Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka nacja dla nowego gracza?

Domi2533

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Imo każda nacja (no poza francuzami, bo oni są specyficzni) jest dobra na początek. Na początku warto jest robić kilka linii naraz. Tą która Ci się spodoba rozwijasz w pierwszej kolejności.

Jedni wolą jeździć wolnymi fortecami a niektórzy szybkimi i nieopancerzonymi czołgami :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Każda nacja jest dobra, graj czolgami ktore ci sie podobaja nawet z wyglądu. oglądnij sobie na YT filmiki jak inni grają. ja ci polece ruskie HT albo amerykanskie HT wygladaja najlepiej i sa zajeb*ste ;p

Age is just a number :)

Opublikowano

Ja ci polece zagrac TD USA, niedojże że nauczysz sie grac td i robic swoja taktyke to i czołgami na raz ze względu na wieżyczke :D idz przez górną linię do t28 prot

Opublikowano

Ja polecam wszystkie oprócz Franców, Medów U.K. Ja od początku poszedłem w całe USA i nie żałuje. TD od T4 bardzo dobre, medy świetne od T6 (T5 to bardziej TD), HT świetne od T6, linia z magazynkiem bardzo fajna od T7. Mimo wszystko ISami od T8 trzeba umieć kątować bokiem, a w USA wystarczy przód, co jest łatwiejsze. Ale USA i ZSRR gra się najprzyjemniej.

Opublikowano

Robi się to już nudne kurde . Każdy się pyta jaką nacje wybrać . Pograj sobie jakimś 1tierem troche bitw i sam się przekonasz jaki jest lepszy to idz w tą linie . Ja np. wybrałem Niemcy . No kurde bez przesady . W grze wszystko masz . Ja ci polecam Niemcy . A wy up Te wasze sowieckie czołgi se w dupe wsadzie . Każdy co napisze to IS-7 masakra . W takie proste linie isć to każdy głupi potrafi . Idż w sobie w E-100 albo w Mausa to wtedy się przekonasz które są trudniejsze do opanowania . Ja tam wole czołgi takie które są trudne do opanowania bo jest lepsza zabawa a nie idzesz w IS-7 i w 2 mieśiące masz X tier . A jak idziesz do Mausa do musisz wiele mieśięcy poświecić na tą gre niestety ale opłaca się ;p .

Opublikowano

Robi się to już nudne kurde . Każdy się pyta jaką nacje wybrać . Pograj sobie jakimś 1tierem troche bitw i sam się przekonasz jaki jest lepszy to idz w tą linie . Ja np. wybrałem Niemcy . No kurde bez przesady . W grze wszystko masz . Ja ci polecam Niemcy . A wy up Te wasze sowieckie czołgi se w dupe wsadzie . Każdy co napisze to IS-7 masakra . W takie proste linie isć to każdy głupi potrafi . Idż w sobie w E-100 albo w Mausa to wtedy się przekonasz które są trudniejsze do opanowania . Ja tam wole czołgi takie które są trudne do opanowania bo jest lepsza zabawa a nie idzesz w IS-7 i w 2 mieśiące masz X tier . A jak idziesz do Mausa do musisz wiele mieśięcy poświecić na tą gre niestety ale opłaca się ;p .

To jest początkujący gracz, niech idzie w trudne czołgi, a na 3-4 tierze będzie "K**wa, kasuje tą grę!" albo "Nie gram bo trudna".. Niech się najpierw nauczy trochę grać, nabrać doświadczenia w graniu i dopiero idzie w na przykład Francuzów. ;) Najłatwiejsze czołgi to ZSRR, ale jak na początku chcesz iść w np Francuzów, to powodzenia :)

Opublikowano

Nie popełniaj tego samego błedu co ja i nie idź w francuzów. Na poczatek niemcy lub sowieci później idź w HT USA bo są łatwe jak się nauczysz grać.

Pomóż biednym psom i kotom wejdż na www.pmiska.pl

Opublikowano

linia na poczatek ..

jezeli juz troche grasz i chcesz zrobic 10T to faktycznie is7 , t110e5 to dwa takie uniwersalne ht , dobre na wiekszosc map na cw .

jezeli dopiero zaczynasz i chcesz sie pouczyc grac to polecam czołgi :

LT: t50

MT: pzIII t28

HT: kw1 ,T1HT

TD: hetzer , mader II , su85b , oraz brytyjskie (wybaczaja najwiecej )

SPG: su26, grille oraz francuskie

mysle ze czołgi te sa w miare latwe do opanowania

pozatym koniecznie poogladaj filmiki na YT polecam kanal vdr1984 (koles bardzo fajnie komentuje , wyjasnia co zrobic jak sie zachowac itd. )

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Ja Tobie polecam rosyjskie drzewko

Osobiście jak miał bym grać od nowa poszedł bym w ruskie td wiadomo trochę męczenia jest ale od su-100 z 122 jest już miodzio .

Dla początkującego to podstawa jest Kv-1 czołg dość solidny pancerz dobry (czasami pz3/4 nie mogę go przebić ) armatki też bardzo dobre trochę wolny ale da się grać .W drodze do kv-1 masz T-46 który ładnie zadaje dmg z trollem potem już będziesz T-28 którego trzeba jakoś przeboleć ( za moich czasów miał jeszcze działo 75 mm ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...