Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Premium

MinePlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

możliwe że pomyliłem dział, lecz nie wiedziałem do którego go przypisać, ale:

Czym różni się normalny zakup minecrafta z gift code?

Czy gift code jest w jakiś sposób lepszy/gorszy?

Ogólnie chodzi mi o to żeby ktoś mi dokładnie wyjaśnił o co chodzi, zależy mi na treści więc też wypowiedź może być długa.

Lajk ; )

Opublikowano

Minecraft to robisz konto i tam masz juz bez wpisywania gift code

Sam gift code To sie wpisuje przy zrobionym koncie na minecraft.net

Opublikowano

gift code to kod, ktory mozesz ty aktywowac na swoim koncie lub go komus dac lub sprzedac. gdy kupujesz samego mc, to z tego konta, z ktorego kupujesz, to na tym on bedzie i nie ma mozliwosci zmiany

Opublikowano

Może ja wyjaśnie. Masz dwie wersje Minecrafta: piracka (Non-premium) i oryginalna (premium). Za piracką się nie płaci, bo jak sama nazwa wskazuje, jest piracka. Po prostu ją ściągasz i bez płacenia se grasz. Możesz zmieniać dowolną ilość razy nick. Ale nie możesz, np. Grać na serwerach premium, czyli na serwerach dla osób posiadającyh oryginalną wersje Minecrafta. Nie możesz też mieć swojego skina.

Teraz o Premium.

Na stronie Minecraft.net masz do pobrania oryginalny launcher. Nie ściągniesz dzięki niemu Minecrafta, bo żeby ściągnać, musisz się na tym launcherze zalogować. Gift Code to inaczej Premium ;) Mając Premium możesz zmieniać skina, grać na serwerach premium.

EDIT: Dodam coś jeszcze. Kupując Gift Code, możesz go przypisać tylko do jednego konta (nicku).

Opublikowano

Nie polecam zakupu konta premium . Posiadałem owe konto zakupione na serwisie allegro oczywiście bez możliwości zmiany hasła . Takie konta nawet do 40 zł są sprzedawane kilku nawet kilkunastu osobą . Posiadanie swojego skina przez następne 10 minut graniczy z cudem (cały czas są zmieniane ) ... aż po jakimś czasie przyszła na mail wiadomość od sprzedawcy konta że hasło na koncie zostało zmienione , warunki umowy zostały zerwane ... twoje konto zostało konfiskowane . Tyle pograłem kupiłem to konto za 25 zł i używałem go przez 4 miesiące . Kup Gift Code wiele lepsze masz konto na własność i jesteś tego pewien .

Opublikowano

Przeczytałem kilka odpowiedzi i już rozumiem o co Ci chodzi.

KONTA

Tak więc możesz na Allegro kupić konto już z nickiem i hasłem (są to najczęściej skradzione przez keyloggery konta, które po chwili od czasu kupienia przestają działać)

GIFT CODE

Na Allegro możesz kupić GiftCode, który wpisujesz na swoim koncie na minecraft.net. Tu już raczej masz pewność, że jeśli go dostaniesz, to nic się nie stanie, bo konto jest już zaktywowane. Chyba, że wyślą Ci fałszywego GiftCode'a lub nie przyślą żadnego. Najczęściej są to maszyny, które te kody już mają i sprzedają.

Ja tak kupiłem właśnie giftcode. Pierw były problemy z działaniem giftcodu, wystarczył kontakt ze sprzedawcą i oczywiście pomógł z wpisywaniem kodu, bo chyba coś robiłem źle. To był miły sprzedawca.

Oczywiście jest też opcja zakupu na minecraft.net GiftCode, ale to kosztuje już +100zł, a ja płacąc przelewem nie miałem Euro na koncie, więc użyłem Allegro.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Zapraszam wszystkich na NAJLEPSZY serwer MobTV!
Administratorzy: MrDraven(KeyLeight) Ernestisie Rastaman
Administracja Ogarnięta!
IP: bar.owncraft.pl:8630
Potwory: Tak
Zwierzęta: Tak
PVP: Tak
Typ: Survival+Frakcje
Zapraszam Wszystkich! Zapraszajcie swoich kolegów, koleżanki itd!
Otwarcie serwera dzisiaj (25 maj 2013 r.) O godzinie 19:00

Opublikowano

aha, czyli różnica prawie żadna

a faktycznie, tez nie posiadam 20€

za wszystkie odp(sensowne) +

Różnica jest. Konto, które kupujesz na Allegro jest kradzione. To tak jakbyś wydał na MC 100zł, pobrał program z keyloggerem (z takim czymś, co może Ci ukraść hasło) i masz już po koncie. Wtedy wystawia się je na Allegro. Uważasz, że miło jest grać na czyimś koncie, które zostało ukradzione i oddane do sprzedaży?

Oczywiście są konta na tej stronie nie kradzione, ale jest ich jak wg. mnie max 1-2%, reszta to same kradzione konta, które sprzedawca najprawdopodobniej zdezaktywuje kilka tygodni po kupnie.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...