Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne stacje dysków

er007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewnie problem ze stacjami dysków.

Mam jakieś 3 stacje.

1. Dyskietek (btw. nie mam nawet tego w komputerze [chodzi mi o to, że nie jest podłączony do komputera])

2. DVD RW - nie wiem co to

3. DVD BD-ROM - też nie wiem co to

Mój problem polega na tym, że jak wkładam płytę do stacji dysków to trochę "Warczy" później przestaje i "Mój komputera nie odpowiada"

Tutaj SS

e863494dcc2f2.png

Piszę do Was, abyście pomogli mi usunąć te 3 dyski i zrobić 1, który by działał. (to był chyba CD-ROM)

Opublikowano

Jdena to stacja dyskietek druga to twój napęd DVD a trzecia to chyba wirtualny napęd demontoolsa.

6789550154.png

Opublikowano

Jdena to stacja dyskietek druga to twój napęd DVD a trzecia to chyba wirtualny napęd demontoolsa.

Aha, a teraz jak zrobić żeby wczytywało płyty ?

Opublikowano

B4UiZIb.jpg

Cos takiego ? Jezeli masz Daemon tollsa, to masz w urzadzeniach "usun wirtualny naped"

UUe639r.jpg

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

Lub zasięgać porad od lepszych i bardziej doświadczonych ode mnie :)

netuy.jpg

Opublikowano

B4UiZIb.jpg

Cos takiego ? Jezeli masz Daemon tollsa, to masz w urzadzeniach "usun wirtualny naped"

UUe639r.jpg

Wiem własnie, odinstalowalem deaomna.

Tylko, że została mi stacja DVD-RW, które nie działa

Opublikowano

DVD RW nie dziala? tzn. ?

Komputer nie czyta plyt, czy nie wysuwa sie ani nie swieci?

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

netuy.jpg

Opublikowano

DVD RW nie dziala? tzn. ?

Komputer nie czyta plyt, czy nie wysuwa sie ani nie swieci?

Wkładam płytę (autoodtwarzanie nie włącza się) burczy (kręci się płyta), wchodzę w mój komputer klikam prawym na napęd DVD-RW -> Otwórz, a później "Mój komputer [brak odpowiedzi]"

Opublikowano

Z kazda plyta tak masz? Czy nie probujesz wlozyc innej ?

Sprobuj otworzyc stacje dyskow w komputerze i dopiero wlozyc dysk , zebys byl w folderze z plikami z plyty.

netuy.jpg

Opublikowano

Z kazda plyta tak masz? Czy nie probujesz wlozyc innej ?

Sprobuj otworzyc stacje dyskow w komputerze i dopiero wlozyc dysk , zebys byl w folderze z plikami z plyty.

A sprawdzę i jutro dam edita ;P

Opublikowano

A BIOS masz aktualny ? Bo w ost aktualizacjach byly poprawki z ramem jakies. Mi kiedys pomagalo to z otwaartym oknem Dysku juz. Nie wiem jak u Ciebie.

netuy.jpg

Opublikowano

A BIOS masz aktualny ? Bo w ost aktualizacjach byly poprawki z ramem jakies. Mi kiedys pomagalo to z otwaartym oknem Dysku juz. Nie wiem jak u Ciebie.

Bios jest chyba z 2007r. xD

Ale dawniej mi wszystko działało na tym samym BIOS'ie.

Opublikowano

To sprobuj zaaktualizowac bios, jezeli nie pomoze, to ja tez juz nie wiem co.

netuy.jpg

Opublikowano

To sprobuj zaaktualizowac bios, jezeli nie pomoze, to ja tez juz nie wiem co.

Ale to nie może być od BIOS'u.

Bo dawniej działał na tym samym biosie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...