Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programista czy Grafik? Do you help me ? :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sieema :D

No to tak na początek chciałem powiedzieć że mam dylemat :P. Rekrutacja się zaczęła i zastanawiam się do jakiej klasy się zapisać jak mnie przyjmą :). Czy na profil "Technik Informatyk" czy "Technik cyfrowych procesów graficznych". Ogólnie to lubię bawić stronami itp. Ale mam nadzieje że pomożecie i naświetlicie mi trochę te "Tytuły".

Pozdrawiam ^^

Opublikowano

Ja jestem na techniku informatyku i powiem tyle.Program dla tego profilu jeeeest bardzo zastarzały ale zawsze się czegoś nauczysz do tego na informatyku będziesz miał przez 3 lata grafikę ;)

Opublikowano

Na informatyku grafika jest? :D Dzięki za wypowiedź, czekam na reszte :P

Opublikowano

JA MÓWIĆ ANGIELSKI BARDZO DOBRA!!!

Ok, ale nieważne. Na tech-inf nauczysz się co nieco ale nic konkretnego. Żeby coś działać to powinieneś potem iść na studia.

Osobiście polecałbym grafikę. Studia możesz odpuścić (chociaż warto iść) a jesteś w pełni zdolny do roboty :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Co do grafiki to musisz sobie sam odpowiedzieć umiesz dobrze rysować itp to możesz iść na grafikę i jak masz staż w programach graficznych.

Opublikowano

@2UP

Teraz to już zamieszałeś hehe :DD. Crazy ^^. Teraz już nie wiem co. Czekamy dalej :P

@EDIT

No rysować to nie lubię za bardzo a tak to robiłem różne obrazki, edytowałem style na forum ( robiłem buttony itp.).

Opublikowano

Programista lepszy zawód, bo dużo zarabia.

Mimo wszystko nie polecam iść na informatyka, bo teraz 60% gimbusów na to idzie(no bo w końcu jak potrafię wgrać moda do majnkrafta, to muszę być programistą).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie no, umiem więcej niż wgrać moda do mc :D. Ale zastanawiam się czy nie wolałbym na grafike iść, ale jak kolega wyżej napisał muszę dobrze rysować? Powtórze że lubię prace na stronach internetowych.

Opublikowano

Jeżeli jesteś bardzo kreatywny i umiesz obsługiwać się Photoshopem i Illustratorem, to kierunek graficzny czeka na Ciebie. Jednak lepiej zarobisz jako programista zagranicą. Polecam Ci nauczyć się języka, wyjechać zagranicę i tam studiować. Średnia pensja dla zwykłego testera błędów w grach to do 4500 € miesięcznie! I ciągle potrzebują takich "alpha-testerów" w różnych korporacjach, gdzie kontrakty dostajesz na nawet kilka lat. Wymogi? Studia i znajomość języka. Nie chcę Cię martwić, ale w Polsce dużo na tym nie zarobisz, jeżeli nie założysz jakiejś prosperującej marki, do której znajdą się chętni.

Opublikowano

@UP

Programami poniżej to nie bawiłem się. W gimpie jedynie. A może ktoś nakreśli obraz czym może zajmować się i grafik i programista? I który kierunek trudniejszy ( ale to nie sprawia mi kłopotu tylko pytam ).

Opublikowano

Grafik lepszy moim zdaniem, ale jeżeli nie zamierzasz wyjechać za granicę to lepiej zdecyduj się na inny kierunek.

Sam chciałem iść na TI, ale rozmyśliłem się i idę do ekonoma. Bo za granicę planuję wyjechać w ostateczności,

kiedy Tusk doszczętnie rozjebie nasz kraj i emigracja będzie wręcz konieczna.

graphic.png

Opublikowano

Wolałbym pracować później w polsce w warszawie najlepiej ;). Czekam dalej :D

Opublikowano

Idź na informatyka zacznij od dziś uczyć się c++,htlma,css,java/php i tyle na ten temat za 3/4 lata będzie master i koniec studia to formalność.

Opublikowano
Opublikowano

To programista stronami też się zajmuje nie tylko grafik? A jakbyś mógł cofnąć się to wybrał byś grafike czy poszedł byś na informatykę? :)

Opublikowano

Gry lubię. Kto nie lubi ? :). Ale bardziej wolę właśnie administracje sieciami, stronami, serwerami gier, no i tworzyć ^^ . Ale do tego kierunku potrzebuję koniecznie znać te wszystkie języki co kolega wyżej wymienił ? ( c++,htlma,css,java/php )

Opublikowano

Aha, no to dzięki za dotychczasowe wypowiedzi, bardziej jestem zdecydowany na informatyka niż grafika. Ale czekam na dalsze wypowiedzi :)

Opublikowano

Po namyśle jednak idę na grafika, bo zawsze z kodem miałem kłopot a matma i fiza to nie stoją u mnie zbyt wysoko. Dzięki za wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...