Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mirai nikki redial

Royal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest już przetłumaczony pierwszy rozdział tejże mangi, całe 15 stron. Na stronie Maneki Neko, specjalnie się zarejestrowałem, żeby to przeczytac, ale spodziewałem się całości przetłumaczonej. Ale to chyba niemożliwe, bo nie wyszły jeszcze rozdzialy nawet po angielsku. Wie ktoś może jak to jest z tą mangą? Tłumaczą ją co daną ilość dni, czy po prostu jak będzie im się chciało? Są jakieś informacje, kiedy wyjdzie 2 rozdział mirai nikki redial manga po eng? Czy warto czytać tą mange, bo przeciez będę wiedział co będzie w OVA, która ma być 22 lipca. Jestem niecierpliwy :(

Czy OVA mirai nikki redial musi być w całości na podstawie mangi mirai nikki redial, czy może tylko w najmniejszej części? Jak to drugie to oznaczałoby, że mogę czytac mange, a ova i tak mnie zaskoczy, nie "zaspoileruje" sam sobie

Opublikowano

Wie ktoś może jak to jest z tą mangą? Tłumaczą ją co daną ilość dni, czy po prostu jak będzie im się chciało?

Tłuamczenia fanowskie ZAWSZE są na zasadzie "będzie jak skonczymy".

Są jakieś informacje, kiedy wyjdzie 2 rozdział mirai nikki redial manga po eng?

Jak wyjdzie po japonsku i zostanie przetłumaczony po ang.

Czy warto czytać tą mange, bo przeciez będę wiedział co będzie w OVA, która ma być 22 lipca.

Jeśli lubisz czytać mangę i nei straszne ci spoilery, to czytaj.

Czy OVA mirai nikki redial musi być w całości na podstawie mangi mirai nikki redial, czy może tylko w najmniejszej części?

Nic nie "musi". Wszystko zależy od studia animacyjnego. Jednak patrząc po pierwszym sezonie anime, studio dosyć wiernie podąża za mangą.

Nie wiem, czy wyłapałem wszystkie pytania.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

1.A czy jest prawdopodobne, że tłumaczenie mangi, będzie trwało jeszcze po wyjściu OVA mirai nikki?

2. 27 lipca będzie OVA mirrai nikki redial, wiem to z my anime list, ale tego dnia te anime będzie po japońsku, czy angielsku? Jeśli po japońsku to ile wtedy będę musiał czekać, żeby wyszło po angielsku, a jeśli po angielsku to ile będę musiał czekać, aby wyszło po polsku :P

wiem, że nie wiadomo ile dokładnie, ale powiedz czy to są tygodnie, miesiące, kwartały, czy lata

Opublikowano

1.A czy jest prawdopodobne, że tłumaczenie mangi, będzie trwało jeszcze po wyjściu OVA mirai nikki?

2. 27 lipca będzie OVA mirrai nikki redial, wiem to z my anime list, ale tego dnia te anime będzie po japońsku, czy angielsku? Jeśli po japońsku to ile wtedy będę musiał czekać, żeby wyszło po angielsku, a jeśli po angielsku to ile będę musiał czekać, aby wyszło po polsku :P

wiem, że nie wiadomo ile dokładnie, ale powiedz czy to są tygodnie, miesiące, kwartały, czy lata

1. Tłumaczy mangi nie obchodzi to, czy wychodzi anime. Jeśli wychodzi kolejny chapter i chce im się tłumaczyć, to tłumaczą.

2. Wszystkie baje wychodzą najpierw po japońsku, potem są subowane przez angielskie grupy suberskie. Zazwyczaj odcinek z angielskimi napisami pojawia się po 4-8h po jego nadaniu w japońskiej telewizji.

Last.fm

Opublikowano

A ile zazwyczaj trwa tłumaczenie z angielskich napisów na polskie?

Różnie.

Zależy jakie grupy się tym zainteresuje i ile.

