Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MSI GTX 650Ti BOOST 1GB - czy to dobra karta?

railroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Płyta główna: MSI B75 MA – E33

Procesor: Intel Core i5 3350p 3,1 GHz

RAM: 2x Goodram 4GB DDR3 1333 MHz

Grafika: MSI GTX 650Ti BOOST 1024 MB

Zasilacz: Chieftec GPA-500S8

Cena karty to 600zł

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Lepiej wziąć 7850, bo jest nieco lepszy i w dodatku wykręcisz go znacznie lepiej od 650ti boost.

@down

Staje się niestabilna jeśli za mocno podkręcisz. Akurat sam mam tę kartę i mi brakuje pasków w MSI Afterburnerze - żeby bardziej podkręcić muszę się bawić w odblokowywanie. Ta karta się bardzo dobrze kręci, a szczególnie od Sapphire i ASUS.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@UP: nie zamierzam nic podkręcać, bo słyszałem ze od podkręcania karta staje się niestabilna ;)

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

To źle słyszałeś.

Słuchaj się tego co MY piszemy, a nie jakiś bzdur co usłyszysz od kolegów pseudo informatyków.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No jak 6 stów to moim zdaniem też lepiej wziąć jakąś 7850, jednak OC większe da radę zrobić a i na stocku jest trochę wydajniejsza w większości produkcji

Jak się na 7850 zdecydujesz to ASUS, Sapphire lub PowerColor

Opublikowano

No jak 6 stów to moim zdaniem też lepiej wziąć jakąś 7850, jednak OC większe da radę zrobić a i na stocku jest trochę wydajniejsza w większości produkcji

Jak się na 7850 zdecydujesz to ASUS, Sapphire lub PowerColor

We wszystkich wchodzących w akcję "Gaming Evolved", ale nie większości ogółem.

Opublikowano

Z ekonomicznego punktu widzenia to 7850 byłby lepszy wyborem. Do zestawu dostajesz także kluczyki do FC3: BD, BioShock Infinite i Tomb Raider'a, a te możesz sprzedać i zyskać około 200 zł.

650Ti Boost to porównywalna karta do 7850, ale jednak trochę za droga. Będąc na twoim miejscu uzbierałbym 70-80zł do GTX660.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...