbox live i tak bedzie kosztowal tyle samo, wiec...

Wiesz, czekac niby dlugo, ale potem grac z grafa piekna jak na maksymalnych, to tez komfort :)

A co do uposledzenia kinecta, to dobrze podsumowali w reklamie Play Station.

"Chcesz precyzyjny kontroler ruchu a nie zabaweczke do skakania?"

:D

Co z tego że Move może jest precyzyjny ,ale jest nudny jak cholera :D

Wolę mało precyzyjnego kinecta choć moim zdaniem nie jest z nim.Przynajmniej idzie się przy tym pobawić bo jest masa fajnych gier :)

Opublikowano

ale w pokoju nie zawsze jest miejsce na machanie wszyskimi czesciami ciala :D szczegolnie gdy sie jeszcze wypije troche ;)

Dobra, ktos jeszce sie wypowie?

sry za brak polskich znakow...

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ja bym dał Max 700 zł za xboxa 360 moim zdaniem warto poczekać na xboxa one

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Ja bym dał Max 700 zł za xboxa 360 moim zdaniem warto poczekać na xboxa one

mówimy tutaj o nowym sprzęcie, albo "lekko" używanym na praktycznie nowej gwarancji (18/20 Miesięcy to totalne minimum).

Nie chce crapu za 600-700 zł, albo samej konsoli.

A w sumie gdybym kupił Xbox One, to pewnie trochę czasu zleci nim złamią zabezpieczenia, a te 200zl za grę (bo pewnie tyle będzie) to z czasem dyzo...

1394725204-U719057.png

Opublikowano

opłaca się, jest dużo gier w które warto zagrać jeśli nie miałeś jeszcze styczności z konsolą, np. taki Red Dead Redemption...

gry na obecną konsolę będą wychodzi jeszcze rok góra dwa lata nie licząc tasiemców typu fifa które mają być do 2017 roku wypuszczane na obecne konsole

co do move vs kinect to fakt, move jest może i bardziej precyzyjny ale za to lepsze gry posiada konsola xbox

819531478353821175209.gif

Opublikowano

z konsolami jako tako jestem obyty, ale nie grałem na przerabianych, w sporo gier grałem, ale właśnie nie w exclusive'y.

Dobra, chyba kupie 360tke ;)

thx

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Witam, 3 mies temu kupiłem xbox 360 slim jeszcze 1,5 rok gwarancji za 600 zł. A w zestawie były gry borderlands 2 , halo 4, halo reach, max payne 3 i oczywiście wersja 250 gb ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...