To wszystko jest w rękach tłumaczy i nie da się określić długości trwania tłumaczenia.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

"wiem, że nie wiadomo ile dokładnie, ale powiedz czy to są tygodnie, miesiące, kwartały, czy lata"

Opublikowano

A ile zazwyczaj trwa tłumaczenie z angielskich napisów na polskie?

Serie, któe obecnie wychodzą są dosyć rozchwytywane i suby pojawiają się 1-2dni po wypuszczeniu ang odcinka.

Last.fm

Opublikowano

Skoro nie ma jeszcze rozdziału mirai nikki redial po ang to pewnie nie ma też po japońsku. Co ile wychodzi taki rozdział? Bo ja mangi nigdy nie czytałem, więc nie mam pojęcia jak to jest

Opublikowano

Aha, myslalem, ze rozdzialy mangi sa wypuszczane co pewien okres czasu, regularnie. Chyba jednak nie bede czytal tej mangi, bo zepsuje sobie cala zabawe podczzas ogladania ovki we wrzesniu ( wtedy powinna byc po polsku), chociaz z drugiej strony nie wiem czy oplaca sie czekac tyle miesiecy, zby obejrzec 25 minut OVA... Sam juz nie wiem. Prawdopodobnie bede ogladal tylko obrazki mangi

Dzieki za odp, jak bede mial jeszcze jakies pytania to je zadam w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ale czy miria nikke radial jest tylko 1 odcinek czy to jest cała seria bo ja się anime to w ogóle nie znam ale ta seria mi się strasznie spodobała i wiem że 1 odcinek jest na internecie po ang ale czy to jest tylko 1 odcinek uzupełniający i więcej nie będzie czy jak ?

Opublikowano

ale czy miria nikke radial jest tylko 1 odcinek czy to jest cała seria bo ja się anime to w ogóle nie znam ale ta seria mi się strasznie spodobała i wiem że 1 odcinek jest na internecie po ang ale czy to jest tylko 1 odcinek uzupełniający i więcej nie będzie czy jak ?

to jest taki dodatek do tej wspaniałej serii. Nie będzie więcej.

Opublikowano

Boziu, ten Redial wyszedł i moim zdaniem tylko skopali dobre zakończenie. Tak jak w przypadku zakończenia serii TV, jak i tej OVki, jedno pytanie nadal zostało bez odpowiedzi.

"YUUNO, Y U NO USE HAMMER?!"

Last.fm

Opublikowano

Ale końcówka rediala jest zgodna z mangą, gdyby, ale nie zmieściła się w anime

@edit

co to znaczy "YUUNO, Y U NO USE HAMMER?!" ?

Opublikowano

co to znaczy "YUUNO, Y U NO USE HAMMER?!" ?

mirai-nikki-1721459.jpg

W mandze Mirai Nikki Yuno z trzeciego świata przebiła się do Amano z drugiego świata za pomocą młota

s2c77Oa.png

Opublikowano

mirai-nikki-1721459.jpg

W mandze Mirai Nikki Yuno z trzeciego świata przebiła się do Amano z drugiego świata za pomocą młota

no to ja wiem, dlatego właśnie czytałem ten chapter czy jak to tam się nazywa, bo w anime był inny koniec.

Opublikowano

szczerze to niemogła by wyjść 2 część tego a nawet jeśli to tej pierwszej nie dorastało by to do pięt

sory że wykożystuje twój post ale jakbym napisał własny to odpowiedź dostałbym po tygodniu więc moja przygoda z anime zaczeła się 4 dni temu i mirai nikki jest moim pierwszym skoro wy już widzieliście tą serie i pewnie oglądaliście inne to moglibyście mi coś polecić ale coś wykoksanego jak mirai nikki właśnie

Opublikowano

@up

rozumiem cię, mirai nikki też bardzo lubię, bardzo je przeżywałem po zakończeniu :D

Polecam ci steins gate. Też jest to świetne anime, ale pamietaj nigdy nie oceniaj anime po 1-2 odcinkach. W razie pytan wal na pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...