Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Alchemia - Składnik Bazowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzę u siebie w grze Alchemię lecz w zasadzie stanęło na pytaniu:

Czy robić składnik bazowy potrzebny do wytworzenia wszystkich mikstur czy nie?

Według mnie powinien być i powinna być to woda ,ale np. według Amedosa już jest to wódka :). Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Powinien być składnik ,a jak tak to jaki czy nie?

Opublikowano

Wg mnie nie powinno być składnika bazowego.

Nie ma takiego czegoś, co jest potrzebne do wszystkiego..ale musisz porównać więcej głosów :)

P.S : Co to za gra i czy mogę dostać jakieś namiary? :)

Opublikowano

Nie zgodzę się z @2up. Jak dla mnie powinno być coś co każda mikstura powinna posiadać, w tym wypadku woda:), raczej z samej np. rośliny nie była by cała butelka mikstury :D.

...

Opublikowano

elMati, ale pomyśl :)

Do jakiejś mikstury, np do okładania ran, może być potrzebny sam sok z jakiejś rośliny ;)

@bnmbb

No jak na localu to na localu, ale jakieś screen'y może? :D

Opublikowano

Czyli trzeba by wprowadzić przy okazji mikstury w stylu "Słaba Mikstura

leczenia", "Mikstura leczenia" oraz "Mocna/Duża Mikstura leczenia" czy

inaczej sądzisz? :)

O tym właśnie myślałem :P

...

Opublikowano

Tan sam składnik to możne być pusta butelka, dodatkowo coś do wymieszania tego.

Mikstury słabe, mocne i średnie to również dobry pomysł.

Woda również jest dobrym pomysłem, tylko, np do mikstury słabej idą 3 butelki wody i jakaś tam roślinka w miarę rzadka (woda musi być bardziej "popularna"), średnia miksturka 2 butelki wody i 2 roślinki, a na silną 3 roślinki i 1 butelkę wody.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak.

Oto przykład:

1. słaba miksturka leczenia wymaga 1 poziomu tworzenia mikstur i ma 50% na powodzenie, każdy następny poziom zwiększa o jakieś 1-2%.

średnia miksturka leczenia wymaga 5-10 poziomu i ma 40% na powodzenie, każdy następny również zwiększa o 1-2%

mocna wymaga 20 poziom i ma 25% na udanie, każdy poziom również zwiększa o 1-2 %

Lub 2. Każda mikstura początkowo ma 50% szans na udanie (zamiast 50%, 40%, 25%, lub innych wartości)

A i tak z ciekawości się spytam, spodobał się mój poprzedni pomysł? No i czy ten również.

Opublikowano

Proponowałbym :

Składnik bazowy - krew potwora.

Wiadomo ,im rzadszy potwór tym lepsza krew == lepsza mikstura.

Cokolwiek co można zdobyć w grze.

Jednakże pozostaje sprawa stołu alchemicznego. Im lepszy (w znaczeniu np. kupienie 1 poziomu stołu alchemicznego oferuje nam mikstury 1 poziom , 2 poziom stołu alchemicznego oferuje nam 1 i 2 poziomu ) tym lepsze mikstury można uzyskać.

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...