Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp ok. 2k

Mati7855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

To znów ja, pisałem że napisze jeszcze raz temat, gdyż pisałem w poprzednim temacie że kase musiałem przeznaczyć na coś innego, już ją mam.

Więc tak budżet to 2200zł Bez dysku, bo już nabyłem ;p

Ogólnie to chcę tam wcisnąć coś więcej niż radka 7850

zastanawiam się nad 7870 opłaca się ?

więc narazie wymyśliłem coś w tym stylu

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70749&s=61601&s=74690&s=27972&s=73501&s=73693&s=50391

Tylko tak, na techplanet nie ma 7870 xt od szafirka a na morelach nie mam konta, więc niech ktoś złoży mi coś takiego jak podałem i zibaczymy ile tam wyjdzie bo wole dopłacić te 30-40 zł niż mam przez 2 lata wycia tego cluba słuchać bo tak pewnie by było...

http://www.morele.net/karta-graficzna-club-3d-hd7870-xt-tahiti-le-2gb-gddr5-2xmdp-hdmi-dvi-coolstream-cgax-7876xt-542133/

Na morelach są też jakieś gratisy gier do tej karty. Prosił bym o wypowiedź kogoś to może ma tą kartę od cluba czy jest głośna

Kolejną rzeczą jest ta płyta h61 ... Czy zda ona w tym przypadku egzamin z jej selekcją ?

Dzięki ;p

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Zestaw w porządku, jednak zamiast H61M-P20 dołożyłbym te 50zł do MSI B75MA-E33.

Co do chłodzenia - Club to Club - super ciszy się nie spodziewaj, aczkolwiek suszary też nie dostaniesz.

Opublikowano

Patrząc na sam koszt karty i procesora to już widzę, że w morelach wyjdzie kilkadziesiąt złotych taniej. Wrzuć tam sobie to samo do koszyka i zobacz ile taniej wyjdzie, żeby do koszyka wrzucić to konta nie trzeba tam mieć, jeśli chcesz zapisać koszyk to już tak.

Opublikowano

@up

fakt ;p

dodałem to i wyszło dokładnie 2198 zł czyli o 70 zł taniej. ( z tym clubem i b75 e33 )

jakimś fanbojem ciszy nie jestem przyzwyczaiłem się do wycia mojego " czołgu "

który na full oc się trzęsie i udaje tornado ( nie wspominając o tym że herbatę na procku można zaparzyć) hahaha :D

Będę zamawiał to wezmę odbiór osobisty bo mam jakiś 10 km do salonu morele

a ja dziękuje tego je*anego kuriera, już raz miałem rozwalony plastik w lapku.

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Sugerujesz że lepiej wersje od szafira ?

Wiesz szczerzę szafir kosztuje ok. 940 zł czyli o prawie 100zł więcej

jeśli to 100 zł ma mnie uratować to tak a jeśli tylko do tego że będzie trochę ciszej i większe możliwości oc którego i tak nie mam zamiaru robić no to wiesz ;p piniędzmi nie sram :x

Opublikowano

Szafira nie ma już od dawna w większości sklepów. Ogólnie ta karta jest dość skopana, o ile chłodzenie jest cichsze i rdzeń ma niższą temperaturę to sekcja zasilania się smaży. Temperatury około 100 stopni na sekcji nie są za ciekawe, CLUB ma lekko 20 stopni mniej.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/
to ta usługa.
Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz
O44Y129AC8
i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.
Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie ten
http://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/
Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A

Opublikowano

No właśnie czytałem o tej selekcji...

Po prostu mi się już taki mętlik w głowie zrobił że nie wiem co...

jedni piszą że club jest w miarę nie jest tak źle, drudzy że wyje jak rakieta

Ogólnie mówią że masakra jest jak wiatraki na 100% wejdą wtedy kaplica

Jeszcze podobno w tej serii występuje problem z sterownikami, ograniczają tą kartę 13.1

Jeśli będę kupował to albo wezmę cluba + SP M40 + 2 wiatraki

Lub http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7850-oc-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-i-minidp-lite-11200-14-20g-506172/ + SP 410.

Nie wiem sam już co robić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...