Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Blitz na rankedy

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy opłaca sie go kupic na rankedy?? czy jest bardzo często banowany

a moze polecacie jakiegos dobrego supporta do 3150 który nie jest banowany

Opublikowano

Oczywiście, że się opłaca... łatwo carrować gre ( mimo, że jesteś supportem ), celna łapa w każdej fazie gry jest dobra, gorzej jak w late game z enemy przyciągniesz tanka, ale jeżeli kogoś innego niż tanka, to twój team ma killa, a enemy 4 vs 5

Opublikowano

Blitz robi early. Late też nie jest najgorszy, ale zależy jak przyciągniesz.

Dobrze komponuje się z Draven'em albo Caitlyn.

Sona również jest dobra. Jej ult czasem robi teamfighty, najlepiej jak zobaczysz jej skille i przeczytasz co robią.
Ja i tak radziłbym uzbierać do Leony (4800). Ma stuna z Q, W to tarcza, która po pewnym czasie wybucha, E to przyciągnięcie, R stun jeżeli przeciwnik stoi bezpośrednio w ulcie, a jeżeli jest na krawędzi dostaje slow'a. Najlepiej jak grasz z kimś duo to można robić fajne wbity.

1994993994.png
Opublikowano

Jest często banowany, ale ja np kiedy mogę go brać to biorę.

Jedyny tank który umie nafeedować (ja umiem) ADC do 13/0 w 9minucie :DDD

A potem tylko liczysz /all GG Cait 13/0 /all GJ BOT LANE IDIOTS !!!!1111

:D a pzt trololująca postać :DDD

Polecam, jak dojdziesz do wprawy tym bardziej

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Banowany niezbyt często. Bardzo mocny, w early celna łapa = first blood. W late jest już bardzo wytrzymały i wręcz stworzony do teamfightów. Opłaca ;)

Zależy na jakiej dywizji... u mnie w goldzie każdy mecz pierwszy instaban Blitz.

Ale co do samego topicu to tak, opłaca się jeżeli umiesz grabować.

Opublikowano

Naprawde zamiast blitza polecam Zyre.

Robi dmg za adc.

Darmowe wardy

2 Aoe snare

Spowolnienie

Opublikowano

Rzadko co banują Blitza, wolą banować inne championy.

A co do samego Blitza, to warto go kupić, jak się ogarnie to łatwo można wygrać grę.

Grab+podrzucenie+AOE silence=potęga.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Naprawde zamiast blitza polecam Zyre.

Robi dmg za adc.

Darmowe wardy

2 Aoe snare

Spowolnienie

Tyle, że musiałby nazbierać więcej kasy, ponieważ chce on suppa do 3k IP.

Jednak Zyra nie jest złym pomysłem. Możesz stunować przez wszystkie miniony, spowalniać, a ulti jest aoe.

Lecz jest to mag. Jak ktoś go dopadnie to szybko pada, ale wtedy na mida może pójść jakiś bruiser, a ona będzie pełniła role AP suppa.

W sumie każdy ma jakieś plusy, więc można tak wymieniać, ale też każdy ma minusy i nad nimi też trzeba się zastanowić.

Blitz niby ma grab'a, ale to zależy od Ciebie i przeciwnika czy złapiesz. Czasem możesz uśmiercić swojego ADC łapiąc jakiegoś tanka.

1994993994.png
Opublikowano

Na niższych dywizjach często dostaje bana a na wyższych raczej rzadko. Jak nauczysz się grabować to pod koniec meczu zobaczysz coś w stylu ,,gj blitz" ,,nice supp" etc. Jest on po prostu pro suppem który daje free kille adc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...