Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna

PLBomekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam oto taki problem ,że sami jak wiecie zbliża się dzień dziecka i rodzice chcą mi kupić kartę graficzną do kompa bo ta jest słaba 128 MB nawet gta mi ścina multi. Więc pomyślałem że taka co ma z 512 MB styknie kolega ma taką i jest OK. Więc proszę was oto speców od tego aby znaleźć kartę graficzną 512 MB do Max 200 zł. Za pomoc będę Bardzo wdzięczny i wynagrodzę to +

graphic.png

Opublikowano

Radeon HD4850/4870. Oczywiscie przyjmuje ze masz markowy zasilacz min. 450w i procesor dwurdzeniowy intela c2d przynajmniej 2.5GHz (nie pamietam modeli, ale w tych okolicach sa E7200, wiec mniej wiecej o taka wydajnosc chodzi), jesli nie masz to najpierw zasilacz i ewenualnie procesor jesli jest jakis jednordzeniowy a pozniej karta.

Opublikowano

Procesor jest do wymiany na jakis dwurdzeniowy, wiec jakies 80zl musisz wydac na procesor (+ przesylka), nie wiadomo jak z zasilaczem , musialbys zrobic zdjecie zasilacza bo niewiadomo czy jest chinski czy markowy (otwierasz lewy bok obudowy patrzac od frontu i masz na gorze po lewej z oku zasilacz, zrob foto).

Opublikowano

ty no chłopaki nie mam 500 zł do wydania co się stanie jeśli kupie do tego kompa kartę??

dostane odp??

graphic.png

Opublikowano

To spali ci się karta graficzna a możliwe że i inne podzespoły.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

to jakie będzie najlepsze rozwiązanie czy znajdę jakiś zasilacz i kartę graficzną za 200 zł czy jakiś komp laptop (cudem)??

graphic.png

Opublikowano

Musisz kupić najpierw zasilacz najlepiej 450w może być używany oraz procesor dwurdzeniowy jakiś i gpu na koniec.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Zasilacz:

Aerocool VP-450 OEM

125zł

Procesor:

Intel Celeron G555 (Warto dać mu OC 2.8-2.9GHz...)

190zł

Sapphire Radeon HD5450 (Do 720/780MHz wykręcisz na licie + niskie TDP + niskie temp.)

85zł

I za 400zł masz odświeżenie PC, i pograsz nawet w BF3 na low 1024x768 albo 1280x720...

Do tego tamta karta graficzna jak podasz model moze da 50zl na allegro + 30zl zasilacz... czyli wydaliby 320zl... chyba, ze to mocna dosc grafika albo ultra slaba..

Opublikowano

Zasilacz:

Aerocool VP-450 OEM

125zł

Procesor:

Intel Celeron G555 (Warto dać mu OC 2.8-2.9GHz...)

190zł

Sapphire Radeon HD5450 (Do 720/780MHz wykręcisz na licie + niskie TDP + niskie temp.)

85zł

I za 400zł masz odświeżenie PC, i pograsz nawet w BF3 na low 1024x768 albo 1280x720...

Do tego tamta karta graficzna jak podasz model moze da 50zl na allegro + 30zl zasilacz... czyli wydaliby 320zl... chyba, ze to mocna dosc grafika albo ultra slaba..

Szkoda, że nie uwzględniłeś płyty głównej .

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

@ kacper173173pl

Na 5450 to na pewno bf3 pogra.. chyba w 800x600 + bardzo niskie detale przy 20fps. Sam miałem tą karte, nie nadaje się do gier co najwyżej do takich z 2005 roku + przeglądanie internetu i oglądanie filmów.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Pierwsze pasuje wymienić to co pisali wcześniej a potem brać się za grafike.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...