Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1601af.jpg

Witamy nasze Studio prezentuje wam graczom zapowiedź nowej gry tekstowej typu fantasy.

Gra jest od 0% robiona przez nas. Gra jest tworzona w klimacie Średniowiecze/Fantasy, co powoduje bardzo szerokie możliwości.

W grze wcielamy się w rycerza, a właściwie po pewnym czasie możemy się nim stać, który dąży do jak największej sławy na świecie, stajesz przed Królem Filias'em, aby wykonywać jego zadania.

Do tej pory mamy jedynie szkielet, częściowo ulepszony i powoli rozbudowywany.

2rqgaqf.jpg

Tak mniej więcej będą wyglądać statystyki, a raczej ich podgląd:

2jewdbk.jpg

Jak widać, czcionka została zmieniona i w porównaniu do poprzedniej wersji (przynajmniej moim zdaniem) jest o niebo lepsza.

Poniżej przedstawiam wam top strony, widoczną dla gościa niezalogowanego:

5oyvsy.jpg

Mam nadzieję, że podoba się wersja graficzna gry:]

Teraz kilka szczegółów dotyczących funkcji, z jakimi idzie nam spotkać się w grze (Podajemy tylko gotowe, lub zaczęte):

-Statystyki

-Trening

-Pvp

-Wyprawy

-Panel Admina

-Uzdrowiciel

-Ranking

-Sklep

-Ekwipunek

-Praca

-Mapa(ok. 10 lokacji do odblokowania)

-Gildia

-PW

-Sala Królewska

5be5ox.jpg

Raffallo (ja) - Główny pomysłodawca, właściciel, programista

- Grafik

ViciU - Pomysłodawca, zajmuje się opisami, nazwami i fabułą

A teraz prosimy was użytkowników o krytykę grafiki, pomysłów i nas:] Proszę również o propozycje na różne funkcje lub zmiany w grafice, bądź stylu.

Korzystając z okazji informuję was, że poszukuję blogera z doświadczeniem (nie musi być duże, ale żeby było) i najlepiej własnym blogiem.

Aplikacje składać na gg: 4333106

Pozdrawiam Raffallo i cała ekipa RPGameStudio!!

Opublikowano

Wybacz, ale chyba coś pominąłem. Jest jakiś link z wersją do przetestowania bądź z galerią zdjęć? Bo nie jestem pewien na jakiej podstawiem mam zkrytykować grafike.

Opublikowano

Nie wiadomo dokładnie, na pewno jeszcze kilka miesięcy..

Skoro kilka miesięcy to gra będzie posiadała multum opcji, mam rację?

Opublikowano

Nie możemy tutaj nic ocenić, bo dostaliśmy tylko niepewny screen statystyk i logowania. Grafika tego listu z informacjami jest zwykła - czcionka niezbyt pasuje, a ciągle powtarzający się kolor czarny odrzuca. Panuje tam taki jakby chaos - ja nie mogę się bynajmniej połapać. Szczerzę czekam na kolejne screeny i informacje, ale chyba autor już zapomniał o temacie.

Opublikowano

Tak jak obiecałem, wstawiam zdjęcia co niektórych skryptów jakie już są w grze, część z nich nie jest jeszcze dokończona, więc proszę o wyrozumiałość.

Poniżej przedstawiam grafikę podglądu statystyk lekko zmieniony od ostatniego razu:

9bkrio.jpg

Kolejne zdjęcie przedstawia Skrzynkę Odbiorczą. W nawiasie pokazana jest liczba nieprzeczytanych wiadomości.

yjv47.jpg

Podczas wypraw, pracy, bądź treningu czas pozostały do końca jest wyświetlany na pasku przeglądarki, co umożliwi nam swobodne przeglądanie innych stron, bez potrzeby ciągłego przełączania i patrzenia pozostałego czasu.

f1jij6.jpg

Ten obrazek przedstawia ogólny zrzut ekranu (w tym przypadku poczty), ze względu na rozmiary podaje link do obrazka:

http://oi47.tinypic.com/2mgjtwg.jpg

To by było na razie na tyle, kolejne nowości i zdjęcia będą dodane w kolejny weekend.

Osoby, którym coś nie pasuje, to proszę o podanie propozycji na zmianę. Jeżeli kolory nudne, to proszę zaproponować, miejsca w których te kolory zmienić i na jakie je zmienić, itp.

