Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Wyjście naprzeciw nowym użytkownikom - nowe subforum w Pogaduszkach

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłam, że wielu nowych użytkowników szuka działu, w którym mogliby się przedstawić. Najczęściej takie tematy lądują na głównym forum pogaduszek, co nie jest zbyt dobrym wyjściem. Do tego wiele osób z MPC z miejsca ich krytykuje (delikatnie mówiąc), więc po takim przywitaniu nie każdy czuje się tutaj dobrze. A w końcu to użytkownicy tworzą to forum, więc wypadałoby brać pod uwagę ich uczucia. Nie wiem w jakim stopniu jest to dobry pomysł, ale może warto by rozważyć dodanie do pogaduszek subforum "Przywitaj się" lub "Przedstaw się". Oczywiście naliczanie postów miałoby zostać tam wyłączone z wiadomych przyczyn. Stali bywalcy nie narzekaliby na 'spam' takimi tematami w głównym dziale, a nowi mieliby kącik dla siebie, gdzie mogliby dać upust potrzebie przedstawienia się na MPC.

Domyślam się, że taka zmiana niesie za sobą zarówno 'za', jak i 'przeciw', ale uważam, że spróbować nigdy nie zaszkodzi. ;)

Opublikowano

No dobra ale nie bardzo rozumiem co to wniesie w ogóle. Jak dla mnie to nie jest potrzebne. Tematy typu przywitaj się nie mają sensu ze strony autora jak i ze strony usera który czyta/odpisuje. Tematy tworzy się po to by dyskutować albo żeby się czegoś dowiedzieć itd.

Stworzenie tematu aby się przywitać nie ma sensu bo po prostu nie wywiązuje się z tego jakakolwiek ciekawa dyskusja. To zazwyczaj wygląda tak:

A: Cześć, jestem X mam lat X. Lubię to i to.

B: Elo

C: Elo

D: Siema

i tak dalej.

800 tysi. ma to forum i jakoś większość userów nie narzekała na to że nie ma czegoś takiego, w ogóle taki temat nie wpływa na atmosferę na forum.

Opublikowano

Taki temat może stworzyć każdy bez sugerowania go Tu :D
ale nie odbiegając od tematu, sorko już na niego wpadłaś to obgadaj to z drugim modem pogaduszek, ewentualnie z jakimś GM'em
i zdecydujcie czy go podpiąć na początek, na miesiąc/dwa, zobaczycie jak to wypali, a potem zadecydujecie co dalej ;)

PS: Na tak jbc B)

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

Te randomy są irytujące na tak

Cholera źle to przeczytałem teraz jestem na nie, zastanawiasz się czemu ? Kiedyś było coś takiego i robiło syf

1330007971-U359964.png

Opublikowano

To może jeszcze dodamy poddział "Randki, Szukasz Dziewczyny Lub Chłopaka ? Wejdź !" proszę was to forum jest o cheat'ach,bugach,botach ogólnie o grach a nie przedstawieniach.Nie

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Nie, tak jak napisał istny, za duże forum.

Poza tym piszesz że pogaduszki mają za dużo subforum, a sama dajesz propozycję zrobienia kolejnego...

652601399840421198520.png

Opublikowano

Nie. Dział służyłby tylko bezmyślnemu hejtowi i nabijaniu postów. Nawet po wyłączeniu naliczania postów, serio uważacie, że nie byłoby tam hejtu? Gwardia starych wyjadaczy szybko zrobi burdel z tego działu.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Jestem ZA. Wiadomo, każy jest nowy i chciałby jakoś się przedstawić by zapoznać się z innymi użytkownikami.

A napewno i dla nas by wiadomo było kto jest nowym, jakie zainteresowania itp.

Sam jak zaczynałęm chciałem sie przedstawić wiec w czym problem? Nie znalazłem działu.

W Takim dziale by np. nie można było pisać postów tylko tematy, lub nawet osoby mogą zakładać tematy w tym dziale ale "nowe"(te z parasolką przy nickach)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Jestem ZA. Wiadomo, każy jest nowy i chciałby jakoś się przedstawić by zapoznać się z innymi użytkownikami.

A napewno i dla nas by wiadomo było kto jest nowym, jakie zainteresowania itp.

Sam jak zaczynałęm chciałem sie przedstawić wiec w czym problem? Nie znalazłem działu.

W Takim dziale by np. nie można było pisać postów tylko tematy, lub nawet osoby mogą zakładać tematy w tym dziale ale "nowe"(te z parasolką przy nickach)

[sarkazm] Tak już to widzę jak wszyscy piszą do jednej osoby żeby z nią grać i się z nim pobawić itp.

1330007971-U359964.png

Arcymistrz
Opublikowano

Dodać, ale wyłączyć nabijanie postów.

Jednak administracja się nie zgodzi ( tak myślę )

Moim zdaniem będzie tam ogromny syf.

Opublikowano

Nie, to nie jest jakieś kameralne forum na 100 osób, że każdy się zna. Jak chcecie nawiązywać forumowe przyjaźnie/związki to istnieje pw.

Opublikowano

Zawsze się śmiałem z for co mają takie działy :)

NIeeeee, już widzę jak tam debile wrzucają reklamy aby przywitać swoje forum z mpc.

76561198001815076.png
Opublikowano

To może jeszcze dodamy poddział "Randki, Szukasz Dziewczyny Lub Chłopaka ? Wejdź !" proszę was to forum jest o cheat'ach,bugach,botach ogólnie o grach a nie przedstawieniach.Nie

idac twoim tokiem myslenia nie potrzebne sa dzialy typu pogaduszki czy fanart.

#top. Tak.

Opublikowano

Kolejny dział idealny dla wszelkiego rodzaju trolli. Kto to będzie czytać? A jeżeli już ktoś nawet się zdecyduje narazić swoje życie i rozpocząć lekturę, pewnie przerodzi to w jeden wielki spam, zawierający pytania typu "wolisz skarpetki, czy rajstopki?".

Wybacz, ale ja na nie. To forum jest za duże na takie zabawy, a od zaprezentowania się jest specjalne miejsce w profilu zwane "O mnie".

Opublikowano

No właśnie ogrom tego forum jest chyba największą 'wadą' w przypadku takiego subforum. Ale nadal uważam, że to nie nasze osobiste przekonania powinny brać górę, ale to, czego chcą potencjalni nowi użytkownicy. ;) A coraz więcej nowych szuka takowego forum, gdzie mogliby coś tam napisać. Sama po części jestem za wprowadzeniem, a po części za nie, ale wychodzę z założenia, że lepiej spróbować i ewentualnie usunąć niż nie spróbować i nie wiedzieć, jaki mogłoby to wyglądać.

Co do wyłączenia postów - oczywiście pisałam o tym. Nie będzie naliczania to ograniczy się spam tych, którzy chcieliby tylko nabić sobie licznik. Taki jeden wątek mógłby być otwarty przez np. 24h, a potem zamykany. I tak wydaje mi się, że to nie przejdzie, ale w końcu od czego są sugestie. :P

Opublikowano

Mysle, ze tworzenie calego subforum na ten cel nie ma wiekszego sensu. Bylby to bardzo spamogenny poddzial.

Jesli juz myslicie, ze ludzie maja potrzebe witania i przedstawiania sie, to mozna stworzyc podpiety temat w pogaduszkach. Jednak tam i tak zapewne bylaby anarchia, trollizm i spam, co skutkowaloby masowymi warnami, a po czasie temat polecialby do smietnika. Idea piekna, ale nie widze do tego warunkow na tak duzym forum.

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...