Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier (2500zł).

GeleX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

piszę tego posta z prośbą o pomoc w złożeniu dobrego komputera do gier w przedziale cenowym 0-2500PLN.

Nie chcę oczywiście gotowca z allegro, ale jakiegoś dobrego składaka z np. morele.net czy coś takiego.

Nie znam się na tym i bardzo potrzebuję pomocy.

Brak sygnatury. :3

Opublikowano

O_o

Nie zrozumiałem nic szczerze.

Chcę komp do gier, żeby bf3 na wysokich szedł. :-)

Opublikowano

O_o

Nie zrozumiałem nic szczerze.

Chcę komp do gier, żeby bf3 na wysokich szedł. :-)

Po prostu kub obudowę proponuję

Zalman Z9 U3

spełnia się rewelacyjnie i tak zasilacz do 500w najlepiej disus g1 400w, jakos grafikę proponuje GeForce GTX650, 2 dyski twarde o pojemności 250gb 1, karte głowno ati lub nexus albo gigabyte, naped cd,dvd najlepiej by otwarzał blue-ray procesor intel core i5 jak chcesz dokładnej pomocy pisz na PW pomoge ci we wszystkim ponieważ znam się na tym i to studiuje :D

Opublikowano

@2UP

Dziękuję bardzo.

1. Mam dysk.

2. Mam nagrywarkę.

3. Mam skrzynkę, ale jest dosyć stara, więc nowa wchodzi w grę (opcjonalnie, lecz w razie wysokiej ceny można wywalić).

Opublikowano

@2UP

Dziękuję bardzo.

1. Mam dysk.

2. Mam nagrywarkę.

3. Mam skrzynkę, ale jest dosyć stara, więc nowa wchodzi w grę (opcjonalnie, lecz w razie wysokiej ceny można wywalić).

Jeśli chodzi ci o pomoc w składaniu komputera dokupowywanie nowych części do 2500zl by bf3 chodził na największych obrotach sluże pomocą :D

Opublikowano

Nie znam dokładnego modelu dysku... Hmm, nawet nie wiem czy działa (jestem kur** mądry).

Można i nowy dysk. Ale nagrywarka to chyba może być byle jaka, to tylko nagrywarka? :P

@EDIT

Na fejsbuku w grupie jakiś koleś powiedział, że to jest ponad ponad

http://www.morele.net/inventory/info/x4ZwW4/

co o tym sądzicie?

Opublikowano

@UP

Po nazwach wygląda spoko ^^ (tylko w tym się orientuje)

Myślisz, że bf3 na wysokich/ultra pójdzie? :)

Opublikowano

Jednej rzeczy tu nie rozumiem.. po co dajesz p67, zamiast no nie wiem 1tb? / albo grafe 7870..

Mam takie pytanie, będziesz go "O/C'ował" ? ( nie wiem jak to napisać ale, raczej wątpie bo jeśli nie znasz podstawowych pojęć )

@@ up kuźwa 1 xD.

Łap poprawkę.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=63363&s=73693&s=61601&s=74684&s=73501&s=38965&s=73870&s=74690

Jeśli możesz true to popraw mnie z tą płytą główna;/

graphic.png
Opublikowano

Wiem co to OC. :rolleyes:

A więc tamten komp jest do dupy... czekam na lepsze propozycje! <3

Opublikowano

Jakiej dupy.. oprócz tej mobo co dał Ci koleś zainwestujesz pieniądze w lepszy sposób e.g karta jedna z nowszych. Masz 100% pewności że wszystkie gry Ci pójdą na FHD.. albo ultra.. na bdb rozdzielczości e.g 1680/xxx albo 1280/xxx

PS. karta grafi jest o 30% lepsza od rd 7850. Jesli tylko true może sprawdzić płytke :D.

PS. I5 3350p nie idzie podkręcić dla informacji. No może o 300mhz :D.

graphic.png
Opublikowano

Mobo ja bym zmienił na rewizję G3 bo nie znam tej W8:

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/msi-h61m-p20-g3-intel-h61-lga1155-pcxdzwlansatausb2ddr3,31991.html

reszta w jak największym porządku, zasilacz na High Power Element można jedynie zmienić żeby taniej wyszło z tym że aktualnie niedostępny

Opublikowano

Mobo ja bym zmienił na rewizję G3 bo nie znam tej W8:

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/msi-h61m-p20-g3-intel-h61-lga1155-pcxdzwlansatausb2ddr3,31991.html

reszta w jak największym porządku, zasilacz na High Power Element można jedynie zmienić żeby taniej wyszło z tym że aktualnie niedostępny

Znowu

IMO każdy, kto kupuje jednostkę za taką kwotę pewnie chciałby obsłużyć nowe wersje popularnych interfejsów.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70166&s=77392&s=74690&s=64210&s=73501&s=73693&s=15240&s=74072&s=63363

Proszę - solidny zestaw, który sprawdzi się w najnowszych tytułach. Lekka dopłata ze względu na płytę główną, dzięki której lekko podbijesz procesor. Nowa, przewiewniejsza, lepiej wyposażona obudowa z serii Brutus ;).

Opublikowano

Nowa, przewiewniejsza, lepiej wyposażona obudowa z serii Brutus ;).

Dodaj że jeszcze brzydsza od poprzednika ;p Za różnicę w cenie dokupię wentylatorek, a przewiewniejsza niekoniecznie jest bo zatoki na dyski ułożone poprzecznie (praktyczniej ale niekoniecznie lepiej)

Dodaj jeszcze że ma 2x front zamiast jednego na spodzie, grafa będzie cieplejsza o te kilka stopni (choć i tak nie ma tam wentylatora, trzeba by dokupić bo HD7870XT jeszcze od Club3D to będzie piekarnik w środku

Po za tym waga.. 4 KG ? Tracery już mają chyba grubsze blachy

Opublikowano

M23 ma sztywniejsze blachy od M40. Ma za to za dużo zatok na dyski, oraz zrypali dół obudowy, bo zamiast miejsca na wetylator już nawet mógł by być bez fitrów to dali dodatkową zatokę na dysk 2.5 (5 zatokę)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

M23 ma sztywniejsze blachy od M40. Ma za to za dużo zatok na dyski, oraz zrypali dół obudowy, bo zamiast miejsca na wetylator już nawet mógł by być bez fitrów to dali dodatkową zatokę na dysk 2.5 (5 zatokę)

Zatoki na HDD można zawsze wywalić :P .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...