Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Gra - 2D bądź tekstowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Po kilkunastu miesiącach nauki przeróżnych języków naszła mnie chętka na napisanie projektu.

Padło na gre.

Tylko jaką ?

2D ? A może jednak taka tekstowa?

Jakie gry obecnie mają większy "popyt" ?

Na 2D i tekstową mam przygotowaną fabułe jednakże ,chciałbym poznać Wasze zdanie. Co Was bardziej kręci ? gra 2d czy tekstowa ?

Dziękuje za odpowiedzi , like za każdą sensowną.

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Opublikowano

Jest zbyt wiele rzeczy zależnych, żeby jednoznacznie stwierdzić, która z tych będzie lepsza. Teraz myślę, że oba te rodzaje są chętnie użytkowane przez ludzi, niemniej jednak wszystko zależy od twoich pomysłów i wykonania gry. Przykładowo:

- robisz grę tekstową z fabułą podobną do pozostałych, lecz dodasz kilka rzadko bądź w ogóle nie spotykanych funkcji w innych grach, to wiadomo, że będzie lepiej niż zrobisz grę typu Margo, takie same.

I na odwrót. Może niezbyt zrozumiale to napisałem, ale głównie chodzi o to, żebyś przemyślał swoje pomysły do obu gier, potem porównał je z resztą gier tego typu, a następnie wybrał tą, która odbiega najbardziej od pozostały, bo nie sztuką jest zrobić coś co jest już stworzone, sztuką jest stworzyć coś nowego. Tworząc nową grę podobną w pewnych aspektach do innych (bohater, statystyki, misje, klany/gildie, wojny, PvP), lecz dającą zupełnie nowe nieoczekiwane możliwości (oczywiście dopracowane) masz większe szanse na większą ilość graczy, niż wybierając grę bardziej wybieraną.

Statystykę zawsze można zmienić, wystarczy chcieć:P

Takie moje zdanie, jeśli się mylę to proszę o poprawkę

Opublikowano

Bardzo ciekawie to napisałeś ;)

Dostałeś lubie to , czekam na dalsze wypowiedzi.

Ps.

Obydwie gry będą innowacyjne ;) Pomyslów nie zdradzę.

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...