Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niska wydajność Radeon 7670m

FireCrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Kilka dni temu zakupiłem nowego laptopika (Samsung 350v5c-s08pl) z nadzieją, że nowsze produkcje będą śmigać.

Wgłębiając się w temat dowiedziałem się, że laptop śmiga na zintegrowanych kartach, trochę się naczytałem, narobiłem, bez skutków.

Jak zwiększyć wydajność, lub przełączyć na radeona w grach?

Zależy mi na efektach jak w tym temacie. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2431788.html

Czy ten screen pokazuje, że metro nie śmiga na radeonie, dlatego tak GPU i memory nisko?

2900843400_1369664519_thumb.jpg

A tu odnośnie intela (wydajność lepsza)

5343697600_1369664448_thumb.jpg

Jeszcze screen ccc. (nie ma opcji włączenia radeona dla metra)
6241761400_1369574158_thumb.jpg

Stery grafiki z tematu http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=11853327#11853327 miałem już zainstalowane.

Przełączanie na wysoką wydajność nic nie daje...

Jeśli potrzeba więcej screenów, informacji, proszę pytać.

Dziękują za każdą pomoc.

PS:Przepraszam, że linki do innego forum, ale właśnie tam szukałem rozwiązań

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Próbowałeś w BIOS'ie przełączać?

Krok 1.

Przechodzimy na stronę samsunga w zakładkę wsparcie -> http://www.samsung.com/pl/support/download/supportDownloadMain.do

Wybieramy swój PC

Krok 2.

Pobieramy program SW Update (nie Samsung Update Plus)

Krok 3.

Po instalacji programu przechodzimy do zakładki aktualizacja i aktualizujemy BIOS.

Krok 4.

Po instalacji aktualizacji i ponownym uruchomieniu komputera włączamy SW Update i przechodzimy do zakładki wszystkie programy, zaznaczamy "Sterownik Grafiki" i klikamy instaluj (waży prawie 1GB więc w przypadku wolniejszych połączeń internetowych może to potrwać)

Opublikowano

Nie, ale nie rozumiem czemu HWiNFO32 wskazuje że ten radeon taki słaby GPU 300, memory 150.

wyłączałem w menadżerze urządzeń, tylko się coś knociło.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

czego ty wymagasz od lapka z cienkim Core i5 , pokazany film z laptopa ma Core 2 Quad i7 i 8Gb RAM a tego to na pewno nie osiągniesz

przy tamtym modelu twój jest MALUTKI

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

czego ty wymagasz od lapka z cienkim Core i5 , pokazany film z laptopa ma Core 2 Quad i7 i 8Gb RAM a tego to na pewno nie osiągniesz

Ech tylko widzisz, problem nie tkwi w procku, tylko w tej grafie. Zużycie procesora, w Metrze nie wynosiło, więcej niż 40%.

Czemu to GPU i memory tak nisko?

Wyniki chciałbym przynajmniej średnie, a niestety nawet takich nie mam.

Jeśli coś mieszam, to mnie popraw. :D

PS: Mój też ma 8 Gb RAM, lecz procek nie ten :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a właśnie tkwi w procku gdzie tu porównywać procesor 12 rdzeniowy i7 do twojego ledwo 4 rdzeniowego!

człowieku , masz powiedzmy fiata a chcesz by działało wszystko jak w porszaku !

dopiero inny procek pokazuje ile potrafi wyciągnąć na max z grafiki klasy średniej ( oczywiście mowa tylko o grafice dedykowanej do laptopa bo zawsze jest słabsza od takiej samej w kompie )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Myślałem raczej o screenach i o Metrze. Wydaje mi się, że gdyby to była
wina procka, że mam po kilkanaście fps na najniższych ustawieniach, to
by było o wiele większe zużycie niż te 37%.

Czemu ten radeon, który jest dedykowaną kartą graficzną taki mierny tu jest?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

wcale nie jest mierny , jak wstawisz lepszy procesor będzie działała grafika o niebo LEPIEJ, chodzi o szybkość przetwarzania danych z karty graficznej

w laptopie o wydajności gier decyduje w pierwszej kolejności procesor a dopiero potem grafika. m

pechowcy kupują wypas laptopy z super-extra-hig-wyjebnymi grafikami ale z marnym procesorem ale co się dziwić zmiana procesora z i3/i5 na c2q i7 to prawie dodatkowo cena laptopa z i5 !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dzięki za info, zawsze coś nowego się dowiedziałem. Szkoda, że dopiero po zakupie :P

Co wpływa na wydajność karty graficznej w stosunku do procka? Nie przypadkiem "Maks. częstotliwość dynamiczna układu graficznego", według tego mój procek powinien coś uciągnąć chyba... Jak to nie to, to jak wydajność chociaż trochę zwiększyć.

Btw. To ten mój procek http://ark.intel.com/pl/products/67355/Intel-Core-i5-3210M-Processor-3M-Cache-up-to-3_10-GHz-rPGA

Nadal zastanawia mnie czemu ten radeon wypada gorzej od zintegrowanej karty intela. (patrz screeny)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...