Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Ile TA maszyna utrzyma slotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy ile przydzieli na slot. Jeśli zrobi dobrą konfigurację to uciągnie nawet do 500 bez lagów.

Skkf ma przydzielone 5 mb/slot, przy konfiguracji cubixa.

Chcesz pogadać? Zapraszam na ts'a: --- Nasza strona: ---

Zapowiedź serwera McAir: klik

Opublikowano

Ten temat lekko mnie rozbawił, raz że nie podałeś łącza, dwa że DDR5 jest jedynie w grafice, trzy serwer Minecrafta i brak dysków SSD?

@Edit: Wnioskując po samym ramie (1000-2000 slotów), jednakże bukkit nie jest do tego przystosowany i wywali przy 300 graczach.

Opublikowano

700 Slotów na luzie, jeśli masz tyle RAM'u i takie procesory...

Z dyskiem mogą być problemy...

Ale jeszcze tak z ciekawości spytam, prywatny komputer, czy maszyna wynajęta?

Opublikowano

Ten serwer posiada jeden duży mankament, a dokładniej zwykłe dyski twarde co znacznie obniża możliwości slotowe tej maszyny. Gdyby były dyski SSD to spokojnie około 1200 slotów, a tak to spada możliwość do jakiś 300 slotów. Jest jeszcze jedna możliwość, ale to zależy od czego czy jest możliwość oddzielnych dusków twardych ze współdzieleniem RAMu i CPU, wtedy to zależne od ilości dysków [ ilość dysków x 300 slotów ] serwer typu NETWORK.

Zapomniałem dodać jeszcze jest zależne od możliwości łącza tego servera :P bo UNLIMITED to znaczy, że nie ma blokady ilości pobranych pakietów z netu. Znając życie przy taki serwerze bedzie 1gbit download, max 200mbit upload

2w6ic6t.png

Opublikowano

Nie DDR4 tylko DDR6 już są pierwsze prototypy. -,- pozdrawiam.

Jak mają być prototypy DDR6 jak jeszcze nawet nie ma DDR4? Hahahaha! Myśl człowieku zanim coś napiszesz -,-

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

@TheMrKrzychu

Prywatny.

@Mówiący o DDR5

Jeżeli mi nie wierzycie to nie musicie wierzyć. Ja to kopiowałem z "Loga" (jak już mówiłem)

@Reszta

Dzięki

@top

Do zamknięcia

svh03y.jpg

Opublikowano

Sugerując się doświadczeniem to jedną z wad są tutaj DYSKI SATA, przy wyższych ilościach graczy +300 należało by je wymienić na SSD lub zrobić RAID, kolejną istotną cechą której nie podałeś to prędkość łącza i lokalizacja, bo wątpię aby na słabym łączu coś z tego było.

A więc jeśli jest zmienisz dyski lub zrobisz dobrego RAID-a i zakładając że łącze to nie 100Mb/s U/D to 600-800 online może być, ale też wiele zależy od samych plików i ich optymalizacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...