Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki Ping W Counter Strike'u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż dzisiejszego, pięknego dnia postanowiłem zagrać w pewną cudowną grę zwaną Counter Strike 1.6. Gdy szukam serwerów bądź na nich jestem mam okropnie wielki ping. Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Wszystkie programy, które w jakikolwiek sposób mogą obciążać mi internet (przeglądarka internetowa, gadu gadu, skype) mam wyłączone. Mój internet jest w miarę szybki 120 kb/s. Ma czasem jakieś problemy, bo ściąga raz z prędkościa 120 kb/s, a raz 80 kb/s.

beztytuu2qh.png

beztytuugn.png

Wynik ze speedtestu :

beztytuu3m.png

@Offtopic

Potrzebuję program, który by monitorował co i w jakich ilościach zużywa mi internet.

Liczę na szybką odpowiedź, bo chciałbym pograć w CSa jeszcze dziś! ;)

Pozdrawiam, ZiomQ.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Po dołączeniu na serwer dalej masz takie pingi ? W jaki sposób łączysz się z internetem ? (wi-fi, adsl, a może coś innego)

sigmpc.png

angry.jpg

Opublikowano

Posiadam kartę sieciową i jestem niestety posiadaczem Liveboxa od TP. Ale rzecz w tym, że kiedyś nie miałem lagów, tylko teraz jest coś nie tak. :mellow:

Opublikowano

Reset liveboxa. Wejdz w wierwsz polecen i zpinguj nie wiem wp.pl lub onet i zobnacz jak ping skacze. Jezeli tam bedziesz mial wysoki ping. To jedyne co ci moge polecić to 0800102102 i powodzenia.

Opublikowano

Może ściągasz automatycznie jakieś łaty w tle (vide system, antywirus).

Do analizowania stanu obciążenia łącza nie znam żadnej aplikacji, ale w konsoli aktywne połączenia można wypunktować poleceniem netstat. Nie jest ono wygodne, bo zamiast nazw procesów podaje co najwyżej ich PIDy i działa jak na konsole nieprzyzwoicie wolno. Od lat posługuje się za to okienkowym zamiennikiem o nazwie TcpView. To malutka i potężna aplikacja, którą wiąże otwarte i nasłuchiwane porty z konkretnymi programami/usługami. Możesz tym sprawdzić, czy coś oprócz wspomnianych przez Ciebie aplikacji wisi na łączu. Na świeżutkiej Windzie z powyłączanymi programami z dostępem do sieci powinno zlistować tylko parę systemowych usług.

Sznurek:

technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx

Opublikowano

Dobra, sprawa nie ważna. Problem obalony. ;)

Można zamknąć. :D