Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie kompaktowe (WC) czy radiator+wentylator?

Sullyer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Potrzebny będzie przyrząd do schładzania i5-3570k wykręconego dosyć mocno. Mam dylemat co do Corsair Hydro H60/80, a Dark Rock Pro 2. Które lepiej brać według Was?

Opublikowano

Jak wejdzie Ci do obudowy to bierz Macho, jeden z najlepszych AC. Te kompaktowe WC nie są zbyt dobre, najczęściej te lepsze AC przebijają je wydajnością i kulturą pracy

Opublikowano

Aktualnie tuninguję obudowę (CM 690 sprzedany, Arc Midi R2 kupiony, opisu nei mogę edytować). bequiet spokojnie wejdzie, ma pasujący kolor i ogółem jest bardzo wydajny. Tylko mam dylemat pomiędzy tymi dwoma coolerami, który lepiej się sprawdzi; "da mi" mniejsze temperatury cepa.

Opublikowano

Jak woda to tylko normalny zestaw. Kompakty są drogie, a wydajność na poziomie średniego LC. Nie uważasz, że BQ to kawał byka? ;D Jeśli masz fundusze (a widzę, że masz) to Noctua NH-D14, albo jakiś Phanteks i w razie czego machnąłbyś pierwsze żeberka na kolorystykę, którą chcesz, co nie zmienia faktu, że BQ jest dość wydajne.

Opublikowano

Noctua wygląda strasznie, nawet jeśli machnąłbym ją na czarniutko. Kwestia wymiany wentylatorów też przewidzialem, jednak raczej to nie jest gra warta świeczki. W poniedziałek muszę to chłodzenie w końcu zdobyć. Zostać przy bq?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...