Co do końca projektu, to data nie jest ustalona, potrwa to kilka miesięcy na pewno, być może do wakacji, lub dłużej, wszystko zależy od zaawansowania gry i jej funkcjonalności, oraz od czasu wolnego członków Studia.

W razie pytań proszę pisać.

Opublikowano

Ile osób jest dokładnie zaangażowanych w projekt? Tylko dwie czy ktoś jeszcze? I jeśli możesz to opisz dokładniej o co będzie chodzić w tej grze, wiem że masz być rycerzem i walczyć, ale na czym będzie polegała walka, misje, etc?

Opublikowano

3 osoby są zaangażowane w ten projekt. Ja i dwie, które pracują zaledwie 2-3 dzień.

Jeżeli chodzi o fabułę, bo o to chyba pytasz, to właśnie jedna osoba nad nią pracuje i myślę, że za parę dni będzie można coś przedstawić tu na forum.

Na pewno akcja będzie się rozgrywać w stolicy Krolestwa Falgor, czyli w mieście Sagor za Króla Filiasa II. My wcielamy się w nowo przybyłego wędrowca i już na samym początku musimy zdobyć zaufanie strażników stojących przy bramie do stolicy. Zapewne następnie będzie czekać nas dużo przygód, dzięki którym zdobędziemy zaufanie króla, a potem będziemy działać na jego zlecenie. Podczas początkowych misji, na pewno będzie można zapoznać się z historią stolicy, państwa, otaczających terenów oraz całego świata przedstawionego. Myślę, że to tyle na ten temat, na chwilę obecną tylko tyle jestem w stanie powiedzieć.

Ze względu na brak środków i doświadczenia gra nie będzie posiadała bardzo dobrej wersji graficznej oraz wykonanie skryptów może być momentami cięzkie, co może spowodować pogorszenie jej grywalności, lub estetyki, co zniechęci gracza.

Pozdrawiam Raffallo.

P.S:Walki będą polegać na wybraniu potwora, oczekiwaniu, a następnie na automatycznej walce, z wyświetlonym jej przebiegiem. Nie jest to zbytnio zaletą, ale tyle jesteśmy w stanie stworzyć.

Opublikowano

Brzmi interesująco, więc jeśli będziesz miał jakieś problemy ze skryptami czy programowaniem to służę pomocą. ;-) I nawet jeśli skończycie, a nie będzie wielu graczy to będzie mogli być szczęśliwi, że Wam się udało i odebrać to jako ćwiczenia w programowaniu czy grafice.

Opublikowano

Ja traktuję to jako ćwiczenia, osoba od opisów i fabuły, chce po prostu sprawdzić swoją wyobraźnie, ponieważ uwielbia książki Fantasy i gry RPG, a co do grafika, to również są to dla niego ćwiczenia i w pewnym sensie sprawdzian umiejętności i poszerzenie kolekcji grafik jego autorstwa.

Dziękuję, za miłe słowa, Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie rozumiem gra "nie jest dla pieniędzy" więc czemu jest kup premium? nie ma grafiki mogła być w Gimpie daj link bo nie pojmuje ile można czekać?

Opublikowano

nie ma grafiki mogła być w Gimpie daj link bo nie pojmuje ile można czekać?

Nie rozumiem co napisałeś ale dobra :D

Czekać na grę będziesz długo bo on to robi tylko w weekendy ...

Dasz Diamenta ;P

Opublikowano

Z przykrością muszę poinformować, o tym, że:

< Projekt czasowo wstrzymany! >

Powodem wstrzymania prac nad grą jest brak grafika, a samo tworzenie skryptów, bez prawie żadnych grafik jest trudne, a już na pewno uciążliwe.

Jest już dużo szczegółów dotyczących gry przemyślanych. Jako zachętę do czekania dodam, że w grze będzie kilku Bogów i będzie można zdobyć ich szacunek ( lub jakoś inaczej to nazwiemy ) zabijając odpowiednie potwory i wykonując misje. Po osiągnięciu odpowiedniej ilości będzie można wybrać danego Boga jako swojego przewodnika otrzymując dzięki temu jakiś bonus. Poza tym w grze mają być 3 miasta, w których znajdziesz odmienne i wspólne rzeczy.

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to prosimy o ich przysyłanie, każda pomoc może okazać się przydatna.

Przepraszam i Pozdrawiam Raffallo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...