Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[The Incredible adventures of Van Helsing] Cracked Multiplayer

james312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.youtube.com/embed/MAQMRW8GKys  video z gry , nie umiem wstawic 

1. Instalujemy grę i kopiujemy cracka.

2. Ściągamy MpFix i wrzucamy do katalogu gry http://dfiles.eu/files/368ho57lk (skan https://www.virustotal.com/pl/file/dc068b7ea5cf11db6bf1f3e393283807bc3618b05797b22967295f40bd217492/analysis/1369511719/)

3. Instalujemy Steama.

4. Sciągamy GreenLuma http://cs.rin.ru/forum/viewtopic.php?f=29&t=62700 i wrzucamy do głownego katalogu steam.

5. Odpalamy GreenLumę - odpali się steam - logujemy się na nasze konto.

6. Wybieramy dodaj grę - dodaj grę spoza steam. Wybieramy The Incredible adventures of Van Helsing z listy (jezeli gry nie ma na liscie musimy ja odpalic zeby dodala sie do rejestru).

7. Sciągamy i instalujemy tunngle http://www.tunngle.net/index.php?l=en

8. Odpalamy Tunngle i rejestrujemy się (gdy poprosi o restart , robimy to)

9. Dołączamy do sieci o nazwie "The Incredible Adventures of Van Helsing"

10. Odpalamy grę ze skrótu na pulpicie.

11. W tej chwili powinniśmy mieć odblokowane opcję "Online Characters" - tworzymy naszego chara i gramy multi :)

Za każdym razem gdy chcemy grać musimy odpalić GreenLuma (Steam) i tunngle (dolaczamy do sieci Van Helsinga)

** W tej chwili są już 3 updejty do gry - mozna sciagnac z torrentow.

Jezeli chcemy zainstalowac updejt to kopiujemy najpierw wszystkie pliki z updejta do glownego folderu gry, a nastepnie pliki MPFIX'a z linka wyzej. (UWAGA , nie kopiujemy pikow exe z fixa - jezeli skopiujemy owe pliki , MP nie bedzie dzialalo)

W multi jest jeden mankament - mianowicie jezeli odpalimy liste serwerów nie widzimy ich nazw - sa puste pola , odzielone mini kreskami - zauwazycie to. Więc teoretycznie nie wiemy na jaki serwer wchodzimy itd. - update 5 naprawił sprawę

Więc jeżeli chcecie grać ze znajomych najlepiej zaprosić go do znajomych STEAM i wtedy podczas gry w liscie serwerow widzimy jego nick po lewej stronie (jezeli hostuje serwer) - wystarczy 2x kliknac na nick i dolaczamy na serwer znajomego.

Gdyby ktoś chciał pograc - moj steam Ali Akcza / james3122

W razie problemów pisać tutaj :)

@@@ Update 27.05

wyszedł nowy patch do gry - http://www46.zippyshare.com/v/94390675/file.html update 5 :)

dzisiaj lub jutro pojawi się update 6

na dniach pojawi się polska lokalizacja do gry , takze bedzie po polsku :)

@@@ Updte 05.06

obecnie wyszedł update 11

wszelkie linki do nowych patchy jak i nowego mpfixa znajdziecie w dzilae dont panic na tunngle (po owczesnym dolaczeniu do sieci van helsinga))

Opublikowano

Mam problem, bo stawiam server i jak ktoś do mnie dołącza to za chwilę go wywala, a jak tworzę server na postaci tej zwykłej nie online to w ogóle nie mogą wejść. Jak to naprawić? może to być wina update-1 od Reloaded?

Opublikowano

zainstaluj update 4 - jezeli jestes na zalogowanny na tunngle i dolaczyles do sieci Van helsinga kliknij na "Dont Panic' (prawy górny rog) - tam masz linka.

Co do gry w multi - gra sie na Online Characters

a co do wywalania innych graczy - sprawdz pingi. Byc moze ktos do ciebie dolacza ma wysoki ping i go wywala.

Tak jak mowilem zainstaluj najnowszy update i zobacz czy to cos poprawi.

Gra jest jeszcze dosyć zbugowana na crackedzie, ale co chwila wychodzi jakis path który naprawia to i owo. (w ciagu 3 dni wyszly 4 patche) wiec mysle ze tydzien i wzytko bedzie cacy. (gra ma 4 dni)

@@@@

UPDATE

w ciagu kilku dni wychodzi POLSKA lokalizacja do gry :)

"Hi guys,

We are so sorry but we need to wait a few days for the Polish and Russian localisation. When we get them, you'll have a small patch with these languages."

