Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

FastLuigi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie bo wczoraj dostałem ineternet z neostrady do 10 mb/s i gdy chcialem sciagnąć plik to na wszystkich serwerach bylo do 400kb/s max czy to normalne????

Opublikowano

Wybrałeś najgorszą opcję jaka może być. Internet z orange ^_- Od przejęcia TP przez orange takie cyrki to porządek dzienny. Opowiem na moim przykładzie. Jeszcze w październiku było 10Mbps, ale potem zaczęło się. Taką prędkość uzyskiwałem tylko w godzinach nocnych (zazwyczaj od 23 do 8 rano). Ich forum aż huczy od takich przypadków. Ostatnio zmieniłem dostawcę na Netię. Jestem zadowolony, prędkość 17-18Mbps(max dla mojego łącza) w rachunku za 49.90 zł/msc. Netia, jak na razie korzysta w większości z linii TP, a jest nieporównywalnie lepiej, bo nie ma tego chorego systemu, że żeby ktoś z miasta miał 10Mbps, to ty masz 0.5Mbps w godzinach szczytu.

Dla normalnego 10Mbps prędkość download'u wynosi około 1.2MB/s

Opublikowano

jak najbardziej jest właściwe, 10 Mbps to ok 500 kb/s na normalnym łaczyu ADSL licząc straty i limity narzucane przez dostawcę czyli 400 kb/s to i tak dość szybko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ciekawe co opowiadacie ja akurat przechodziłem z neti na neostrade i nie narzekam. Mam internet do 10, a prędkość pobierania plików jest zazwyczaj 800-1200 kb/s.

Mieszkam na wśi, i nigdy się z takim czymś nie spotkałem żebym miał mniejszą szybkość od kogoś kto mieszka w mieście. Modem mam najtańszy ( chyba za 100 ) i działa bardzo dobrze. Co do neti rozwiązywałem z nimi umowe chyba 4 miesiące i naciągneli mnie na dodatkowe 4 rachunki nie licząc jakiś chorych opłat za zerwanie umowy po jej zakończeniu. Każda firma ma swoje +, - , ale nie przesadzajcie.

@Anoizm

Poczytaj sobie jakie cyrki są w netii podczas rozwiązywania umowy ( po jej zakończeniu )

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Wiem że neostrada nie słynie z dobrych komentarzy, ale tam gdzie mieszkam to byla najlepsza oferta np. w neti max mogłem miec do 3mb za 98zł czy jakoś tak. Kolega co miaszka niedaleko mnie ma ten sam internet co ja i nie ma takich problemow a koleżance dopiero po jakimś czasie zwiekszyli do tego 10 mb :) Jeszcze tam zadzwonie i sie popytam co i jak bo bez przesady place za 10 mb a dostaje 5mb:(

Opublikowano

Wiedz, że netia, neostrada to prawie to samo. To, że jednemu chodzi lepiej np z netii to nie znaczy, że neostrada jest gorsza. ( i na odwrót ). Płacisz za internet do 10mb to licz się z tym, że możesz mieć mniej. Czasem też mam spadki prędkości to sobie daruje pobieranie i na drugi dzień idzie już normalnie. Sam miałem czas, że przez około tydzień prędkość wynosiła 4 - 5,7mb, ale teraz aż tak dużych spadków nie mam jak pisałem post wyżej 800-1200.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...