Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do 400 zł

Caroline

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, jest ktoś wstanie mi polecić jakąś kartę graficzną wydajną do 400zł , żeby mieć jak najwięcej fps-sów oraz na najlepszych ustawieniach graficznych w grze Battlefield3 i innych nowinkach ;)?

Opublikowano
  • Procesor Intel Core 2 Duo CPU E6550
  • System operacyjny Windows 7 Ultimate 64 Bit
  • Ilość ram 4gb DDR3
  • Zasilacz Chieftec GPA-500S

@ jak sprawdzić nazwę płyty głównej? ;d

Opublikowano

• Procesor Intel Core 2 Duo CPU E6550
  • System operacyjny Windows 7 Ultimate 64 Bit
  • Ilość ram 4gb DDR3
  • Zasilacz Chieftec GPA-500S

@ jak sprawdzić nazwę płyty głównej? ;d

No to klops, w BF3 sobie nie pograsz ze względu na procesor, a nie kartę graficzną ;>

Uciągniesz mniejszą ilość graczy na mapie, ale tylko po mocnym wykręceniu, a to wiąże się z zakupem dodatkowego chłodzenia CPU i wymaga dobrej płyty głównej.

Opublikowano

No to klops na prawdę, a ile by mnie wykosztowało Karta graficzna + procesor żeby śmigało; )?

Opublikowano

No to klops na prawdę, a ile by mnie wykosztowało Karta graficzna + procesor żeby śmigało; )?

To płynnej gry poniżej 64 osób (sam testowałem, bo mam ten procesor) wystarczy Pentium G2020 (wyjątkiem jest metro, jeśli spam granatami nie jest włączony).

Do tego tania płyta główna np. MSi H61M-P20 za 150zł i masz już podstawowy zestaw gamera ;). RAM DDR3 już masz.

Cena całości ~850zł (wraz z kartą graficzną ofc).

Opublikowano

Nie zrozumiałam początku, poniżej 64 osób chodzi gładko ale na którym procesorze, bo ja osobiście nie lubię grać jak jest tak dużo osób ;d. ? Na tym co mam teraz czy tym co Ty podałeś? A i ty mówisz o jakich parametrach (detalach) niskich-wysokich? :)

Opublikowano

Nie zrozumiałam początku, poniżej 64 osób chodzi gładko ale na którym procesorze, bo ja osobiście nie lubię grać jak jest tak dużo osób ;d. ? Na tym co mam teraz czy tym co Ty podałeś? A i ty mówisz o jakich parametrach (detalach) niskich-wysokich? :)

To czy na niskich czy wysokich zależy w tym momencie od karty graficznej, ale przy 7770 uciągniesz te wysokie bez problemu.

O tym poniżej 64 graczy mówiłem o G2020 ;). W sumie grać się da, ale nie lubię spadków do 30FPS (niektórym to nie przeszkadza) ;f

16x16 i cieszysz się już płynną grą (chyba, że jesteś maniakiem 60FPS wtedy od razu zaopatrz się w i5 i 7850).

Opublikowano

Tak tak, ale gdybym np. kupiła tą kartę i grała przypuśćmy na średnich to bym uniknęła tych spadków fps'ów :)?

@ procesor i5.. 900zł xD żal mi wydawać tyle pieniędzy na komputer ;):D

Opublikowano

Tak tak, ale gdybym np. kupiła tą kartę i grała przypuśćmy na średnich to bym uniknęła tych spadków fps'ów :)?

Niestety nie, Multi to typowe zadanie dla procesora.

Nawet jak na LOW dasz, to będzie to niezbyt grywalne.

Opublikowano

Niestety nie, Multi to typowe zadanie dla procesora.

Nawet jak na LOW dasz, to będzie to niezbyt grywalne.

To kurde lipa straszna ;/ Ale słuchaj jeżeli mam w tej chwili kartę graficzną GeForce9600GT i z tym procesorem jeśli grają 64 osoby to na niskich detalach posiadam te 25-35 fps'ów (Skaczą oczywiście) To może jednak będzie chodzić gladko, na pewno zakupię jakąś kartę graficzną nową nawet do gry w Fife :) , a potem najwyżej pomyślę nad procesorem. ;d

Opublikowano

To kurde lipa straszna ;/ Ale słuchaj jeżeli mam w tej chwili kartę graficzną GeForce9600GT i z tym procesorem jeśli grają 64 osoby to na niskich detalach posiadam te 25-35 fps'ów (Skaczą oczywiście) To może jednak będzie chodzić gladko, na pewno zakupię jakąś kartę graficzną nową nawet do gry w Fife :) , a potem najwyżej pomyślę nad procesorem. ;d

Do Fify to bez problemu i to 9600GT wystarczy.

No widzisz - 25-35 czyli zupełnie niegrywalne. Niewiele się zmieni jeśli na pierwszy ogień pójdzie karta graficzna - MAX parę klatek, ale na pewno nie zmieniających gry z niegrywalnej na grywalną.

Opublikowano

No ok, zobaczymy pożyjemy jak to wyjdzie, dzięki z pomoc i pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...