Opublikowano

.Dzięki, ale jeszcze jedno czemu postaci i gry online nie zapisuje? I jak to zapisywać żeby zostawało?

Dalej wyrzuca, jak ja dołączam do innych to mnie wyrzuca i na pewno to nie Pingi bo sa w granicach 10-16. Co to może być.

Opublikowano

.Dzięki, ale jeszcze jedno czemu postaci i gry online nie zapisuje? I jak to zapisywać żeby zostawało?

Dalej wyrzuca, jak ja dołączam do innych to mnie wyrzuca i na pewno to nie Pingi bo sa w granicach 10-16. Co to może być.

musi zapisywac. Postac zapisywana jest "w chmurce " przez steam.

Odpalasz gre przez steama czy ze skrotu ?

Czasami bywa tak ze moze sie nie zaladowac postaci. Spróbuj wlaczyc i wylaczyc gre. Jezeli znowu nie ma Twojej postaci , sprobuj wlaczyc gre przez steama (greenluma)

btw. dodales gre do steama wyborem z listy czy zaladowales sciezke ( przycisk przegladaj -> wybrales plik exe)?

Opublikowano

update 4?

Mnie jakos nie wywala , chociaz czasami sie zdarza jezeli host niestabilny - byc moze u Was to jest problemem, osoba która hostuje ma cos nie tak z tunngle / netem (porty poblokowane - 11155)

Opublikowano

Mi natomiast gra sie psuje ( zacina ) po wyjściu z pierwszego miasta , chociaż do tego czasu wszystko działało . To też wina patcha?.

Opublikowano

Mi natomiast gra sie psuje ( zacina ) po wyjściu z pierwszego miasta , chociaż do tego czasu wszystko działało . To też wina patcha?.

jaka wersje gry posiadasz ? reloaded ? cos innego?

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem z połączeniem multi, wersja RLD, update 5, mp fixy, tungle, greenlumy jak trzeba.

Dodałem gre do steam, odpalam grę przez ikonkę z folderu z grą (vanhelsingx64) i wtedy nie mam dostępnej opcji (online character) oraz w join game nie wyszukuje żadnej gry, nie działa również shift + tab żeby odpalić steam i zaprosić kumpla. Natomias z punktu widzenia mojego kolegi działa to prawidłowo ale wtedy nie może mnie on zaprosić ani ja jego.

Odpalajać grę z bliblioteki steama opcja online char działa i jak ja stworze gre to kumpel moze dolaczyć ale ma lagi, jezeli kumpel założy to ja wtedy nie widze jego gry a zaproszenie nie działa, nic sie nie dzieje po przyjęciu. Kolejna sprawa to jeżeli on stworzy postać w "chmurze" to po włączeniu od nowa greenlumy jego postać jest usunięta, u mnie to nie występuje.

Założyłem że wina leży po mojej stronie bo odpalając gre z folderu, gra nie widzi steama, przeinstalowałem steama od nowa, greenluma najnowsza, mp fix ponownie wrzucany i nadal to samo.

Próbowaliśmy różnych kombinacji jak to zrobić i nadal nie trybi, jakieś sugestie? Generalnie jest to troche zawiłe więc jeżeli jest coś niezrozumiałego postaram sie wyjaśnić dokładniej.

Opublikowano

Stawiam właśnie hosting na moim routerze i nie wiem jakie mam porty przełączać do tej gierki. Pomoże ktoś?

Jakiej firmy ten router?

I podaj model

Opublikowano

James312 -

Posiadam wersje Reloaded , co mnie zaskoczyło trochę bo gra smiga na full detalach w miescie bez zadnych zwolnień a jak wyjde z pierwszego miasta to masakrycznie się tnie :/

Opublikowano

w tej chwili wyszedl updejt 8

linki do patcha jak i instrukcje do multi znajdziecie w sekcji dont panic na tunngle ( po owczesnym dolaczeniu do sieci van heslinga)

patch 8 http://www.putlocker.com/file/6844279B335C3A7B

kazdy kolejny updejt zawiera w sobie porpzednie wiec wysatczy sciagnac tylko najnowszy.

@ dodana ankieta do pierwszego postu (nad nim)

prosze glosowac :)

Opublikowano

po patchu 8 nie swieci mi sie online charakter, co zrobic ?

a jak tworze gre normalnie to wyskakuje ze program przestal dzialac ...;/

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...