Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Nostalgia dot. Gier

Vipper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie gry wzbudzają w Was poczucie Nostalgi, żal i chęć powrotu do przeszłości. Nie piszę, że jestem doświadczonym 50 latkiem, który chce cofnąć się o 30-40 lat, ale te 7-9 lat do tyłu to by się poszło :P

U mnie takie poczucie wzbudza Gothic ... 3. Kojarzy mi się z momentami, kiedy to w wakacje wracałem wieczorem i zasiadałem do komputera mega zmęczony :P

Ahh... <3 <- vista point dla niekumatych :P
Opublikowano

U mnie jedynymi starymi grami które wzbudzają takie uczucie to Spyro i Crash na ps 1. Inne starsze gry po prostu przeszedłem i jakoś nie miałem ochoty przechodzić ich drugi raz. W grze stawiam na 3 rzeczy : fabułę , grywalność i lore , dlatego uważam że Skyrim to najlepsza gra ever :P Ładny świat , olbrzymi lore czyli historia gry , świetna fabuła , gdzie mamy doczynienia nie tylko z problemami Skyrim lecz także mamy kontakt z bogami i różnymi wierzeniami kompletnie nie związanymi z chrześcijaństwem . Niesamowita muzyka , niepokojąca przed walką i heroiczna w trakcie walki ze smokiem. Liniowość tam praktycznie nie istnieje , a po przejściu całej gry ( zajmie nam to ze 100 godzin ) nadal mamy co do roboty . W dodatku modyfikacje , które przedłużają żywotność gry. Z grami mam doczynienia od dzieciństwa , lecz Skyrim uważam za najlepszą i rewolucyjną :P

Opublikowano

zdecydowanie NFS:UG, pamiętam, jak przychodziło do mnie z 10 osób, siadali na około i patrzyli jak focusem nakurwiałem. niezapomniana radość gdy odblokowałem nitro i turbo. to były czasy.

Opublikowano

Contra, crash, mario to były gierki! Wszystko co na pegazusa bylo zajebiste ;d

Opublikowano

U mnie każda jedna część Gothica i Wiedzmin.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

cs 1.6 ( pamiętam de_nuke i tabasko ostrego :P ), gothic 3 ( niby chujowa, ale tak chujowa, ze az zajebista ).

Assassins creed ii - to pamięta każdy, zajebista fabuła, grafika, to było coś.

No i może jeszcze gothic 2, morrowind ( to było coś... ) i moze jeszcze wolfenstein 3d

graphic.png

Opublikowano

Kapitan Pazur (Claw)... oj to były czasy. :P Miałam wtedy laptopa, potrafiłam cały dzień siedzieć i grać w tę gierkę. Jakież emocje temu towarzyszyły, zwłaszcza przy bossach. Jeszcze większa radość była jak odkryłam kody. :D Aż mam ochotę sobie znowu w to pograć, fajne wspomnienia. ;x

Opublikowano

Faraon, pierwsze czesci Tomb Raider, Quake, stary Unreal Tournament.. Mozna wymieniac i wymieniac :P No i jeszcze wszystkie starutkie gry dosowe (Arkanoid lol) i te na archaiczne konsole oraz inne Pegazusy - to dopiero smak dziecinstwa ^^

#don't care

Opublikowano

Dużo by wymieniać, ale to może zacznijmy już od PC pomijając AMIGE.

Chrome

Delta Force: Helikopter w Ogniu

GTA: Vice City

Far Cry

Postal 2

Painkiller

Takie chyba gry na PC przy, których najlepiej się bawiłem w podstawówce. Kiedyś gry dawały więcej przyjemności. Wracało się z placu, z gry w nogę i zasiadało wieczorkiem do komputera na godzinkę ;)

Opublikowano

Ach, dawne czasy ;)

Pamiętam jak jeszcze cieszyłem się kilka lat temu grając w Gothic'a II.

Epicka gra, epicka fabuła i cała reszta - z tą grą wiąże się moje dzieciństwo :D

Innych takich gier nie było, to nie to samo :P

Like za nutkę :D

challenger.png

Opublikowano

Podobnie jak MorN muszę się cofnąć gdzieś 20 lat wstecz do czasów NES'a i C64 gdzie po szkole się biegło do chaty grać między innymi w Micro Machines, Contra, Goal 3, Dizzy, Double Dragon & Battletoads czy też Megaman

Czasy mniej odległe to Nightmare Creatures na PSX czy też seria K-1 na PS2

Wiem, że gierką z ostatnich lat którą będę w przyszłości wspominał jak te ww. będzie Red Dead Redemption :)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Podobnie jak MorN muszę się cofnąć gdzieś 20 lat wstecz do czasów NES'a i C64 gdzie po szkole się biegło do chaty grać między innymi w Micro Machines, Contra, Goal 3, Dizzy, Double Dragon & Battletoads czy też Megaman

Czasy mniej odległe to Nightmare Creatures na PSX czy też seria K-1 na PS2

Wiem, że gierką z ostatnich lat którą będę w przyszłości wspominał jak te ww. będzie Red Dead Redemption :)

Może znasz na Pegazusa taką gierkę, konkretnie bijatyka, coś jak Tekken lub Mortal Kombat. Jaki miała tytuł, bo pamiętam,że zagrywaliśmy się w to u kumpla :)

Opublikowano

Pamiętam jak napierdalałem w gry na TV, w deszczowe dni takie jak dzisiaj nie było mowy o odstąpieniu choć na chwilę od joysticka, Mario, Contra, Gun...

Potem przyszedł czas na PC i gry:

GTA 2

GTA 3

GTA: Vice City

Ghotic

Ghotic II

Need For Speed: Underground 2

Stronghold Crusader

Hard Truck 18

FIFA 2005

Opublikowano

AHh pamiętne czasy jak 16 lat temu rodził się mój brat, a ja z ojcem popylaliśmy w oddworlda na psx'ie ;) oprócz tego oczywiście spyro, tomb raider i crash bandicoot .

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...