Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pomocy]Zestaw ultra do 20k zł

Oberu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś ty ;p Pentiumy D/4 to przeżytki, nie wiem jak po jakimś ostrzejszym OC, ale raczej nie ma to sensu.

Tutaj masz te Plextory 2x256GB i RAM pod kolor do reszty:

http://www.morele.net/inventory/info/m4oKAw/

Co do zestawu dla brata, jaki budżet ?

Thx za pomoc oraz komputer dla brata 4k zł lub Max 6k gdy w grę wchodzi amd

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Będzie OC jakieś ? Bo jak nie to trochę mniejszy budżet wystarczy ;p

Tak oc będzie

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Całego zestawu nie potrafię ci złozyć ze względu na to że nie posiadam wystarczającej wiedzy o płutach głównych, ale sądzę, że po chipsecie coś byś znalazł.

Polecam Ci:
Procesor: Intel Core i7 4960X
Karta Graficzna: Nvidia GeForce GTX 780 Titan x2

RAM: 16 Gb 1866 MHz (tylko kilka firm takie oferuje, więc możesz wybrać)

Obudowa: Coolermaster 690 II Advenced (Akurat w obudowach, możes zprzebierać jak chcesz. Znaczenie ma tu tylko to czy Ci się spodoba i to czy się tam wszystko zmieści.)

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Obudowa: Coolermaster 690 II Advenced (Akurat w obudowach, możes zprzebierać jak chcesz. Znaczenie ma tu tylko to czy Ci się spodoba i to czy się tam wszystko zmieści.)

I tutaj sie mylisz- musi być dosyć pojemna i przede wszystkim przewiewna, żeby nic sie nie ugotowalo.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/rz06SP/

Moja propozycja, masz fabrycznie wyciszoną obudowę z 6 wentylatorami (2 w zestawie + 4 od BQ), wiadomo 3770k pod OC w granice 4,8-5GHz, GPU też na pewno trochę podciągnie. Dość szybki HDD 1TB + SSD 128GB od plextora na system i podstawowe programy. Z normalną obudową, chłodzeniem itd. wyjdzie ~5300

Opublikowano

Na początku chciałbym Cię przestrzec przed braniem komputera za tak wysoką kwotę, toż to absurd! Wydać 40k na komputer, który tak na prawdę... nic Ci nie da? Takim sprzętem nie dysponuje nawet NASA, do zaawansowanych obliczeń trajektorii lotu komety... Według mnie, jak też i pewnie wielu użytkowników polecam zakup komputera w rozsądnej granicy 7,500 PLN, tak na prawdę gołym okiem nie odczujesz różnicy. Gry będą tak czy siak śmigać w "ultra", bez przykrych ścięć i tak dalej. Uwierz mi. Przypominam także, że forum nie jest tylko od robienia zestawów, tutaj wybijamy również chore pomysły wielu ludzi, cóż... może źle to określiłem? Nie na tyle chore, ale niedorzeczne i dziwne.

Opublikowano

Co mam potwierdzać, sprzęt za 40k ma pełno ludzi na świecie, patrz chociażby na ilość filmików osób które się tym chwalą, dorzuć jeszcze różne fora etc.

Co do NASA, ostatnio kupili komputer za 15 milionów (specjalnie się doinformowałem dla Ciebie):

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/ciekawoski,49/nasa-kupila-superkomputer-jest-3-6-tys-razy-szybszy,87472,1,0.html

I to i tak nie jest coś najszybszego, 100 milionów wyniósł pierwszy stopień rozbudowy jaguara do titana (dolicz resztę):

http://pl.wikipedia.org/wiki/Titan_(superkomputer)

Opublikowano

Jednak ja tutaj pisałem o komputerach dostępnych dla ludzi, nie za 100 milionów dolarów. Napisz mi tylko, co jest sensownego w kupnie komputera za 40 tysięcy złotych?

Opublikowano

Może to że ktoś jest pasjonatem, zamierza ekstremalnie podkręcić sprzęt i móc podziwiać to na co zarobił i co sam stworzył ? Jest radocha z samego popatrzenia na takie coś. Po za tym taki sprzęt zazwyczaj wystarcza na dłuuuugi okres (wychodzą mniej prądożerne podzespoły, jednak jeśli to nie stanowi kryteria to jest to teoretycznie nieśmiertelny zestaw)

Po za tym po co Ci to wiedzieć ? Chce kupić niech kupi, i tak kupi jak będzie chciał.

Opublikowano

Komputer ma mi posłużyć przez dobre 4/5 lat dlatego a jak bym chciał komputer z nasa to bym musiał zbierać dobre 6/7 lat i nic innego nie kupywac ;p mnie stać na taki zestaw w przeciągu miesiąca zarobie 2.300euro z tego 800 na życie i reszta na przyjemności

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Komputer ma mi posłużyć przez dobre 4/5 lat dlatego a jak bym chciał komputer z nasa to bym musiał zbierać dobre 6/7 lat i nic innego nie kupywac ;p mnie stać na taki zestaw w przeciągu miesiąca zarobie 2.300euro z tego 800 na życie i reszta na przyjemności

Ten komputer co Ci składają to spokojnie starczy na 8-10 lat.

Opublikowano

O sprzęt dbam lecz nie bd go doil 10 lat temat do zamknięcia zestaw za 5k dla brata zamówiony a dla siebie bd zamawiać za jakies 3 tygodnie ale musze miec good lc

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...